Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzin

Czy sa na tym forum Prawdziwi Chrzescijanie

Polecane posty

Gość gość
Dżin jesteś? ja chętnie pogadam mam 22 lata i jestem osobą świecką. ale jeśli robisz sobie jaja to nie do mnie. Jak chcesz serio pogadać to do brze trafiłeś sama potrzebuje pomocy wiele nie rozumiem, ale dzieją się cuda. A ten upadek to chyba był po prostu spoczynek w Duchu Świętym :)

Gość Dzin
Hej nie nie jestem Dzinem ;) Mam na imie Fakhir. Przysiegam, że nie robie sobie żartów. Chce z Tobą porozmawiać :)

Gość gość
Bardzo dobrze robisz facet tu jest polska!!!Chrześcijaństwo rządzi!!!

Gość Dzin
"Aha myślałam, że to typ terrorysty, właśnie taki biegający z nożami itp...sorry za określenie. A zaakceptują np. przyszłą żonę chrześcijankę i dzieci?.Oni też żyją w Polsce? Dopytuje tak bo troszkę się nasłuchałam o wszej religii aż Ciary nieraz przechodzą...jak się słyszy, że ojciec może zabić własne dziecko Bardzo dobrze piszesz po polsku, ile lat tutaj mieszkasz?" Ponad 10 lat mieszkam w Polsce, a w sumie mam 20 lat. Mój Tato jest Arabem z Kuwejtu, rozwiedli się z moją Mama, po 11 latach małżeństwa ale utrzymują ze sobą dobre stosunki. Moja Mama jest Polką i Chrześcijanką. Muzułmanin może ożenić się z Chrześijanką, Żydówką, albo Muzułmanka. Ja nie jestem Muzułmaninem. Ja jestem Chrześcijaninem.

Gość Dzin
Mój Ojciec mieszka w Kuwejcie

Gość gość
I tak trzymaj brachu.

Gość gość
bzdury ktoś pisze o kk raczej to protestanci odeszli o wiary bo sam Scott Hahn Pod wpływem lektury i analizy dzieł Ojców Kościoła oraz Pisma świętego doszedł do wniosku, że naukę Chrystusa w pełni głosi Kościół katolicki, do którego przystąpił na Wielkanoc 1986 roku. Później katoliczką została także jego żona Kimberly.

Gość gość
Nie wiem czy kafeteria to dobre miejsce do takich rozmow tu jest wiele osób które nas wyśmieją... mam na imię Ola mam 22 lata :) chcesz to może przejdźmy na maila co? nie chce tu mówić o sobie za wiele, załóż sobie jakiegoś i podaj napisze do Ceibie może?

Gość gość
Ola sam jezus powiedział ze kto idzie za Jezusem będzie wyśmiewany poniżany i tylko tak moza poznac ktura religia jest prawdziwa

Gość gość
jestem Chrześcijanką. I mam o tyle szczęścia, że wokół mnie są cudowni ludzie i Księża którzy wiele rozumieją a ja rozumiem może z 1% tego co się wokół mnie dzieje :P

Gość gość
Będziecie w nienawiści u wszystkich z powodu mego imienia. Lecz kto wytrwa do końca, ten będzie zbawiony”

Gość gość
a Twój tato nie zrobi jakiegoś głupstwa ? Nie wiem, nie zacnzie Cię szukać i nastawiać na swoją wiarę? Przepraszam, że tak mówię, ale wiesz jakie są stereotypy boję się muzułmanów troszkę, wiem, że każdy ma swoją wolną wole ale jednak jakaś cząstka mnie się boi. Chociaż Katolicy nie lepsi Izraelici też się wybijali jak leci w imię "Boga" przed narodzeniem P. Jezusa. ;) Ps. Każdy mój post będę pospisywać Ola ;)

Gość gość
wiara jest dla nas a jak ktoś się śmieje to jest głąbem.

Gość Dzin
fahkirjk@gmail.com :)

Gość gość
Jasne, że tak. Tylko wiesz to jest tylko Kafe, nie wiem czy jesteś tu pierwszy raz. Ja tu bywam co kilka dni od ok. 3 lat tylko nie piszę pod swoim stałym nickiem dziś ;) I za chwilę pojawią się podszywy o głupich tekstach a szkoda tego czytać.

Gość Dzin
"a Twój tato nie zrobi jakiegoś głupstwa ? " Nie Ola, mój Tato nic nie zrobi. Był przeciwny islamskiej bardzo konserwatywmej partii Al-Adala, która chciała wprowadzic zakaz budowania nowych Kosciołów W Kuwejcie. Naprawde wiekszość rodziców, bez wzgledu na wzynanie kolor skóry i oczu - kocha swoje dzieci.

Gość gość
Jesteś bardzo dojrzały jak na swój wiek i wnioskuję to po tych kilku wpisach ;) Ola

Gość gość
A jak to jest z tymi co zabijają ludzi np. ostatnio w uk jakiś muzułmanin poderżnął gardło młodemu facetowi w imię Ich wiary?Nie wspomną, że ten facet miał małe dziecko i zonę? A jak twój ojciec zaakceptuje np. żonę chrześcijankę i dzieci? Ja się nie dziwię, że ludzie boją się tej religii.

Gość gość
allium jest zielonoświątkowcem odłam protestantyzmu uwazaj tez na swiadków jechowy uwazaja siebie za chrześcijan ale innego typu biblia tysiąclecia to biblia katolicka inne wersje nie maja wszystkich pism Księga Tobiasza Księga Judyty 1 Księga Machabejska 2 Księga Machabejska Księga Mądrości Księga Syracha Księga Barucha http://www.biblia.info.pl/biblia.php

Gość gość
to tak jak ja bym była przeciwna budowaniu np. meczetów w Polsce. A jednak mimo wszystko każdy ma prawo żyć wg swojego wyznania. Tylko widzisz wciąż wielu myśli stereotypami...

Gość gość
tylko, że tam jak zbudują kościół to zaraz bomba p*****lnie a tu jak zbudują meczet to bronią go i polak nic z tym nie może zrobić, bo zaraz zasłaniają się gadkami o rasizmie.

Gość Dzin
" jak twój ojciec zaakceptuje np. żonę chrześcijankę i dzieci?" Przecież moja mama jest Chrześcijanką. Mój Ojciec ożenił się z moja matką. Muzułmanin może ożenic się z Chrzescijanką. Ja jestem Chrzescijaninem

Gość gość
a wierz ze ramadan jest to wzięte z chrześcijaństwa Post - wielka tradycja chrześcijańska rozpoczynająca się posypaniem głów popiołem poprzedza wielkie święto Zmartwychwstania Pańskiego. To nie przypadek, że post w islamie nazywa się ramadan – co po arabsku znaczy "popiół"http://www.fronda.pl/a/jean-alcader-islam-nie-jest-nowa-religia,5029.html

Gość gość
Przepraszam nie doczytałam. To nad czym się zastanawiasz? Masz matkę chrześcijankę więc z nią porozmawiaj. To twoja matka więc poradzi ci najlepiej.

Gość gość
I właśnie takich przyjezdnych możemy akceptować i jak najbardziej akceptujemy o ile pracuje dla Polski dla katolicyzmu na chwałę Naszej Ojczyzny! WIELKA POLSKA KATOLICKA!!!!!!!!!!!!!!!! BÓG HONOR I OJCZYZNA!!!