Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

poplatana

czy to patologia wg Was

Polecane posty

Gość gość
Na zadupiu? achh no wyobraź sobie, że nie każdy miał takie szczęście urodzić się w warszafce albo innej polskiej "metropolii" a to wszystko wynika z tego jak ludzie się osiedlali po IIWŚ, wiele osób jechało na ziemie pn-zach lub pozostało na wschodzie gdzie są miasta i miasteczka, które są mega biedne (widać to nawet po drogach, różnica kolosalna), jest cieżko znaleźć jakąkolwiek pracę, wszystko po znajomości i niekoniecznie każdy może się wyrwać z takiego życia, nie każdy ma możliwości. To co się dzieje u autorki patologią NA PEWNO nie jest, mają tylko jedno diecko, żyją na własny rachunek, mieszkają oddzielnie, może za jakiś czas uzbierają na 2pokojowe mieszkanie... jest biednie, ale nie patologicznie.

Gość gość
a ja się zastanawiam dla kogo deweloperzy budują te klitki po 42mkw? niedawno zainteresowałam sie nowym osiedlem w okolicy i co? i kolejne klitki gorsze niż w PRL, a niby dla rodzin, wydaje mi się ze to wynika z popytu więc jak to jest? jakei te meiszkania kupujecie? ska bierzecie te 3 pokoje dla 3 osób? skoro na rynku najwięcej meiszkań jest między 40 a 50mkw i są to 2 mac 3 pokoje

Gość gość
Nie wszyscy myją gary w UK, wycierają dvpy dziadom germańskim czy oddają piczki za marne franki. Wyobraź sobie, że żyję w Polsce. Pierwsze 2 pokoje kupiłam w wieku 23 lat, a kolejne 3 pokojowe mieszkanie jak miałam 30. Zarabiam to mam i nie muszę się gnieździć. Mój partner też ma dwa mieszkania a teraz postawił dom mimo, że ma tylko 27 lat. Aby otrzymać kredyt kilka lat temu, trzeba było mieć odpowiednią zdolności kredytową i byle komu ich nie przyznawano.

Gość gość
ach, zapomniałam dodać, nie uważam się za patologię bo mieszkałam z rodzicai i siostrą w 3pokojowym mieszkaniu, ale jak moja starsza siostra była mała to mieszkali w jednopokojowym mieszkaniu a przeprowadzili się jak miała 2 latka, teraz mają własny dom z ogródkiem... ale to wszystko z ciężkiej harówki, wielu wyrzeczeń, ogromnego oszczędzania bo mimo wyższego wykształcenia zarabiają b. mało, tyle co najniższa krajowa a to wszystko przez brak protekcji i układów.

Gość gość
myśle, że te w stanie deweloperskim 45m2 gotowe w wielkich miastach to raczej dla przyjezdnych, młodych, dorabiających sie słoikowych singli lub młodych bezdzietnych par pędzących na swój szczyt ;-)

Gość gość
do autorki nie jesteście żadną patologią podziwiam że zdecydowaliście sie na wynajem zamiast pasożytować na rodzicach jak większość młodych. ludzie ogarnijcie się, kazdy chciałby mieszkać w pałacu z ogrodem ale realia są inne ja mam 2 dzieci, 3 pokojowe mieszkanie i jestem "elitą" wśród znajomych, większość moich koleżanek mieszka w jednym mieszkaniu z rodzicami, teściami, ci zaradniejsi wynajmują garsoniery i mieszkają sami. Jedna z moich koleżanek mieszka w mieszkaniu dwupokojowym, w jednym pokoju teściowie w drugim mniejszym ona, mąż i 7 letnia córka, jak jej kiedyś zapytałam czy nie lepiej aby coś wynajęła (oboje pracują) wydała okrzyk zdziwienia, a po co?? szkoda kasy i nie ma takiej potrzeby bo na razie tragedii nie ma.... mieszka na "kupie" bo kasy na wynajem szkoda a trwoni pieniadze na różne badziewia, firmowe ubrania, do pracy samochodem jeździ, a mieszka w Krakowie, gdzie pełno autobusów i tramwajów.

