Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzin

Czy sa na tym forum Prawdziwi Chrzescijanie

Polecane posty

Gość gość
A wiecie że przed potopem żyły na świecie olbrzymy, opisane w Starym Testamencie jako potomkowie upadłych aniołów ziemianki rodziły olbrzymów. A poza tym są zdjęcia szkieletów ludzi olbrzymów więc jest w tym trochę prawdy

Gość Dzin
"Radzę wybrać się do kościoła i porozmawiać z księdzem. Trzymam kciuki! usmiech.gif " Dziękuje:) JA jestem w kontakcie z Ks. Egzorcystą z Wrocławia. Byłem raz na mszy, którą prowadził Egzorcysta. Msza była o Uzdrowienie, pod koniec Mszy podszedłem do Księdza prowadzącego i poprosiłem o nawrócenie. Ksiądz pomodlił się nade mną, nawet mnie nie dotknął, a ja upadłem na posadzke. Nie miałem siły wstać, pczułem wtedy Jego (Jezusa Chrystusa) obecność.Tego nie da się wytłumaczyć. Cały czas płakałem, jak dziewczyna.. Jestem w kontacie z tym Księdzem. Chce przyjąć Chrzest na 100%, mam tylko wątpliwości czy chce przyjąć Chrzest w Kosciele Katolickim :)

Gość Jdjdjdiiiiiiuop
Ile tu swiętych. Nie rozumiem jak ktos moze czytac biblie i jednoczesnie byc katolikiem. Jak zaczelam czytac biblie nic sie nie zgadzalo z kk. Czy wy czytacie wasze biblie ze zrozumiemiem. Niechmchlopak sobie poczyta o blędnych doktrynach kk i sam zdecyduje. Kazdy ma swoj rozum. Niech sam sie przekona. Kk nie jest kosciolem resztki.

Gość gość
Jeżeli dostąpiłeś tego co tutaj czytam w kościele katolickim to zazdroszczę ci. Najwidoczniej Pan Jezus już cie przyjął do grona swoich wyznawców. Czasami zdarzają się historię ludzi, którzy tego dostąpili i są oni nie liczni. Jak by mi się coś takiego przytrafiło to już dawno bym się zdecydowała na chrzest. Najwidoczniej jest w tym dużo miłości Bożej. Jeszcze sam nie jednego nawrócisz taką postawą. Brawo!!!!!!!!!!

Gość Jdjdjdiiiiiiuop
Powiedzcie katolicy dlaczego chodzicie do kosciola ktory wyrzucil kedno z przykazan? Dlaczego klekacie przed obrazami i figurkami skoro Bóg tego zabronił? Dlaczego modlicie sie do swietych? Skad wiecie kto jest swięty? To wie tylko Bóg. Dlaczego obchodzicie okultystyczne, pogańskie swieta? O tym mozna pisac godzinami. Katolicy sa zwiedzeni.

Gość kaktusik niebieski
Chrześcijaństwo To nie tylko Katolicy oraz prawosławna religia. Ja jestem Chrześcijaninem i staram się żyć jak Bóg przykazał. Nie uważam się jednak za katolika. Nie czczę Maryi i szczerze uważam ją za demona , wręcz samego szatana , a mam na to tysiąc dowodów ale ni dziś o tym :)

Gość Dzin
"wcześniej byłeś muzułmaninem? czemu chcesz zmieni wiarę i co na to twoja rodzina? Jak to u was jest? A jeżeli chodzi o chrześcijaństwo to również uważam, że dobrze robisz." Tak wcześniej byłem Muzułmaninem - Sunnitą, tak jak mój Tato, który mieszka w Kuwejcie. Moja mama Polka - Chrzescijanka. Ale byłem wychowywany w wierze muzułmanskiej. Mój Tato martwi sie o mnie, boi sie że schodze na złą droge i że Ksiądz z którym się kontaktuje jest szarlatanem - Ojciec Smółka. Generalnie to ja zawsze interesowalem sie Chrzescijanstwem, bo połowa mojej rodziny to Chrzescijanie. Ale zaczalem sie nawracac jak poznalem Asyryjczyków no i tak sie jakos zaczeło..

