Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzin

Czy sa na tym forum Prawdziwi Chrzescijanie

Polecane posty

Gość kaktusik niebieski
Pan chciałby abyś odbył chrzest. W końcu i sam Jezus taki odbył. Pan kocha Cię i będzie z Tobą każdego dnia. Wie że chcesz być z nim i zrobi dla Ciebie wszytko. Ty też zrób i odwiedzaj go w kościele. Ochrzcij się , ale najważniejsze to pomagaj bliźnim. Traktuj bliźniego jak siebie samego. To największa nauka Jezusa Zbawiciela

Gość Dzin
Nie. Nie wybrałem jeszcze. A w cerkwi nie ma Komuni Świętej?

Gość gość
najpierw musisz sie ochrzcić i jakiś cymbał gada tutaj, że jesteśmy kłamcami...hm Ja należę do kościoła i jestem bardzo szczęśliwą z tego powodu bo odnalazłam w tym siebie. i tobie tez tego życzę. A jak jakiś zakłamaniec gada, że to źle to najwidoczniej sam ma ze sobą problem.

Gość gość
Polecam ci film "Pasja" i poczytaj sobie objawienia bł. Katarzyna Emmerich aby zrozumieć tajemnice Zmartwychwstania, następnie polecam ci film o stygmatyczne św.Marcie Robin która żywiła się tylko Eucharystią przez 52 lata życia: http: //www. youtube.com/ watch?v=DtqNCTLucHQ I jeszcze polecam ci film dokumentalny "Egzorcyzmy Ammelisse Michel: http: //www. youtube.com/ watch?v=WtBg_uME3ig usuń spację

Gość kaktusik niebieski
Bóg zstąpił na ziemię za sprawą Ducha Świętego gdyż ludze tak grzeszyli że ich biedne dusze szły nigdzie indziej ale do piekła. Tak więc Jezus oddał życie za nas abyśmy uniknęli tego co nasi pra przodkowie. Jezus jest więc Bogiem i po naszej śmierci będzie sądzić nas , a sąd jego będzie sprawiedliwy. Dlatego żyjmy tak aby wstawił się za nas jako Ojciec Miłosierny , a nie jako sędzia sprawiedliwy , bo jeżeli dziś miałby sądzić nas wg naszych czynów , przypuszczam że wszyscy poszlibyśmy w cień

Gość karolcia1212
Właśnie jak ktoś fajnie to ujął pomoc bliźniemu jest w tym wszystkim najpiękniejsza. Ja wybrałam KK i jestem zadowolona jest to religia pokoju i nawołuje do miłości bez robienia nikomu krzywdy. Ta religia nikogo nie odrzuca, warto czynić dobro drugiemu człowiekowi.

Gość gość
cymbał prawdę mówi :) kk zbudowane na kłamstwie i cierpieniu. Nawet dekalog przeredagowany. Czcicie naiwnie obrazy itp itd. Świętych tylu że zliczyć nie można. Dogmaty- fałsz totalny. Temat rzeka. Najlepiej samemu zasięgnąć wiedzy

Gość Dzin
Oglądałem film Pasja, zrobił na mnie ogromne wrażenie. Przy tym filmie nie da się nie płakac. Ja jestem byłym Sunnitą (tak jak mój Ojciec), ale odeszłem od Islamu i teraz czuje się Chrześcijaninem. Pragne się Ochrzcić, ponieważ jest to oczyszczenie z grzechów, Jan Chrzcicielgłosił chrzest jako upamiętnianie na odpuszczenie grzechów. Chrzest w Duchu Świętym jest jednoczeniem się z Bogiem.

Gość gość
Oczywiście zgadzam się to jest temat rzeka ale nazywanie kłamcami jest przegięciem. Ja tez służę kościołowi od paru lat i jestem zadowolona a od bardzo dawna czułam się chrześcijanką i jestem dumna z tej wiary, nie czynie tym nikomu krzywdy a religia ma nawoływać do pokoju. Wirze w to bo bardzo tego chce jestem ochrzczona jak mój mąż i nasze dzieci. A przede wszystkim zadowolona z mojego wyznania.

Gość gość
a na czym polega tem chcrzest w Duchu świętem ?

