Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zoskasamoska123321

ŁADNY ŚLUB I WESELE TANIM KOSZTEM

Polecane posty

Gość Bgg
Witam. ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO KONTAKTU. Firma, którą mogę polecić jest profesjonalna i pomaga w wyborze sali dodatkow itd., kameruja na dwie kamery. Zapraszam brydzia77@o2.pl działają na terenie kotliny kłodzkiej, ale nie tylko. PoZDRAWIAM nic nie tracisz...napisz do mnie:)a Twoje wesele będzie profesjonalnie przygotowane za rozsądną cenę.

Gość oaza1
Giełda kwiatowa w Tychach owszem, ale większość stoisk nie obsługuje detalistów a nawet jeśli to dolicza 100% wartości. Dlatego warto wcześniej pooglądać dodatki na allegro i spisać sobie ceny na kartce, nie raz zamawiając u jednego allegrowicza wychodzi taniej niż na tej giełdzie, wiem bo sama byłam tam właśnie po takie rzeczy dla siostry, która brała ślub.

Gość malutka222222222
cooo ??? 1000zł za alkohol ? :O to na ile gości to ? Ja mam 100 osób i planujemy wydać 3000zł na alkohol + wino 1000zł + barman 3000zł - to chyba najdroższa sprawa u Nas na weselu.. Jedzenie wychodzi Nas 10 000 tys suknia 1000zł szyta po znajomości dodatki (buty, welon, biżuteria, bielizna) 1000zł auto 500zł garnitur 1500zł dekoracja sali, kościoła, samochodu 3000zł zespół 3500zł kamerzysta 1500zł fotograf 1000zł zaproszenia 300zł kościół 500zł organista 300zł razem nasz wychodzi ok 32 tys złotych za 2 dni wesela

Gość gość
Malutka ty podajesz ceny typowe bez jakichkolwiek oszczednosci. Widać poleciałaś po najmniejszej linii a ten wątek dotyczy oszczędności na rzeczach zbytecznych. To że można tyle wydać każdy wie. Sztuką jest wydać mniej i osiągnąć ten sam efekt a uwierz mi że można.

Gość felicja alicja
hej kobietki, ja brałam slub w 2012 roku, wiec trochę opowiem jak ja zaoszczędziłam: - na allegro znalazłam sliczne zaproszenia, do tego już wypisane komputerowo, u tej samej kobiety zamawiałam winetki i inne pierdołki-zapłaciłam groszowe sprawy a naprawdę były bardzo gustowne - fotografa szukałam jak wariatka i znalazłam za 1800 zl fotografke i kamerzystę, młodych fajnych ludzi z 10000 pomysłów, rozkręcali dopiero interes i trochę się obawiałam o fuszere a wyszło lepiej niż u profesjonalisty za grubą kasiore, dostałam ok. 3000 zdjęc na plytce, te które chciałam sama sobie wywołałąm, - kościół sobie sama ozdobiłam, samochód także, wszystko kupiłam albo na allegro albo na giełdzie kwiatowej- obrączki warte 4000 mamy za 500 zl bo mielismy swoje złoto - buty kupiłam w deichmanie UWAGA!!!!! za 19 zł, biale piękne klasyczne szpilki z przeceny, -fryzura i makijaż- kuzynka jest fryzjerką z pokończonymi kursami wizażu- wszystko za free - biżuterii nie miałam prawie wcale, tylko kolczyki- prezent od męza - garnitur męza- za 400 zł, zwykły bez zadnych udziwnień, bez zadnych starodawnych kamizelek, muszek itp. buty męza 100 zł - napoje już kompletowałam rok wcześniej na różnych przecenach, tak samo alkohol -samochód porzyczylismy od szwagra szefa, super fura, dalismu mu za to wisky -nie mielismy poprawin na sali tylko w domu, jedzenie się nie zmarnowało a nic za to nie płaciłam, było super, wspominanie i ogólnie super atmosferka za wesele na 70 osób wydałam 20 tys.

Gość gość
My mieliśmy szczęście do sali, za osobą za talerzy w białostockiej Niagarze zapłaciliśmy 140 zł. - alkohol kupowany oczywiście w tamtym roku - barman to mój dobry kolega, więc nam policzył połowę stawki - kamerzysty nie ma (nie lubię siebie na kamerze) - zaproszenia wykonała moja przyjaciółka (zamiast prezentu ślubnego)

Gość gość
Ja organizowałam wesele w http://rcc.pl/ i nie pamiętam dokładnie cen, ale wyszla naprawde sensowna cena w prownaniu do innych lokali. A tu od razu jest zapewniony i DJ i jedzenie i fotograf, dowóz, od wyboru do koloru.

