Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SzlachetnaPaczkA

Polecane posty

Gość gość
''Pani Katarzyna (45 l.) wraz z panem Mikolajem (44 l.) wychowuja 5 dzieci: Nine (28 l.), Joanne (25 l.), Mateusza (22 l.), Radka (20 l.) oraz Maje (17 l.). Cala rodzina mieszka w domu wlasnym, na ktorego rozbudowe wzieli kredyt. Kazdy ma swoj pokoj, ale niestety w pokojach nie ma potrzebnych mebli oprocz materacy jedynie. Pani Katarzyna prowadzila wlasna dzialalnosc, ale kosztowalo ja to duzo stresow i postanowila zniknac z rynku. Obecnie leczy sie nerwice, ktorej nabawila sie pracujac. Dodatkowym obciazeniem dla rodziny jest dziedziczna choroba dzieci, otoz wszystkie cierpia na fobie szkolna. Przez ta chorobe trojka starszych dzieci nie mogla ukonczyc szkoly i maja teraz problemy ze znalezieniem pracy. Pan Mikolaj jako jedyny pracuje, na rodzine po odliczeniu oplat i kredytu przypada po 678zl na osobe co nie jest zbyt duza kwota, gdyz rodzina ma spore potrzeby. Pan Mikolaj marzy o samochodzie gdyz podroze do pracy komunikacja miejska wykanczaja go i jest o krok od zachorowania na nerwice. Pani Katarzyna nie prosi o nic dla siebie, jedynie niesmialo wspomina o perfumach Dolce Gabbana i swoim ulubionym zapachu Light Blue. Joanna bardzo chcialaby odciazyc rodzine dlatego wychodzi za maz, niestety nie stac jej na przyjecie weselne, a nie moze wziac kredytu. Marzy o skromnej uroczystosci i bialej sukni. Nina nie ma marzen, chce jedynie poznac kogos i wyjsc za maz. Mateusz zas marzy o nowym laptopie, bo jego obecny ma juz ponad rok czasu. Maja wraz z Radkiem marza o meblach do pokojow.

Gość gość
zabiorą dzieci a rodzice mają płacić alimenty więc tak on zarobi 1200 ona też 1200 utrzymanie 1 dziecka w placówce czy rodzinie zastępczej 4 tysiące miesięcznie razy 7lub 8 lub11 zesrają się a nie zarobią nie mówiąc już o tym że te dzieci też czują i kochają matkę i ojca mimo wszystko

Gość gość
przepraszam bardzo i ja sie wypowiem bo az mi sie cisnienie podnioslo.... sama mialam bardzo trudna sytuacje życiową- nie bede nawet opisywac bo mi nie uwierzycie. i wiecie co ? o wszystko martwilam sie sama bo pomocy znikąd nie dostałam tylko i wylacznie swoja ciężką pracą doszłam do tego ze teraz jest mi lepiej. a póki co to widze tu samych wygodnych nierobów.

Gość gość
a cóż to za dziwny zbieg okoliczności że Ci co tak pilnie potrzebują nowej kuchenki mają pożyczone i akurat do końca grudnia muszą oddać? gdzie można pożyczyć kuchenkę????????????

Gość ta akcja to kpina
taaa porzyczone kuchenki, pralki, wszyscy choruja na astme, luszczyce, nie moga pracowac bo rok temu zlamali noge i takie tam bzdury. To naprawde jest smieszne, ze ktos sie daje na to nabrac.

Gość gość
" Potrzebny jest też piekarnik - pozwoli na przygotowanie w domu wielu potraw, dzięki czemu zmniejszą się koszty wyżywienia" w jaki sposób piekarnik zmniejsza koszty wyżywienia???????

Gość gość
nosz k***a mać za przeproszeniem.... Ci co naprawdę potrzebują tej pomocy nie mają mam dookoła siebie kilka takich przykładów... np kobietka która dostaje rentę bo jest alkoholiczką ale na codzien normalnie pracuje tylko że na czarno i jakoś nie widać by była pijana i rodzina która znam bardzo długo gdzie cały czas dostawali wszelkie zasiłki z MOPS-u 2 lata temu kupili dom za 400tys...

Gość gość
następny co chodzi chyba do prywatnej szkoły.... "Będzie również bardzo wdzięczna za komputer dla synka (może być używany), ponieważ do odrabiania większości prac domowych z języka angielskiego niezbędne jest korzystanie z płyty załączonej do podręcznika. " mój syn też ma j.angielski i jakoś nie używają tych płyt z podręcznika w domu.........

