Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

poplatana

czy to patologia wg Was

Polecane posty

Gość gość
Zróbcie sobie jeszcze jednego dzieciaka i kolejne. Szczyt zaradności i samodzielności - ''zakładać rodzinę'' nie mając własnej sypialni i pomieszczeń dla dzieci. W cywilizowanym kraju nawet psom się nie pozwala wegetować w takich warunkach. ''Warunki'' dla rozwoju dziecka prosto jak z murzyńskiej wioski. # portret psychologiczny otóż dzięki tobie i twoim podatkom żyjemy youpiiii

Gość gośćJA
W cywilizowanym kraju z dwóch pensji można spokojnie kupić mieszkanie i normalnie żyć , wyjechać na wakacje. Tutaj jest często wegetacja, szczególnie w małych miastach. Taka różnica.

Gość gośćJA
Tak i biegali za mamutami. Chodzi mi o to, że teraz nagle jest jakiś p*****lec na "luksus posiadania dziecka". Każdy kto zarabia poniżej 5000 netto miesięcznie powinien być sterylizowany.

Gość gość
W cywilizowanym kraju z dwóch pensji można spokojnie kupić mieszkanie i normalnie żyć , wyjechać na wakacje. Tutaj jest często wegetacja, szczególnie w małych miastach. Taka różnica. xxx no i dwójka niedorajdów sobie tak wegetuje i robi sobie dzieciaka żeby sobie z nimi powegetował......

Gość gość
dokładnie w cywilizowanym ale kafe do takich się nie zalicz tutejsze obyczaje rządzą się własnymi prawami

Gość gość
no i dwójka niedorajdów sobie tak wegetuje i robi sobie dzieciaka żeby sobie z nimi powegetował...... # a ty patolu masz co komentować buuuhaaaaaaa

Gość mmms
co za bzdety, przeciez nie musicie uprawiac sexu przy dziecku. Jak nie ma innego wyjscia z mieszkaniem to kazde jest dobre.

Gość gośćJA
Ale stać ich na wynajem mieszkania, więc aż takimi niedorajdami nie są.

Gość gość
->gośćJA - Nie każdy się gnieździł w dzieciństwie jak w cygańskim obozie. Jak rodzice mieli gdzieś dzieciaka, to go puszczali samopas. Całe szczęście byłam kochana i wychuchana przez całą rodzinę i nie musiałam się niczego wstydzić w dzieciństwie.

Gość gość
W cywilizowanym kraju z dwóch pensji można spokojnie kupić mieszkanie i normalnie żyć , wyjechać na wakacje. Tutaj jest często wegetacja, szczególnie w małych miastach. Taka różnica. xxx no i dwójka niedorajdów sobie tak wegetuje i robi sobie dzieciaka żeby sobie z nimi powegetował...... xxx dokładnie też tak sądze jak druga osoba. a wiecie jak to się nazywa? egoizm? nie stać ich nawet na mieszkanie, ale dziecko muszą sobie zrobić. pieprzeni egoiści

Gość gość
stac ich na mieszkanie KAWALERKI. zresztą ktoś kto wynajmuje mieszkanie jest dla mnie przegrańcem zyciowym.

Gość gość
a ty patolu masz co komentować buuuhaaaaaaa xx kto cie takiego słownictwa nauczył? czyzby sie tak tatus do mamusi zwracał is ie nauczyłas?

Gość mmmims
osoby które tu piszą, że trzeba mieć minimum 3 pokoje, albo że zarobki poniżej jakieś kwtoty to dno, to prostaki. Przestrzegę Was tylko buraczki, że ja zarabiałam 5tyś netto, mąż 6 tys netto, z dnia na dzień stracił pracę,firma zbankrutowała, od 2 lat nie znalazł (pracuje w bardzo wąskiej specjalizacji), mnie obniżono pensję w ramach "kryzysu" na 3,5 tyś netto. Luksus się skończył. Życzę wam buraki żebyście tego doświadczyli a zobaczycie co to prawdziwe życie i może zamkniecie gęby.

Gość gośćJA
Ja się nie wstydzę niczego. Moi rodzice nie byli bogaci, może i nawet biedniejsi, pokój miałam z siostrą, oni drugi. Ale zapewnili nam wykształcenie i dzięki temu mam dobrą pracę, a moje dziecko własny pokój. Tylko że przy obecnej nagonce "nie stać mnie" na drugie, bo musiałoby dostać sypialnię i dla mnie i męża zostałby tylko salon. Musiałabym też podzielić kasę na dwójkę i to jedno nie byłoby już tak wychuchane i nie miałoby wszystkiego (mówię o dodatkowych zajęciach, wyjazdach wakacyjnych itp.).

Gość gość
no przegraniec zyciowy to zalamka, lepiej wziac kredyt na 50 lat i mieć na 9 pietrze w Warszawce lokum z widokiem na światełka :)

Gość gość
ledzeppelin patolu: nie każdy musi się zadłuząc do smierci zeby mieszkac na swoim.

Gość mmmims
dokładnie ledzeplin, jak się ma kredyt do końca życia, na mieszkanie w bloku który z roku na rok traci na wartości, a za 20 lat nie będzie nic warte, bo jest zrobione w takiej technologii, że karton pod mostem jest trwalszy- to dopiero luksus :)

Gość gość
jak was czytam to potwierdza sie moja mysl o tym ze jestescie na prawde biedni bo macie pusto w glowie. ktos kto wynajmuje mieszkanie jest dnem? ktos kto nie ma x pokoi nie moze miec dzieci? kto tak twierdzi? jak dobrze ze nie wy ustalacie te prawa. moze zaraz wystrzelac ta biedniejsza czesc spoleczenstwa?

Gość gość
przepisz mój nick poprawnie i czytaj wszystkie wypowiedzi - bo moja teraz to była ironia a propos jednego z wpisów, że ten kto wynajmuje jest nieudacznikiem. sama swoje lokum wynajmuję :)

Gość gośćJA
Gościu powyżej - 100% prawdy!

Gość gość
dla mnie kredyt na 50 lat i ciśnienie na Warszawkę jest obciachowe i denne :)

Gość gość
Ooo, "szczęśliwa" biedota znowu pluje na normalność. Nie rozumiecie, że w takich warunkach to żyje hołota w Bangladeszu, murzyńskich wioskach czy na cygańskich koczowiskach?

Gość gośćJA
Tak żyje 70% ludzi w Polsce. A w Bangladeszu byłam i w murzyńskiej wiosce też, Ty najwyraźniej nie, więc się nie wypowiadaj o czymś, o czym nie masz pojęcia. Słowo klucz: kawalerka z bieżącą wodą .

Gość gość
a po czym poznajesz na forum kto jest 'biedotą'? :)

Gość gość
Chwała wszelkim bogom, że nie należę do tych mitycznych 70%, ani moja rodzina i znajomi. Na jakim zadvpowie trzeba żyć, aby mieć wokoło tylu niedorajd życiowych.

Gość gość
a Ty co, jesteś na zmywaku w UK i zdaje Ci się, ze pana boga za stopy trzymasz, bo stać Cię na szmatki D&G z prajmarku?

Gość gość
dorób się na dobre życie w Polsce i wtedy napisz, wymienimy spostrzeżenia jak było po drodze :)

Gość gośćJA
Nie masz możliwości wyboru miejsca, w którym się urodzisz. Masz za to możliwość pokierowania swoim życiem, żeby zdobyć to czego pragniesz i potrzebujesz.

Gość gąski gąski do domu
lepiej tak niz z rodzicami czy tesciami

Gość gość
ja wybrałam jednak swój kraj. nie chciałabym być emigrantem :)