Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkam w dziupli

mieszkanie z dzieckiem w kawalerce

Polecane posty

Gość gość
ja sobie nie wyobrazam autorko..tzn dopóki dziecko nie chodzi to da sie jakos wytrzymac ale potem..masakra. widze to po mojej córci.. ma 1,5 roku .biega, skacze, wszedzie jej pełno, wciaz szuka nowych wrazen, bodzców...a ja mam duze mieszkanie, 4 pokoje i ..czasem mysle ze ona nie ma przestrzeni.no chyba ze dziecko niemrawe, siedzi w jednym miejscu cały dzien.....wciaz musze wymyslac jej nowe atrakcje, wychodzimy na dwór zeby mogla sie wylatac i nie moge sobie wyobrazic jak ludzie wychowuja dzieci w klitkach - bez obrazy oczywiscie! sama wcyhowałam sie z bratem w 1 pokoju, a mielismy dwa. nie wiem jak to sie udało naszym rodzicom. wracajac do mojej córki, moze ona tak ma, jak jestemy u dziadków ktorzy tez maja tylko 2 małe pokoje to widze ze po pewnym czasie, juz jej zaczyna brakowac miejsca...ona lubi tanczyc, bawic sie w ganianego itp no w 1 pokoju to nie wiem jakbym z nia wytrzymała.chyba by dom rozniosła. ale moze akurat moja dziecko jest takie, ze ma malo zabawek bo u niej sprawdzaja sie tylko zabawy ruchowe. wic jesli trafi ci sie tak zywiołowe dziecko to w kawalerce zwariujesz.

Gość gość
może dasz radę, ale nie wiem planowałaś ciążę? mogłaś poczekać z zaciążaniem aż będziecie mieli coś większego. możesz sprzedać i kupić większe?

Gość gość
A jak wygląda wasza sytuacja materialna, bo mam ciuszki po córce miałam wrzucić do pojemników PCK, ale może chciałabyś?

Gość gość
My do 5 roku zycia syna mieszkalIsmy na 27metrach. Caisnote było czuc, ale tragcznIe nie było. My wynajmowalIsmy. Potem zdecydowalismy się na kredyt.

Gość crazy sheep
Szczerze to dla mnie troszkę abstrakcja. My mieszkamy we dwójkę z kotem na 33 metrach i jest raczej ciasno. Może na pierwsze kilka miesięcy jeszcze jakoś się da... ale już raczkującego dziecka w takiej klitce sobie nie wyobrażam. Przepraszam. Ale i w pierwszych miesiącach może być problem z wietrzeniem...

Gość gość
ja bym ta ściankę odwróciła o 90st i tam gdzie jest wentylacja okno zrobiła kat dla dziecka

Gość gość
Kolejny temat prowo.... jest już podobny na cafe...Autorka wkręca was powoli , głupimi wątpliwościami, a pranie, a s....nie.Dostała odpowiedź ,że można i dalej drąży temat...i oczywiście "święty" na cafe argument...seks ...przy dziecku..stuknijcie się w te zakute łby ...noworodek , niemowlak...nie będzie miał traumy z tego powodu...Ja mam duży dom, dziecko ma swój pokój, a i tak co noc przychodzi do naszej sypialni..i robią tak dzieci około 80 % znajomych

Gość gość
Z noworodkiem ok, ale nie z 2 10-letnimi.

Gość gość
jasne jakie bogate wszystki bo dziecko potrzebuje miejsca na tanczenie ludzieeeeeeeeeeeeeeeee ciesayc sie ze macie swoje jak bedzie miec 3 5 lat kupic cos jaki problem matko bo kazdyz willi sie wywodzi jasne

Gość Marka112
Można całkiem tanio przygotować mieszkanie do zamieszkania w nim małego dziecka. Trzeba się trzymać kilku prostych reguł i zazwyczaj kupować rzeczy na allegro, tu mniej więcej opisane całkiem ok co zrobić żeby wyszło "dość" tanio, bo wiadomo niektórych rzeczy się nie przeskoczy ;) http://marketmoney.pl/artykuly/jak-oszczednie-przygotowac-mieszkanie-na,223,0,1649631.html?rfguidfo

Gość gość
Jak trzeba to się da. Jednak im dziecko większe tym będzie coraz ciaśniej. Potem dzieco samo będzie chciało mieć swój pokój. Zaczyna się w wieku 7 lat. Potem jest coraz bardziej wymagające;)

Na małym metrażu świetnie się sprawdzi narożnik zako który kupiłam na mebslofera24.pl. bardzo wygodny i łatwy w rozłożeniu. To super bajer

Gość gość
już kuźwa nie przesadzajcie, w takiej kawalerce mieszkali kiedyś i było dobrze, jakie ot teraz wszystko spaniało

Gość gość
jasne, że się da, ale nie całe życie.. Nie wyobrażam sobie w 23 metrach 3 osób ;o a co jak zechcesz 2 dziecka? 4 osoby w 23 metrach? :D gdzie wstawisz łóżeczko, gdzie fotelik, wózek? o przewijaku nie wspomnę, macie, wanience i zabawkach plus fotelik do karmienia