Gość gość
mnie wypisywać na kafeterii co mam i co obydwoje osiągnelismy w którkim czasie po prostu się nie chce, bo to takie troche... butne i próżne :) ale cieszę się, że jesteście rodziną sukcesu, tylko postaraj się, zeby Twoje opływające w luksusy dzieci mądrze nastawić na życie, zeby później nie okazało się, że te z kawalerki z rodzicami wyszły na wszystkim lepiej :) spłonęłabyś wtedy ze wstydu, prawda?

Gość gość
40 - 50 metrów to w sam raz dla 1 (jednej) osoby. We dwoje już w takim za ciasno. Wcześniej miałam pokój dzienny i sypialnie, ale teraz potrzebowałam jeszcze gabinetu.

Gość gość
50m2 to mało dla pary?! chcesz grac z facetem w rugby nocami?

Gość gość
ludzie, przeciez 3 letnie dziecko w nocy moze twardo spac rodzice pod koldra moga sie bez problemu kochac i dziecko nic nie zauwazy jaka to patologia? my mamy dom 240m, ale dziecko spi u nas w sypialni! ma 3 latka niecale poza tym jak zauwazy ze sie rodzice przutulaja to myslicie ze co? ze to szok bedzie, ze nagle mama i tata sie zasmieja jak sie dziecko przebudzi? czasem tak bylo ze sie dziecko przebudzilo, jak slyszala jak sie smiejemy i tak samo zaczynala sie rechotac, bo od nas czerpala wzorzec ze to jest smieszne, wesole potem jak widziala ze sie prrzytulamy, na codzien, calujemy to tylko sie usmiechala, widac ze byla szczesliwa patologia jest moim zdniem calkowicie izolowanie uzyc rodzicow od dziecka co moze dziecko zobaczyc jak rodzice sie kochaja pod koldra? i sa szczesliwi? zgorzy go to? ludzie, to wy jestescie patologia gorszy szok wywola jak np 10 letnie dziecko nagle zobaczy rodzicow jak uprawiaja sex jesli od malego bylo izilowane

Gość gość
Dzieci nie mam, bo uważam, że za mało posiadam i nie zarabiam wystarczająco oraz za mało jeszcze odłożyłam ;) Moje pasje i rozrywki są wystarczająco kosztowne. Dziecka nie skażę na mieszkanie w klitach i braku własnej łazienki i garderoby.

Gość gość
gość z 17:13 - zgadzam się, ale mimo wszystko jako 10 latka nie wpadłam na kochających się rodziców :D

Gość gość
Wszyscy , co tak krzycza o mimimum 3 pokojach lub własnym domu dla rodziny z pewnoscia mieszkali w takich " luksusach " w dziecinstwie, przyzwyczajeni sa do pewnych " standartów ' he , he , Ludzie czy myslicie , ze wszyscy naokoło sa idiotami I nie pamietaja jak zyli w dzieciństwie ? Czego wy nie powinniscie zapewnic zanim zdecydujecie sie na dziecko.. to wasze niespelnione marzenia z dziecinstwa ? Pragnienia ? Dziecko nie bedzie szczęsliwe jesli nie bedzie mialo własnego pokoju z lazienka I garderoba.. Wiecie co , macie racje , ze nie decydujecie sie na dziecko , gdy wam tego brakuje! Zdecydowanie! To jest wlasciwa postawa by idioci nie rozprzestrzeniali dalej swoich genow:)

Gość gość
Dla mnie to trochę chore. Córka ma 3 lata a Wy przy niej uprawiacie seks. Skoro pokój jest duży to warto poszukać mieszkania o zbliżonym metrażu ale dwupokojowego. Wtedy cena powinna być mniej więcej podobna. Albo może trochę gorsza lokalizacja? Nie mówię, ze trzeba mieć wielkie mieszkanie, 5 samochodów ale chociaż wynająć coś dwupokojowego ;/

Gość gość
co wy z tym seksem?! moze kochaja sie jak mala jest u babci albo w przedszkolu? albo gdy spi!