Gość gość
"Rodzinie najbardziej zależy na nowym regale, ponieważ obecny się rozlatuje"

Gość gość
"Dziewczynka byłaby bardzo wdzięczna za komputer, który ułatwiłby jej naukę i dzięki któremu na równi z rówieśnikami mogłaby brać udział w szkolnych projektach i konkursach. To jej nieśmiałe marzenie. "

Gość gość
p********ie o szopenie

Gość gość
czytając jakie ci ludzie mają potrzeby :O to chyba muszę ciśnienie sobie zmierzyć.... kur** bo inaczej nie można...

Gość gość
"Wśród najważniejszych potrzeb rodzina wskazuje artykuły niemowlęce, żywność oraz węgiel, którego kupno byłoby znacznym obciążeniem dla domowego budżetu. " jakby mi ktoś kupił węgiel to też by mi to odciążyło budżet........

Gość gość
co za ściema !!!!!!!!!

Gość ta akcja to kpina
''Mateusz - piłka nożna (szyta, dobra i trwała), Natalia - bransoletka żelowa z napisem (niebieska lub zielona) i druga plastikowa wyglądająca jak suwak (zielona lub pomarańczowa), Maciek - książka o dinozaurach, Renata - książka o kuchni staropolskiej, Michał - książka Lema i może coś jeszcze z fantastyki. Dzieci bardzo prosiły o upominek dla swojego pieska - suchą karmę i zgrzebło do czesania krótkiej sierści Nutki. '' Zanim ktos wyskoczy ze dzieci maja prawo marzyc to dodam, ze nie sa male dzieci a w wieku 13 lat czyli powinny sobie zdawac z sytuacji w domu i troche spuscic z tonu. Ta sama rodzinie w opisie kurtki: ''do pół uda, najlepiej pomarańczowa, ale może być takze w kolorze niebieskim, czarnym, z kapturem, bez futerka'' a jak dam z futerkiem zielona to wyrzuci?

Gość gość
ja też nie mam na węgiel ale jakoś kupiłam narazie pół tony co też było dla mnie obciążeniem budżetu a jeszcze z półtora będę musiała kupić z tą różnicą że ja wiem że niebardzo mnie na to stać to pale co 2-3 dzień i jakoś daje rade jestem przyzwyczajona juz ze mam w domu 18 stopni i żyję ! a pracuje i ja i mąż !

Gość gość
Pani Eulalia (42 l.) wraz z mezem Marianem (45 l.) oraz trojka dzieci: Paulina (25 l.), Magdalena (20 l.) I Tomasz (19 l.) mieszkaja w dwupokojowym mieszkaniu. Pani Eulalia nie moze podjac pracy ze wzgledu na wysypke, ktorej dostaje bardzo czesto, zas pan Marianam nie pracuje, gdyz 5 lat temu u;egl powaznemu wypadkowi, zlamal noge i do tej pory odczuwa bol. W malym mieszkaniu mieszka jeszcze konkubent pani Pauliny pan Miroslaw (35 l.) wraz ze swoim synem Alanem (4 l.). Pan Miroslaw nie moze podjac pracy ze wzgledu na niskie wyksztalcenie, pani Paulina zas nie pracuje, bo zajmuje sie malym Alankiem. Natomiast Tomasz i Magdalena jeszcze sie ucza.

Gość gość
ja mam 17,5 ale nie grzeje gazem bo pracowałam do 19:P teraz idę się umyć i rozkładam wyro. Niedługo będę rodzić i wtedy temp będzie musiała być powyżej 20stopni....teraz jeszcze oszczędzam:)

