Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grzybica w czasie ciązy czy to groźne dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

Parę dni temu zrobiłam test ciążowy, jestem w ciązy ostatni okres miałam 14 października. Od wczoraj swędzi mnie wzgórek łonowy i wargi sromowe boję się że to może zaszkodzić dziecku a do lekarza jestem zapisana dopiero za tydz. dodam że miesiąc temu dopiero co wyleczyłam się z grzybicy u mnie jhest to tak że ciągle nawraca. Mam maśc Pimafucort i nie wiem czy mogę posmarować tam? Miała któraś z was tak? proszę o rady

Gość gość
jest tam ktoś?????????

Nie jest groźna,, ale uciążliwa dla Ciebie. Ja jestem w 31tc i wczoraj dostałam od lekarza PIMAFUCIN w globulkach. Takie stany zapalne w ciąży są, zdaniem lekarza normalne.

Gość gość
moze ktos jeszcze się wypowie

Gość gość
Do tej glupiedj baby ze grzybica nie jest groźna dla dziecka radze się dfoszkolic. Grzybica sama nie przejedzie a nie leczona szczególnie na poczatku ciazxy szkodzi bo przedostać się może do macicy bo powoduje rozbieranie szyjki i może uszkodzić worek owodniowy i zakazernie wewnątrz magiczne wywołuje co prowadzi do poronienia. Jeśli grzybica lub inna infekcja wyjdzie po 35 tyg wtedy zadkosie leczy bo dfo porodu blisko i wytedfy podaje dwie kroplowke z antybiotykiem. A poza tym w pierwszym trymestrze nie można używać wszystkich leków od 20 tyg masc pimafucin jest zaslecana w pierwszym trymestrze nie wiem. Idź dfo lekarza

Gość gość
do poprzedniczki obrazasz kogos za wypowiedz ale sama piszesz jak analfabeta troche wiecej luzu ci zycze , grzybice miałam prawie cała ciaze i nie zaszkodziła dziecku leczona globulkami i masciami masz spadek odp***osci i niestety niektore z nas łapią w ciązy infekcje

Gość gość
grzybice trzeba leczyć ale nie jest szkodliwa dla dziecka, nie myl grzybicy ze stanem zapalnym bakteryjnym