Gość gość
a ja nie chrzciłem dzieci. Nie zmuszę ich do tego tak jak mnie zmuszono. Jak dojrzeją, uwierzą, sami podejmą decyzję :)

Gość kaktusik niebieski
Duch Święty jest jak Słowo które było na początku , a świat go nie poznał. Bynajmniej Chrzest w Duchu Świętym odbiueram coś jak np : " Kodeks Rycerski " lub " Przysięgę Hipokratesa" Najważniejsze prawa Boskie. Takie prawa spisał Święty Mateusz jeden z Apostołów Chrystusa. Zaraz prześlę jedno z nich :)

Gość Dzin
Chrzest w Duchu Świętym jest modlitwą o wylanie Ducha Świętego.

Gość monk monk
Ważna sprawą jest to czy tego na prawdę chcesz jeśli tak to po prostu to zrób, jeżeli ta religia ci odpowiada to nikt ci nie udzieli wskazówki tutaj na forum(tym bardziej na tym:)) Sam musisz zdecydować a po twoich wpisach widać, ze już zdecydowałeś. Więc jak najbardziej życzę powodzenia. A ja sama należę do Kościoła katolickiego. Tyle opinii ile istnień na tej ziemi.

Gość kaktusik niebieski
1 Strzeżcie się, żebyście uczynków pobożnych nie wykonywali przed ludźmi po to, aby was widzieli; inaczej nie będziecie mieli nagrody u Ojca waszego, który jest w niebie. Jałmużna 2 Kiedy więc dajesz jałmużnę, nie trąb przed sobą, jak obłudnicy czynią w synagogach i na ulicach, aby ich ludzie chwalili. Zaprawdę, powiadam wam: ci otrzymali już swoją nagrodę. 3 Kiedy zaś ty dajesz jałmużnę, niech nie wie lewa twoja ręka, co czyni prawa, 4 aby twoja jałmużna pozostała w ukryciu. A Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odda tobie.

Gość gość
no ico sie stanie jak już Duch Święty na cieblie spłynie ?

Gość kaktusik niebieski
Słyszeliście, że powiedziano: Nie cudzołóż!10 28 A Ja wam powiadam: Każdy, kto pożądliwie patrzy na kobietę, już się w swoim sercu dopuścił z nią cudzołóstwa. 29 11 Jeśli więc prawe twoje oko jest ci powodem do grzechu, wyłup je i odrzuć od siebie. Lepiej bowiem jest dla ciebie, gdy zginie jeden z twoich członków, niż żeby całe twoje ciało miało być wrzucone do piekła. 30 I jeśli prawa twoja ręka jest ci powodem do grzechu, odetnij ją i odrzuć od siebie. Lepiej bowiem jest dla ciebie, gdy zginie jeden z twoich członków, niż żeby całe twoje ciało miało iść do piekła. 31 Powiedziano też: Jeśli kto chce oddalić swoją żonę, niech jej da list rozwodowy12. 32 A ja wam powiadam: Każdy, kto oddala swoją żonę - poza wypadkiem nierządu - naraża ją na cudzołóstwo; a kto by oddaloną wziął za żonę, dopuszcza się cudzołóstwa13.

Gość Dzin
Chce się Ochrzcic, bo chce być Chrxeścijaninem. Ksiądz Katolicki powiedział, że żeby uważać się za Chrześcijanina musze być Ochrzczony. Poza tym, chce przyjąć Ducha Świętego. Byłem wychowany w innej wierze i gubie się, czuje się Chrześcijaninem ale nie potrafie zidentyfikowac się z żadnym odłamem Chrześcijaństwa.

Gość kaktusik niebieski
I dużo innych ciekawych pzykazań. Warto więc jest przeczytać co Św. Mateusz spisał z życia Jezusa. Moim zdaniem opowiada on najdosadniej :)

Gość kaktusik niebieski
Duch Święty jest z Tobą teraz ponieważ chcesz być ochrzczony. Nie martw się więc o Ducha Świętego który jest z Tobą , ale o to co Duch Święty Cię prosi.