Gość kaktusik niebieski
Chrześcijaństwo To nie tylko Katolicy oraz prawosławna religia. Ja jestem Chrześcijaninem i staram się żyć jak Bóg przykazał. Nie uważam się jednak za katolika. Nie czczę Maryi i szczerze uważam ją za demona , wręcz samego szatana , ale nie dziś o tym. Wierzę w Matkę Boską i przywiązanie Jezusa do Niej. Wierzę że musiała być bez większego grzechu inaczej Bóg nie wybrał by jej. Nie wierzę jednak w jej Fatimske widma itd. To nie Ona. Myślę że to szatan i zwiódł już rzesze chrześcijan , w tym nawet papieży. A nawet naszego JPII

Gość Jdjdjdiiiiiiuop
Kaktusik.. Poperam matka boska. Objawienia..to dzialo szatana. Ktolicy nie znaja pisma swietego nie rozumieja ze te objawienia sa niebiblijne. Ludzie po to dostaliscie pismo zeby samemu sprawdzac co pochodzi od boga a co nie, zeby sie doskonalic i isc wlaściwa droga.

Gość gość
Dlatego, że mam prawo wierzy w to co chce i co sama wybrałam. Nie będę tutaj się przedstawiać jak jakaś zagorzała katoliczka ale mogę się modlić i nie wydaje mi się abym komuś krzywdę robiła, wręcz przeciwnie daje mi to ukojenie i wewnętrzny spokój(przystępowanie do spowiedzi, do komunii). Jeżeli chłopak był w kościele, sam doświadczył pewnych rzeczy to chyba ma prawo dąży do tego aby zostać w nim ochrzczony. Każdy ma swoja opinie na ten temat jednak on napisał czego doświadczył i to jest najważniejsze. Nie którzy z nas nigdy nie doświadcza tego czego doświadczył ten młody człowiek.

Gość Jdjdjdiiiiiiuop
Oficjalnie podstawa wiary kk jest pismo swiete a ty go nie znasz? To co ty mozesz powiedziec o Bogu? Skad wiesz w co wierzysz ? Troche smutne co?

Gość gość
Jezus nie nauczał by przystępować do jakiegokolwiek kościoła, odprawiać egzorcyzmy, etc.. Najważniejsze nauczanie Jezusa to: "Kochaj bliźniego swego jak siebie samego". Ten kto to rozumie i stosuje jest kryształowym chrześcijaninem, nawet jeśli jest buddystą albo ateistą. Ten kto tego nie rozumie i nie stosuje nie jest żadnym chrześcijaninem, nawet jeśli jest ochrzczony i codziennie lata do kościoła. Co najwyżej można go nazwać bezrozumnym sekciarzem, choć oczywiście jak wszyscy bliźni zasługującym na całkowitą miłość.

Gość Dzin
: "Kochaj bliźniego swego jak siebie samego " Stosuje się do nauczania Jezusa Chrystusa.

Gość gość
Jezus sam odprawiał egzorcyzmy

Gość gość
Akurat pismo święte mogę powiedzie, że znam na pamięć:))czytałam kilkakrotnie i nie będziesz mnie tutaj nawracał. Mam też za sobą bardzo wiele rozmów z księżmi i nie przekonasz mnie do swojego zdania jeśli o to chodzi. Smutne jest to w co ty wierzysz ale masz do tego prawo. Masz takie poglądy a nie inne twoja sprawa. A bardzo bym chciała dostąpić takich rzeczy jak ten człowiek to by mnie jeszcze bardziej utwierdziło, że dobrze z mężem wybraliśmy. Chodzę do kościoła, modlę się(gdzie tylko chcę) i co z tego krzywdzę cię?Młody człowiek największą wiedze zgłębi podczas rozmowy z księdzem bo akurat ani ja ani ty znawcami nie jesteśmy w tych sprawach. Rozmowa z księdzem to podstawa a nie gadka na tym forum gdzie każdy pesymista wygarnia swoje żale.

Gość gość
To dobrze i ucz się dalej. Bo kochanie bliźnich, przez nas ludzi - egocentryczne gady - wymaga nieustannej nauki. Ucz się odczuwać miłość do wszystkich, także tych, którzy są dla Ciebie niedobrzy (jeśli są, mam nadzieję, że nie ma), do tych co uważasz, że grzeszą, do pijaków, żebraków, ludzi bardzo zeszpeconych, starych, głupich, podłych, wyniosłych, bogatych, biednych, obrażalskich, morderców, do wszystkich ...... Na tym polega stosowanie się do nauk Jezusa i na niczym innym. Nigdy nie osądzaj innych ("nie sądźcie byście nie byli sądzeni"). idąc tą drogą w końcu odkryjesz Niebo i ze zdziwieniem zobaczysz, że jest w Tobie ("Królestwo Niebieskie jest w was")

Gość kaktusik niebieski
17 Nie sądźcie, że przyszedłem znieść Prawo albo Proroków. Nie przyszedłem znieść, ale wypełnić6. 18 Zaprawdę. bowiem powiadam wam: Dopóki niebo i ziemia nie przeminą, ani jedna jota, ani jedna kreska nie zmieni się w Prawie, aż się wszystko spełni. 19 Ktokolwiek więc zniósłby jedno z tych przykazań, choćby najmniejszych, i uczyłby tak ludzi, ten będzie najmniejszy w królestwie niebieskim. A kto je wypełnia i uczy wypełniać, ten będzie wielki w królestwie niebieskim. 20 Bo powiadam wam: Jeśli wasza sprawiedliwość nie będzie większa niż uczonych w Piśmie i faryzeuszów, nie wejdziecie do królestwa niebieskiego.

