Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

testowanie

Polecane posty

Gość gość
Ale przeciez jesli mialam owulacjie 10 dnia cyklu to wtedy dopiero doszlo do zaplodnienia czyli po tygodniu dopiero zaplodnienei

Gość gość
yy zagnieżdzenie*

Gość Klapoucha
do zagniezdzenia moglo dojsc 2-6 dni po owulacji. czasem trwa to dluzej ale literatura fachowa opisuje przewaznie 6 dni

Gość gość
Pierwsze słysze, ze po 2 dniach.. Wszedzie jest napisane, ze min 6 dni po owulacji do 12 dnia

Gość Klapoucha
jak ci to wytlumaczyc klarownie.. sex --> nasienie zyje okolo 4 dni, nawet do 6--> 4 dni pozniej owulacja---> zaplodnienie jajeczka --->wedrowka jajeczka jajowodem do macicy ---> zagniezdzenie Proces mogl trwac od stosunku lacznie okolo tygodnia. I to wcale nie jest nic dziwnego

Gość gość
Po się wymądrzacie i dziewczynę straszycie. Przecież pisze, że ciąży nie planuje. Nie mówię , że na 100 w ciąży nie jest. Ale z danych, które podała ma dużo większe szansę w ciąży nie być niż być. Nie w każdym cyklu kobiety owulacja występuje, w większości jest jest jednak w połowie cyklu . Owszem , różne niespodzianki się zdarzają , ale po dziewczynę straszyć, gdy nie jest się pewnym.

Gość gość
Rozumiem, ale chodzi mi o to, ze od momentu zaplodnienia czyli owulacji zarodek zaczyna proces zagniezdzenia dopiero po 6 dniach! W kazdej ksiazce biologicznej, w internecie, po prostu wszedzie jest tak napisane...

Gość Klapoucha
jezeli 6 dni po owulacji to wytlumacz mi na moim przykladzie: w 16 dniu cyklu wystapilo u mnie krwawienie, wczesniej w tym cyklu odbywalam z partnerem stosunki i w dniu krwawienia byl to ostatni stosunek. dni plodne sprawdzane paskami owulacyjnymi (testami czy jak tam sobie nazwiesz) 13 dnia cyklu (3 dni przed wystapieniem krwawienia). Plus zakladajac ze w innych cyklach paski nie klamaly, nigdy plamienia nie bylo, zdarzyo mi sie poraz pierwszy. no to logiczne ze t bylo plamienie implantacyjne, poza tym bylo dosc obfite. plamienia owulacyjne nie slyszalam o tym ale wyobrazam sobie nie jest tak duze jak po naruszeniu sluzuwki macicy.

Gość Klapoucha
i na wszelki wypadek przeczytaj dokladne bo zaraz mi powiesz ze wg mnie implantacja wystapila minute po stosunku

Gość Klapoucha
zgadzam sie nie strasze juz. moze nic nei bedzie :)

Gość gość
To znaczy u mnie bylo bardzo niewielkie, przez jakas godzine mialam troszke na wkladce, taki sluz z jasno czerwona krwia

Gość Klapoucha
Encyklopedia zdrowia PWN podaje badania ze bylo to zazwyczaj okolo 4 dni, radze isc do ksiegarni zamiast szperac po necie ktory daje 7-10 plus minus kilka dni.

Gość Klapoucha
mialam cie nie straszyc ale tak to u mnie wygladalo. Najpierw zywsza krew ze sluzem a pozniej brazowe resztki na drugi dzien

Gość gość
Sprawdzałam w książkach biologicznych i wszedzie implantacja jest mniej wiecej 6-7 dniu po owulacji...