Gość gość
bo poprostu dzieci z takich rodzin są uczone że ktoś da to trzeba prosić... u nich nie ma czegoś takiego że ktoś zarobić musi tylko ktoś daje. Znam taka jedną...ona oczywiście zmienia facetów jak rękawiczki i ma córke- 4-letnia... matka tej dziewczyny nauczona jest ze jej matka (babcia małej) wszystko kupowala fundowala mimo ze sama nie ma (niejednokrotnie musiala brac jakies niekorzystne pożyczki dla córeczki) i wyobraźcie sobie sytuacje- przyszła do mnie kiedyś i jej corce cos sie zepsulo i ta mała mówi : "ehhh popsuło się ciocia kupi nowe (że niby ja) " a ta matka mowi " nie kochanie" a ta mała "to babcia kupi albo dziadek" a matka na to "nie nie mamusia Ci kupi" a mała na to "jak to przeciez Ty nie masz pieniążków babcia mi wszystko kupuje bo my nie mamy pieniążków" hmmm ona pracuje a dzieckiem jej sie ciagle ktos zajmuje do tego ma alimenty ale jest nauczona ze jest biedna... auto ma studia zafundowała jej niedoszła teściowa i ogólnie sobie kupuje ciuchy w najlepszych sklepach w mieście i chodzi odwalona jak gwiazda na imprezach co tydzień a do matki chodzi i mówi że nie ma pieniedzy na jedzenie dla córki ..... moim zdaniem to kwestia wychowania

Gość gość
co to za ściema?

Gość gość
"biedaki"

Gość ta akcja to kpina
''Pani Małgorzata (48 l.) i Pan Andrzej (50 l.) mieszkają z szóstką dzieci: Justyną (22 l.), Sebastianem (21 l.), Sylwią (16 l.), Karoliną (14 l.), Dominikiem (10 l.) i Bartoszem (9 l.). Pani Małgorzata rok temu straciła pracę, co pogorszyło warunki utrzymania rodziny. Niestety pan Andrzej zmaga się z chorobą alkoholową, co powoduje, że nie może i nie chce znaleźć pracy. Ośmioosobowa rodzina utrzymuje się z dochodów pani Małgorzaty za prace dorywcze, których się podejmuje z powodu braku pracy stałej. A także z pracy podejmowanej przez dorosłe dzieci - Justynę i Sebastiana. Rodzina otrzymuje również zasiłek rodzinny. Pomaga im także teściowa Pani Małgorzaty. Łączny dochód na jedną osobę wynosi 151 zł.''

Gość gość
Nieśmiało wspomina też o kuchence z piekarnikiem, ponieważ dzieci często proszą o ciasto, a obecnie nie ma gdzie go upiec.

Gość gość
"Rodzina najbardziej potrzebuje nawilżacza powietrza - gdyż syn bardzo kaszle w nocy"

Gość gość
" Najważniejsze potrzeby to telewizor, ponieważ nie stać ich na jego zakup, a stary się psuje. "

Gość gość
"Wśród najpotrzebniejszych rzeczy rodzina wymieniła laptop dla dzieci, gdyż są w wieku szkolnym i potrzebują używać go do nauki"

Gość gość
"Do najważniejszych potrzeb rodzina zaliczyła wagę kuchenną obliczającą węglowodany oraz garnek na parę, które są potrzebne do przygotowywania dietetycznych posiłków."

Gość ta akcja to kpina
''Ich trudna sytuacja spowodowana jest ciężkimi warunkami mieszkaniowymi oraz chorobą pani Agnieszki cierpi ona na łuszczycę, przez co nie może znaleźć zatrudnienia'' Dlaczego? Czy moze mi ktos wyjasnic dlaczego chorujac na luszczyce nie mozna pracowac?

Gość ta akcja to kpina
''Pani Bernadetta (49 l.) samotnie wychowuje dwójkę wspaniałych, rozbrykanych chłopców: Adriana (8 l.) i Patryka (7 l.). Sytuacja rodziny pogorszyła się 5 lat temu, po nagłej śmierci męża Pani Bernadetty, który utrzymywał całą rodzinę. Dodatkowym utrudnieniem jest fakt, iż Patryk jest astmatykiem i alergikiem - opieka nad chłopcem dodatkowo utrudnia pani Bernadetcie znalezienie stałej pracy. '' Maz zmarl 5 lattemu wiwec najwyzszy czas zebrac sie do kupy:O I jak niby ta alergia i astma siedmiolatka utrudnia jej znalezienie pracy? Przeciez to dziekco chodzi do szkoly:O

Gość autorkaa teamtatuuuuuuuuu
a jakie trzeba warunki splenic by moc dostac pomoc. maz pracuje na czarno, ja tez na czarno. wiec jestesmy bez dochodu. a przydalaby sie nowa pralka. lodowka, jakas szafa do pokoju. a no i nie pogardzilabym gdyby ktos mi zrobil zapasy zywnosciowe. czyli 10 kg cukru, maki olej, rzy, kasza makaron, jakas chemie, papier toletowy, plyn do naczynm, cif. mozna sie niezle oblowic