Gość gość
Ile masz lat Autorze?

Gość gość
To co cytujesz ma określony kontekst. Jezus nie był Idiotą. Działał w jakim środowisku? W środowisku ortodoksyjnych Żydów, bo wtedy religia niemal zawsze była ortodoksją. Gdyby zaczął od wywracania do góry nogami zasad żydowskiej wiary, w trzy minuty by Go nie było. Dlatego, by być słuchanym, mówił, że nie przyszedł obalać starych praw.

Gość gość
c.d. Jest to łatwe do zrozumienia, zwłaszcza jeśli widzisz przepaść między Nowym i Starym Testamentem. Nowy głosi miłość, stary czasami głosi miłość, a częściej wysławia niesamowicie prymitywnego, mściwego boga prymitywnych ludów pasterskich, rolniczych, który ma się nijak do Boga NT.

Gość gość
c.d. Każdy kto myśli nie jest w stanie pogodzić ST, opisów krwawych jatek urządzanych przez boga w zemście za idiotyczne przewinienia, z religią miłości głoszoną przez Chrystusa. Nauczanie Chrystusa jest milion razy bliższe nauczania Buddy niż Starego Testamentu, który jest po prostu zapisem starej prymitywnej religii, która wyewoluowała z jeszcze prymitywniejszych wierzeń politeistycznych.

Gość jolka jolka to dziewczyna
Dlaczego chcesz zmieni wiarę?Czy muzułmanie mogą to zrobić.?

Gość nrGG42477073
nie wiem czy jestem chrześcijaninem ale moge ci pomóc :D przekonwertowac ć sie na wiare w Boga

Gość Grunwald
Ja jestem wiekowy bo mam już 46 lat. Jesteś młodym człowiekiem jeszcze wszystko przed tobą a wiara to bardzo istotna kwestia. Rozmowa z księdzem powinna wyjaśnić wszystkie twoje wątpliwości. Słuchaj swojego wewnętrznego głosu a dojdziesz sam do tego czego pragniesz i jaką droga pójdziesz.

Gość gość
Jak przejdziesz na chrześcijaństwo chętnie wezmę z tobą ślub kochany:)

Gość Dzin
"Dlaczego chcesz zmieni wiarę?Czy muzułmanie mogą to zrobić.? " Pisałem już dlaczego..nawróciłem się na Chrześcijaństwo, wiem że to jedyna możliwa dla mnie droga. Czy muzułmanie mogą przejść na Chrześcijanstwo? To zależy w jakim kraju..W niektórych jest za zmiane wiery kara śmierci, w niektórych można zmienić wyznanie ( w nielicznych)

Gość gość
A ty z jakiego kręgu pochodzisz ?. Sam możesz zmienić wiarę? A twoja rodzina co na to? Mieszkasz w Polsce więc tutaj akurat nic ci nie grozi wręcz przeciwnie. Dzięki takim ludziom jak ty widzę, że wszystko jest możliwe i jestem pod wrażeniem. U nas chrześcijan my nikogo nie zabijamy za inne poglądy więc naprawdę współczuje ci twej waszej wiary.

Gość Dzin
Moja rodzina - ta muzułmańska jest w porządku. Mój Ojciec Sunnita bardzo się o mnie martwi, myśli że schodze na złą droge (on wie że odrzuciłem Islam) i że zadaje się z szarlatanami. Modle się za niego codziennie, żeby też odnalazł Jezusa Chrystusa. Moja rodzina to nie Wahabici biegający z nożami i krzyczący "Bóg jest wielki" (Allah Akbar).

Gość gość
Aha myślałam, że to typ terrorysty, właśnie taki biegający z nożami itp...sorry za określenie. A zaakceptują np. przyszłą żonę chrześcijankę i dzieci?.Oni też żyją w Polsce? Dopytuje tak bo troszkę się nasłuchałam o wszej religii aż Ciary nieraz przechodzą...jak się słyszy, że ojciec może zabić własne dziecko Bardzo dobrze piszesz po polsku, ile lat tutaj mieszkasz?