Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ratunku wzięłam za wcześnie tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość

tzn.biorę tabletki pierwszy raz i miałam wziąć w pierwszy dzień okresu.Dostałam kilka dni wcześniej,prawie tydzień,zaczęłam plamić i wzięłam pierwszą,na drugi dzień prawie nic nie było a dziś trzeci dzień jeszcze mniej,cholera teraz wiem że to było tzw.plamienie przed miesiączką ale wzięłam już trzy tabletki i klops,muszę kontynuować,ale tu pytanie;czy normalny okres dostanę za kilka dni czy tabletki to zahamują i dostanę dopiero po skończeniu blistra a jeśli teraz dostanę to czy po skończeniu blistra też? co chodzi o zabezpieczenie to wiem że muszę teraz dodatkowo się zabezpieczać ale nie wiem jak teraz z okresem :(

Gość gość
niech ktoś pomoże

Gość gość
Idz do ginekologa albo poczekaj :)

Gość gość
po co do ginekologa?

Gość gość
Bardzo możliwe że to plamienie to był okres, ale po zażyciu tabletek zatrzymał sie, pewnie dostaniesz jak skończysz blister. Przez ten czas zabezpieczaj sie

Gość gość
nikt się już nie wypowie?

Gość gość
bo o takie rzeczy pyta sie lekarza, nie anonimowych ludzi na forum. z hormonami to nie przelewki, ale myślę, że nic Ci się nie stało i nie stanie :) kontynuuj blister, zadzwoń i myślę, ze lekarz też Ci to powie. luz na szelkach :)

Gość gość
dzięki :)

Gość gość
podnoszę bo też mnie to interesuje...może jeszcze miał ktoś podobnie

Gość gość
hellooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Gość 12121
no ale czy to możliwe że od razu po pierwszej tabletce się zatrzymał?myślałam że ten pierwszy okres w czasie brania blistra jest normalny.. Dobrze myślisz, w czasie pierwszego blistra okres zawsze jest normalny, nie ma możliwości żeby się zatrzymał. Ja kiedyś zaczęłam brać tabletki, wzięłam 3, po czym odstawiłam, okres był normalny w trakcie ich brania, jak i następny.

Gość 12121
Ale na Twoje pytanie kiedy dostaniesz okres nie jestem w stanie odpowiedzieć.

Gość gość
czyli o u mnie nie tak?

Gość gość
no ale mi się zaczął i skończył po wzięciu pierwszej tabletki i wzięłam trzy i nadal nic...no chyba że to nie okres był...ale trochę poczytałam w google i piszą że właśnie może się zatrzymać po wzięciu tabletki i następny dopiero normalnie w przerwie miedzy blistrami i już nie wiem...a jeśli to nie był okres tylko plamienie to anty wzielam za wczesnie

Gość gość
U mnie tez okres sie zatrzymal na drugi dzien jak zaczelam brac pigulki a wrocil w tygodniowej przerwie. czesto tak sie zdarza i nie ma czym sie martwic. pytalam lekarza i ponoc u wielu kobiet tak sie dzieje zaczynajac nowe pigulki od pierwszego dnia okresu.

tabletki mogły zahamować okres ! przez 7 dni dodatkowo jeszcze zabezpieczenie ! następny okres będzie po odstawieniu zwykle 3-4 dzien po skończeniu opakowania