Gość gość
Zawsze miałam swój pokój z garderobą oraz łazienkę. Druga była dla rodziców. Widocznie żyłam w patologii ;)

Gość gość
LedZeppelin właśnie problem polega na tym, że w jednym pokoju nie da się nie obudzić dziecka. Dziecko wie, że powinno być cicho więc się nie odezwie, udaje, że śpi. To nie jest niemowlak tylko kilkulatek. Rodzice często się tak oszukują a robią dziecku krzywdę.

Gość gość
Zawsze to lepiej niź pasożytować na rodzicach. xxx odezwała się ta, co pewnie sądzi że opieka nad wnukiem sprawowana przez babcię to obowiązek Odezwała się ta, która porobiła dzieci i z mężem mieszkają u rodziców lub mieszkali latami. Zaradni :D i to fajnie jak mamuśka nasłuch**e odgłosów w nocy :D

Gość gość
Jesteście głupsi od tego 3 latka. Myślicie, że on nie ma pojęcia o niczym? 3letnie dziecko doskonale sobie z wszystkiego zdaje sprawę. Ja bym nie mogła się kochać podczas gdy obok spałoby (lub nie) moje dziecko. Co trzeba mieć w głowie, żeby fundować dziecku i sobie takie "atrakcje"?

Gość gość
gość Zawsze to lepiej niź pasożytować na rodzicach. xxx odezwała się ta, co pewnie sądzi że opieka nad wnukiem sprawowana przez babcię to obowiązek Odezwała się ta, która porobiła dzieci i z mężem mieszkają u rodziców lub mieszkali latami. Zaradni smiech.gif i to fajnie jak mamuśka nasłuch**e odgłosów w nocy xxx kretynko, u nikogo nie mieszkałam, ani też nie musiałam egzystować w trójkę w pokoju 10x10. Kredytu też nie mam, widocznie nie mieści ci się w główce że inaczej nie da się życ. Wzorzec pewnie miałas jeden.

Gość gość
p*****l się patolu xxx dałas popis swojej elokwencji, na dodatek żyłka c**pękła. do dziecka też tak mówisz jak cię wkurzy? dla mnie jestes zerem :)

Gość gość
ja przez te wulgaryzmy odnosze czasem wrazenie, ze to jedna osoba ze sobą pisze :D

Gość gość
Kredytu nie masz, bo do tego jest potrzebna zdolność kredytowa. Nie dla psa kiełbasa, hehehe.

Gość gość
ty patolu masz co komentować buuuhaaaaaaa xx kto cie takiego słownictwa nauczył? czyzby sie tak tatus do mamusi zwracał is ie nauczyłas? a przepraszam bardzo co ciebie to interesuje ja nie pisze na dziewczynę ze jest patolem tylko dlatego że wynajmuje mieszkanie a wy suki tylko jadem sracie

Gość gość
ło matko ja się wychowałam do 6 roku życia w mieszkaniu bez kibla i z łazienką w kuchni i żyję a tu niektórym się w głowach przewraca :/ ciekawe gdzie tacy ludzie są bo nie widuję, nie spotykam... znam wiele rodzin co ma po 2 dzieci i mieszkają w normalnych mieszkaniach w bloku o metrażu 45-60mkw nie widzę by im było źle, w dodatku stać by ich było na większe mieszkanie, nie wiedziałam że to też patologia co dzieci nie powinna posiadać :D śmieszne jesteście

Gość gość
teraz zdolnosc kredytowa ma kazdy z dziura w d. :)

Gość gość
gościu bez kibla w tych czasach to trochę wstyd, nie sądzisz?

Gość gość
Jesteś tak wybrakowana LZ, że nawet dziury w dvpie nie msza?? Ciekawe, bo banki mają inne rozpatrywanie na te sprawy.

Gość gość
ja msza dziure, msza :)