Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zzo i cc to akt przeprosin od Boga w stronę kobiet

Polecane posty

Gość gość

Biblia wprost mówi, że poród to kara za to, że córeczka Boża zerwała sobie rączką jabłko to została przez tatusia ukarana. porodem. niegdyż Bóg pokarał potopem ludzi, a potem dał tęcze, by ich przeprosić i dać znak, że więcej nas nie pokarze. teraz bóg zlitował się nad kobietami- swymi córkami widząc, że mózg ludzki ewoluuje, obwod główki jest coraz większy, poród coraz cięższy, dał z tych dużych czaszek pożytek- postęp techniczny i medyczny i tak zesłał ludziom wiedze, by wymyślili cc i zzo oraz specjalne wanny do rodzenia i inne cuda w stylu gazu rozweselającego tak uważam źle Bóg i natura nas potraktowali i teraz to odkręcają

Gość Dell Company
tia... nacpalas sie?

to super że BÓG natchnął lekarzy by robili cc bo inaczej do teraz bym syna nosiła w brzuchu a waży już 18 kg. Masakra co?

Gość szpieg z krainy depeszowców
to mi wygląda na temat heloizy

Gość gość
Tak, Bóg natchnął lekarzy bo poród bez ingerencji medycznej jest niemozliwy przy porodzie jestesmy świadkami klasycznego kobiecego wyboru: chcesz być nacięta czy pęknąć? potrzeba też okscytocyny zresztą tylko postep medyczny spowodował, że poród jest do przezycia mnóstwo porodów w historii konczyło się zgonem, szacuje się, że co piąty w skali globu poród wciąż jest na podium jesli chodzi o zbierane żniwo, zaraz po chorobach serca gdyż w warunkach stricte naturalnych jest to wydarzenie fatalne bez lekarzy, leków, szycia, tak w polu kobieta by się wykrwawiła, umarłaby dziecko pewnie też bóg nas przeprosił, bo widzi ile cór życie oddało przez jego poroniony system sprawiedliwości

Gość gość
nie macie zdania? boście pokorne katoliczki, matki bolejące

Gość gość
więcej takich aktów miłosierdzia poprosze przydałoby się jeszcze, by tą sztucznę macicę wymyslili, tak, by dziecko tam się kształtowało normalnie jak w brzuchu

Gość gość
,,natura to dz.i.w.k.a" absolutnie się zgadzam. Nienawidzę tej k*******.

Gość gość
no a nie? "odtąd w bólach rodzić będziesz" czy jakos tak

Gość gość
,,naprawdę uważasz , ze Bóg " pokarał " kobiety porodem ?" zmierzasz do tego, że Bóg to bajka dla mas/bulls**t? Cóż, jeżeli tak, to jestem podobnego zdania.

zgadza się - " w bólach rodzić będziesz " a nie " moja karą ędize poród " to zasadnicza różnica .

Gość gość
natura wymyśliła, że kobieta ma gorzej od faceta poprzez swą biologię ------------------------------------------------------------------------------ I w czym przejawia sie ta gorsza sytuacja kobiet wobec mężczyzn skoro kobiety statystycznie żyją dłużej od mężczyzn ?

Gość gość
ale to się rozumie z kontekstu- za to, że jabłko zerwała musiała ponieść karę, adam też adam ma ciężko pozysiwać z ziemi, a kobieta rozrywać sobie tkankę

Gość gość
Wytłumaczenie stulecia ;D sama tą bzdurę wymyśliłaś ?

Gość gość
nie liczy się długość życia, lecz jego jakość kobieta żyje dłużej, ale po to, by głównie cierpieć, służyć, wysłuchiwać, że jest dla innych i, że ma nie mówić wiele o swoim bólu i zmęczeniu, bo to nic nie da, a dzieci aby się winne poczują za ból kobieta wciąż podejmuje ciężkie wybory, to ona zajmuje sie starszymi rodzicami, ona ma być empatyczna, uprawiać altruistyczny seks w mysl zasady- "tobie nie ubędzie, jemu ulży' więc jej ciało traktowane jest bardzo uzytkowo nikogo nie obchodzi, że ona chce być ładna, bo ma się wymęczyć, zdoić z witamin jak się da i nie ubolewać nad tym, że w piersiach widzi tylko punkt wydawania zupy

heloizo - naprawdę uwąższ , ze kobiety wiodą tak nieszczęśliwe życie ?

ie liczy się długość życia, lecz jego jakość xxxxxxxxxxx naprawdę ? naprawdę wierzysz , że ktokolwiek mając do wyboru długie życie - z twojego punktu widzenia " straszne " a krótkie i " cudowne " wybrałby śmierć w młodym wieku ?

Gość gość
,,jej ciało traktowane jest bardzo uzytkowo" też odnoszę takie wrażenie. W ogóle kobieta przez lata była traktowana jedynie przez pryzmat funkcji jakie spełnia i pozostałości takiego przedmiotowego podejścia widać do tej pory... W zasadzie z biologicznego punktu widzenia nadal kobieta jest urządzeniem pełniącym przede wszystkim funkcję prokreacyjno-opiekuńczą...

Gość gość
I co miesiąc cierpieć powodu miesiączki

a jeśli ktoś postrzega swoja wartość w kategoriach urody i jędrnych cycków ................

Gość gość
gdyby można było ja bym wybrała krótkie i radosne niż długie i takie jak opisuje gość wyżej z 21.31 [ święta prawda]

no to co ci stoi na przeszkodzie ? przecież mozęsz zakończyć życie juz dizś - skoro twoje życie jest takie straszne .

Gość gość
a jak mogłabym to zrobić swoim najbliższym, mężowi i dzieciom?

Gość gość
jakby miała pewność, że mnie zycie nie zawiedzie i, że będzie takie, jkaim je sobie wymarzyłam, to mogłabym umrzeć w wieku 50 lat może 55 i tak- myślę, ze kobiety wioda takie życie i tak sa postrezgane przez społeczeństwo samo życie na to wskazuje oraz kafe martwi mnie to i sprawia, że mam ochotę uciekać przed życiem;-(