Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ŚLUB CYWILNY

Polecane posty

Gość gość

Za 2 tygodnie mam ślub cywilny. Do urzędu idę ubrana w skromną białą sukienkę do kolan, marynarce i płaszczu a mój przyszły mąż w garnitur. Do tego będę miała skromny bukiecik. Jedziemy naszym samochodem i mąż będzie prowadził. Zapraszamy tylko rodziców, rodzeństwo i świadków. Po ślubie robimy dla nich mały poczęstunek - kawa, tort, jakieś wino. A na następny dzień organizujemy chrzest dla naszego synka i wtedy zapraszamy rodzinę i oznajmimy im o ślubie :) A ślub kościelny z imprezą czeka nas w przyszłym roku :) co sądzicie o takiej wersji ?

Gość psowiczka
super ;-) ja tez bralam w tym roku slub cywilny ale z weselem biala suknia i cala reszta ;-) GRATULUJE :) i zycze wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia :)

Gość gość
dziękujemy bardzo :) no i wzajemnie :)

Gość tootsiee
dziwnie, mysle ze mogą sie obrazic, lepiej poinf. pzred...

Gość psowiczka
Dziekuje :)

Gość gość
Tak, początkowe plany były aby poczekać już spokojnie do kościelnego, ale mój narzeczony wszystko zorganizował w ramach niespodzianki dla mnie abyśmy wzięli ślub cywilny już teraz. Mieliśmy to zrobić jak byłam w ciąży, ale niestety kwestie zdrowotne i finansowe nas przetrzymały.

Gość szatynka w okularach
Najlepszego. Ale ja nigdy nie byłam zwolenniczką rozdzielania ślubów. Od tego wymyślono konkordat. Także to mi się nie podoba zupełnie.

Gość gość
Wasza wersja jest prawie identyczna jak nasza :) też mieliśmy skromny ślub cywilny :) w przyszłym roku mamy kościelny, tylko chrzest jeszcze nie wiemy kiedy, bo maleńtwo jest jeszcze w brzuszku od 5 miesięcy :) i to jest bardzo dobre rozwiązanie, zamiast brać przyspieszony kościelny, bo ciąża..a Ty jako panna młoda nie możesz się napić, pobawić, musisz na siebie bardzo uważać itp

Gość Mężatka1980rok
U nas bylo tak wrzesień 2009 r ślub cywilny .Po cywilnym obiad dla rodziców i świadków . Czerwiec 2010 r ślub kościelny i wesele na 50 osób Ten cywilny byl taki spontaniczny .Pobraliśmy sie po pól roku znajomości :)