Gość gość
a jak ktoś nie jest ochrzczony to nie jest chrzęścijaninem ?:D

Gość Jdjdjdiiiiiiuop
Autorze poczytaj o fałszywych doktrynach kosciola katolickiego. Bóg z kk to nie ten sam Bóg z biblii. Porownaj wszystko co jest w kk z tym co jest w bibli. Kk to wedlug mnie zwiedzenie. Ja odeszla, z kk. Protestanci. Z zalożenia s spoko ale ten kazdy z kosciolów w czyms sie myli. Sam szukaj boga. Nie podejmuj decyzji pochopnie.

Gość karolcia1212
Bardzo dobrze zrobiłeś, że rozmawiałeś z księdzem i on może ci udzieli na ten temat informacji. Tutaj piszą z reguły bardzo zawistni ludzie więc odpowiedzi nie dostaniesz. Jeżeli chcesz się czuć w pełni chrześcijaninem to ochrzcij się jeżeli to da ci szczęście. To ma być twoja decyzja a nie ludzi z forum. Po twojej wypowiedzi widać, że jesteś zdeterminowany więc nie wiem jakich odpowiedzi się spodziewasz. Ja sama należę do KK jestem dorosła i zdecydowałam się na chrzest i odnalazłam to czego szukałam.

Gość Jdjdjdiiiiiiuop
Przepraszam za blędy pisze na tablecie.

Gość kaktusik niebieski
Wtedy jesteś ze Światła jak Jezus pochodzi ze Światła. Ale to czy zostaniesz częścią tego światła zależy tylko od Ciebie. Chrześcijanin to człowiek postępujący w zgodzie z nauką Jezusa oraz o***tym chrztem. Sam Jezus chrzcząc Piotra powiedział że jeżeli nie da sobie stóp obmyć , nie pójdzie do Nieba gdzie On jest. Wtedy Piotr słysząc to prosił aby obmył nie tylko stopy , ale i głowę i całego siebie

Gość gość
Ale ciężko wam pojąc, że on już zdecydował o przynależności. Jeżeli chce by chrześcijaninem to niech będzie. A robicie chłopakowi tylko pod górkę. Sam zdecyduj co jest dla ciebie najlepsze.

Gość gość
Widzę, że zły duch nie śpi, pragnie Ci obrzydzić Kościół Rzymskokatolicki. Nie poddawaj się :) Bóg jest w trzech osobach Boskich - Ojciec, Syn Boży i Duch Święty. Nie jesteśmy w stanie tego pojąć jako ludzie, bo to jest dla nas zbyt ciężkie wyobrazić sobie Jednego Boga w Trzech Osobach. Ojciec posłał Swojego Syna w ludzkiej postaci na ziemie, aby Ten nas zbawił. Ale cały czas jest to Bóg. Radzę wybrać się do kościoła i porozmawiać z księdzem. Trzymam kciuki! :)

Gość kaktusik niebieski
Dzinie Ty już podjąłeś decyzję i jest ona słuszna. Będąc jednym z nas spojrzysz na świat naszymi oczyma , ale Twoje oczy będą widzieć , a my oślepliśmy. Zrozumiesz kiedy się ochrzcisz. Podążaj właściwą drogą i nie zbaczaj z kursu jak większość z Nas. Bo my choć jesteśmy ochrzczeni zachowujemy się jak Faryzeusze. Bóg Cię poprowadzi i ufaj mu. Zaparwdę nie zdarzyło się jeszcze by Bóg mnie nie wysłuchał. On zawsze słucha i On wszytko widzi. Słuchaj a będzie Ci dane słyszeć Jego słowa jak przemawia przez nasze dusze. Otwórz oczy a zobaczysz drogę na jaką wprowadzi Cię Bóg. Będąc jednym z nas otrzymałeś już łaskę zbawienia. Nie zbaczaj tylko z tego kursu i ufaj Bogu pomimo zakrętom i przykrościom jakie Cię czekają. Bo On jest światłem które świeci w ciemności i zaufaj Mu a zobaczysz że wyprowadzi Cię z każdego tunelu bezpiecznie

Gość gość
wcześniej byłeś muzułmaninem? czemu chcesz zmieni wiarę i co na to twoja rodzina? Jak to u was jest? A jeżeli chodzi o chrześcijaństwo to również uważam, że dobrze robisz.