Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile wypada przepracowac u 1 pracodawcy przed zajściem w ciążę

Polecane posty

Gość gość

tak żeby nie było to źle widziane i żeby móc ewentualnie wrócić?

Zaraz... chcesz się gdzieś zatrudnić/masz pracę ale pracujesz bardzo krótko i chcesz szybko zajść w ciążę i siup na zwolnienie L-4, potem macierzyński i ew. wychowawczy? :O

Gość gość
nie1 zaczynam pracę i chciałabym trochę popracować, nie chcę odwalic takiego numeru że zaraz zajde w ciązę...dlatego pytam po jakim czasie ciąża nie będzie źle widziana...zależy mi na pracy ale na dziecku również...chciałabym to rozsądnie zaplanować...

Gość gość
Mozesz nawet od razu pod warunkiem ze nie poleziesz na L4 i na macierzynski

Gość gość
to na h**a idziesz do roboty jak dziecko planujesz?i przez takie p***y pracodawcy nie chcą kobiet:(

Gość gość
Ko o o rva, jak ja nie cierpię takich pasożytów. Zatrudniają się gdzieś, tylko chwilę przepracują i lecą na 9 miesięczne płatne L-4, bo w ciąży królewna. Idą z myślą do pracy, żeby zacwaniaczyć i potem siedzieć na d ooo pie, a pracodawca niech płaci. Gdyby nie planowana ciąża to taka ko oo rva do pracy d ooo py by nie ruszyła.

Gość gość
od razu nie chcę bo wiem, ze to źle wygląda...chciałabym trochę popracować, tylko gdzie jest ta granica...

Gość gość
spadaj chamie! nie chcę zaraz zaciążyć, rozumiesz tumanie? chcę popracować a nie od razu uciekać na l4! nie zamierzam odwalać takiego numeru bo wiem ze to chamówa

Gość gość
4 lata nie wczesniej

Gość gość
czyli ile chcesz p**do popracowac?pół roku?przez takie k*****y dla uczciwych nie planujacych rozpłodu kobiet nie ma roboty:(:(:(

Gość gość
4 lata? na innym temacie zapytałam i jakaś Pani doradziła ze ok. 2 lat wystarczy...sama nie wiem, każdy ma inną miarę

Gość gość
jak mniej niz 3 moze wygladac na wymuszenie

Gość gość
sama jesteś p***ą niewychowany tumanie.

Gość gość
w ogóle k***o nie idz do pracy,wez w lapska papierek i idz k***o na macierzynski

Gość gość
Już sam fakt, że chcesz popracować, a nie pracować jest zastanawiający... Czyli liczysz na to, że kafeterianie oszacują np, że rok możesz "popracować" lub mniej i zaraz po ustaleniu granicy "przyzwoitości", zrobisz sobie bachora i polecisz na L-4 🖐️ pasożycie...

Gość gość
czyli 3 lata to minimum?

Gość gość
M. in. przez to, że kobietom grozi bycie zapłodnioną, ciąża, poród, niańczenie/karmienie pacholęcia mam problemy ze znalezieniem pracy. A dzieci mieć nie chcę - prawdopodobnie nigdy. Jak mam to wyjaśnić potencjalnym pracodawcom, no kuźwa jak?

Gość gość
jezu co w Was tyle zawisci ? to chyba normlane,ze mloda kobieta planuje zajsc w ciaze!! i to normlane,ze idzie do pracy !! co wy jakies nienormlane jestescie?? to co, kosztem pracy ma nie zachodzic w ciaze, bo niby jest pasozytem ? jakie wy macie ograniczone mozgi. ja zaszlam w ciaze po 3.5 roku zatrudnienia na umowe o prace i pracowalam do 32 tc,ale tylko dlatego,ze dobrze znosilam ciaze.gdybym miala nudnosci,wymioty jakies bolesci czy cokolwiek na pewno bym nie pracowala tak dlugo. uwazam,ze jakbys zaszla gdzies po roku i pracowala dopoki ci zdrowie na to pozwala nikt by na Ciebie krzywo nie patrzyl,chyba ze twoj szef to taki ograniczony robaczek jak kafetarian.

Gość gość
a u mnie koleżanka w pracy ledwo się przyjęła i po dwóch miesiącach okazało się że jest w ciąży i poszła na zwolnienie

Gość gość
ty jestes tuman i jeszcze do tego chcesz sie rozmnazac:(i bedzie wiecej takich jak ty:(:(:(

Gość gość
jasne, najlepiej niech kobiety w ogóle nie mają dzieci bo pasożytują...żal albo niech popracują 10 lat żeby było to dobrze widziane aż zastanie je 40stka i nie będą mogły mieć dziecka...super

Gość gość
a u mnie koleżanka w pracy ledwo się przyjęła i po dwóch miesiącach okazało się że jest w ciąży i poszła na zwolnienie

Gość gość
no po 2 miesiącach to przegięcie i sama potępiam takie numery...ale myśle ze ok. 2 lat chyba jest ok

Gość gość
jak chce ciążyc to niech ciąży potem sie zwolni i sie rozpładnia,a nie popracuje i macierzynski bo przez to nikt nie chce kobiet k***a szukam pracy i wszedzie chca facetów i to wcale nie do roboty na budowie,po prostu maja dosc takich cwaniar:(

Gość gość
Niech kobiety chcące mieć dzieci znajdują sobie majętnych partnerów. Sorry, ale uważam że tak będzie najlepiej. Ja dzieci mieć nie chcę, ale chcę stabilnej pracy i faceta który uszanuje moją decyzję (może być przysłowiowym gołopupcem). Nie mam ani jednego ani drugiego...

Gość gość
ZUS sprawdza wszystkie no prawie zatrudnienia poniizej 6mcy gdzie pracownica poszła na L$ z powodu ciazy. ja tego doswiadczylam na wlasnej skorze, badaja czy zatrudnienie nie bylo fikcyjne.

Gość gość
a czemu nie mozesz teraz zrobic dziecka,odchowac i isc do pracy?no czemu?????bo chcesz macierzynski

Gość gość
mam 36 pracuje 5 m to za 4 lata sie starac? hahahahaha

Gość gość
masz36 lat?to sie zapładniaj a do roboty pojdziesz jak dziecko odchowasz

Gość gość
aha, czyli kobieta która chce mieć dzieci automatycznie powinna być utrzymanką bo po co chce pracować skoro zamierza zajść w ciążę? puknij się w głowę. ale ja nie mowię o np. 6 miesiącach bo to dla mnie cwaniactwo i przegięcie...mówię o ok. 2 latach