Gość kimmi
U nas pierwsza i największa oszczędność to było wziąć listę gości i wykreślić z niej wszystkie osoby, które zapraszamy bo wypada albo z rozpędu i zostawić tylko tych, z którymi naprawdę byśmy chcieli dzielić ten dzień (niektórzy z tych, których nie zapraszaliśmy, się potem obrazili na nas, ale co tam...;) Wyszło 24 osoby, a tyle można było zmieścić pod namiotem w ogródku teściów. Zastawę, stoły, żarcie wzięliśmy stąd (http://www.alfacatering.pl). Większość gości jest okolicy, więc nie potrzebowali noclegu, a te kilka osób rozlokowaliśmy po rodzinie. Sukienkę zamówiłam z Chin na DHGate (linka nie podam, bo mi wywala). Księdza mamy zaprzyjaźnionego i nie zrzynał z nas, sami też dekorowaliśmy kościół. Limuzyny nie było, tylko motocykl męża (miałam sukienkę do kolan, dało radę). Ot, cała filozofia nasza :D A było bardzo fajnie, to naprawde niezapomniane chwile.

Gość gość
na weselu ( jak i na kazdej innej imprezie) najwazniejsze jest fajne TPOWARZYSTWO.

Gość Sywlia
My zamiast wesela robimy uroczysty obiad ślubny, z alkoholem, tak jak wesele tylko po prostu krócej i bez tańców:) ot taka oszczędność :)

Gość gość
O to mój ślub i wesele :) Zaznaczę iż było to przyjęcie na 25 osób w pięknej sali jednego z hoteli :) Za osobę (obiad+zimne przekąski+kolacja) 175 zł Placki własne Tort 50 zł Alkohol własny (tego Wam nie powiem bo ojciec ze szwagrem organizowali) Sukienka wraz z przeróbkami 1500 zł Fryzjerka, która robiła też makijaż 500 zł (w tym próbny,farbowanie włosów) Paznokcie sama robiłam Buty i reszta dodatków 250 zł Ksiądz 300 zł Przystrojenie kościoła (zakonnica z kościoła) 250 zł Organista + skrzypaczka 250 zł Samochód 150 zł Zaproszenia z 50 zł Przenocowanie gości męża (z daleka byli) 200 zł . . . Razem jakieś 7000 zł. . . . Ślub w 2005 roku. Miasto Poznań

Gość gość
A i fotografa nie było. Siostra miała aparat, szwagier kamerę trochę się na tym zna zmontował całość i nagrał na płytę (kilka kopii więcej było). Zdjęć mamy dużo,chyba ze 100, bez sesji tylko to co z wesela. Uważam, że było pięknie :) Sala romantycznie przystrojona (w cenie) świecami i płatkami róż :) Nie żałuję, że nie robiliśmy weselicha dla fałszywych ludzi z rodziny,którzy latami ze mną nie rozmawiali. Byli ci których lubię :)

Gość gość
Był też parkiet na którym goście świetnie się bawili :) w cenie dostaliśmy z mężem apartament na noc :D

Gość gość
jak ma byc ładnie i tanim kosztem to zdecydowanie polecam http://www.zakatek-smaku.pl/ - kameralna, niewielka sala, ale pieknie urządzona. mila obsługa i podają przepyszne jedzenie!

Gość gość
a ja proponuje sale w Chorzowie http://www.rcc.pl/ - jak tam bylam ostatnio na weselu kuzynki do bawilam sie najlepiej na świecie! taki fajny klimat, salka - rewelacja, a i jedzenie niczego sobie :)

Gość gość
u nas przyjęcie weselne było w ogrodzie na posesji rodziców, ciocie i babcie robiły ciacha, umówilismy się,że ten kto mógł przyszedł z aparatem/kamerą i robił zdjęcia, potem jak to zebraliśmy to całkiem sporo wyszło! Catering miałam polecony od znajomej - http://www.slimak.com.pl - świetni ludzie, no a wiadomo, sukienka buty koszula itp, na tym raczej nie zaoszczędzisz. A liczbę gości to juz z założenia mieliśmy zredukowaną.

Gość gość
My planujemy nasz slub z narzeczonym i zostalo nam wybrac zespoł. Znalezlismy firmę http://www.artmargot.pl/pl/oferta/zespol_muzyczny__%C2%A0do%C2%A0tanca_na_wesele_i%C2%A0bal/ ktora oferuje pomoc przy wyborze zespolu i podobaja nam sie 2 z nich. Czy wy mieliscie przyjemnosc wspolpracowac z ta firma? i jak wrazenia?

Gość gość
Hej, Hej :) Spróbujcie zdecydowanie poszukać tutaj http://www.gdziewesele.pl/ ,wielu moich znajomych korzystało z tej strony podczas organizacji ślubu i wesela (chociaż nie tylko :)) i byli bardzo zadowoleni :) Jest tam dużo ładnych lokali i można trafić na naprawdę przystępne ceny, a przy okazji też wybrać fotografa i całą oprawę ślubną!

Gość Kwiecie w Bukiecie
Witamy przyszłe Panny Młode usmiech.gif od niedawna zajmujemy się dekorowaniem kościołów na ślub na terenie Torunia i okolic. Nie mamy jeszcze własnego portfolio, dlatego proponujemy naszą usługę po atrakcyjnych cenach w zamian za zdjęcia do portfolio oraz polecanie nas innym parom. Zapraszamy na naszą stronkę i na facebooka usmiech.gif

Gość gość
słuchajcie, te porady są fajne, ale i tak główny problem to cena talerzyka :( my zdecydowaliśmy się na swój samochód,brak kamerzysty, dekoracje samodzielne, skromny budżet na stroje ale i tak ceny w knajpach nasz rozwalają :( listę gości okroiliśmy ile się da znacie jakieś fajne miejsca w Warszawie i okolicach ( północ) za przyzwoite pieniądze?

Gość gość
przyłączam się do powyższej prośby - znacie fajne (ale niedrogie) miejsce na wesele w okolicach północnej warszawy??

Gość gość
Ja jestem ze Szczecina. Ślub dopiero w przyszłym roku w czerwcu, ale salę już zarezerwowaliśmy - 170 zł w tym alkohol (wódka, wino) i tort. Sala jest bardzo ładna, bez tandety. Zawsze mam problem z kieckami ślubnymi- żadna mi się nie podoba, ale udało mi się znaleźć model w moim stylu za 800 zł. 5 razy pytałam Panią w salonie czy na pewno tylko tyle ;), Buty kolorowe, więc pewnie potem jeszcze założę. Zdjęcia zrobi znajomy koleżanki za 600 zł. Dj na cała noc kosztować będzie 1200 zł, a zaproszenia robimy sami:). Noclegi dla gości z poza miasta w wyremontowanych akademikach, w pokojach z osobnymi łazienkami i aneksem kuchennym, ok. 40 zł za dobę. AAA wesele na 60 osób, bez poprawin.

Gość gość
Jak dla mnie najlpeszym przepisem na ładny slub i wesele tanim kosztem to znalezienie przytulnej i ładnej knajpki z fajną obsługą (np. http://zakatek-smaku.pl/ ) i nie zapraszanie "miliona" osób, tylko tych najbliższych ;) pomysl przetestowany, zakończony pełnym sukcesem i fantastyczną weselną zabawą do bialego rana!

Gość gość
wg mnie najlepsza opcja to kwiaty stabilizowane :) piękne i trwałe :) rosebelle.eu ma taką opcję :) piękne bukiety ślubne mają

Gość gość
rosebelle - zaśmiecieliscie każdy wątek na tym forum, aż zajrzę z ciekawości :P

Gość gość
My sporo zaoszczedzilismy na sali - http://www.rcc.pl/ - koszta nie byly duze, a jeszcze załatwili nam samochod, ekipe do filmowania itp. Bawilismy sie świetnie, duzo miejsca do tańca :)

Gość gość
Ja zdecydowałam się na bardzo małe przyjęcie w tej restauracji http://www.restaurant99.com/ Mają super jedzenie i atmosfera była naprawdę świetna. Jeśli chcesz zaoszczędzić zrób małe przyjęcie.

Gość ZrobSWÓJŚlub
Na czym można zaoszczędzić? - własne napoje i alkohol, tak jak zostało napisane wcześniej, najlepiej szukać promocji. - własne ciasta - mamy albo ciotki z pewnością będą zadowolone, że będę miały swój wkład w przyjęcie weselne i może jak zajmą się wypiekami nie będą robiły zbędnego zamieszania tuż prze ślubem ;) - własnoręcznie wykonane dekoracje i podziękowania/upominki dla gości. Naprawdę nie warto z nich rezygnować, a jeśli chcemy oszczędzić wystarczy dobry pomysł i trochę własnej pracy. - znajomy fotograf/kamerzysta

Gość gość
Wszystko w sumie już zostało powiedziane. Ja bym zrezygnowała np. z wiejskiego stołu kosztem pokzau fajerwerków http://www.fajerwerkigorzow.pl/ jest świetny i długo zapada w pamięć

Gość gość
ja pierdziele gosciu w d**e se wsadz te fajerwerki a nie w każdy temat opisujesz to samo... reklama jak nic...