Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOCY TEŚCIOWA MNIE ŚLEDZI CO ROBIC

Polecane posty

Gość gość
Babka z piasku Piszesz w czasie przeszłym...Czyżby problemy minęły? Może mogłabyś napisać, w jaki sposób to się rozwiązało? Sytuacje rzeczywiście chore !

Gość gość
Ale jak chce stać pod domem to niech stoi, w czym c**przeszkadza?

Gość gość
skompromituj ją przemyśl akcję która z pozoru wygląda na aferę a jak się wyjaśni niech wyjdzie na idiotkę.Po takiej akcji z pewnością skapituluje ,tylko dobrze ją nakręć żeby fest bolało.To się nazywa ustawiona prowokacja czy coś w tym stylu.Bednarski.

Gość gość
podaj jej datę urodzenia podam podłoże nic nie ryzykujesz z prywatności a może wiele zyskasz robię to profesjonalnie tu gratis

Kluczem do całej sytuacji była postawa mojego męża i doszczętne odcięcie pępowinki. Ja jestem TYLKO synową, czyli żoną syna, który dopóki nie określi, nie odniesie się do całej sytuacji to oni tak długo będą przypisywać całą winę mnie i nakręcać się "syn nie dzwoni, pewnie ona mu zabroniła" bla, bla bla :D A tak ich syn i mój mąż się w końcu postawił i określił "swoje położenie", na przykładzie z dzwonieniem było to tak "nie dzwonię bo... " ( i tam w kropkach konkretne OBIEKTYWNE argumenty ). Po za tym mąż sam bez mojej SUBIEKTYWNEJ oceny sytuacji i tzw. narzucania zdania, sam odkrył "szkodliwość działalności jego rodziców". Aktualnie moi teściowie MEGA na nas obrażeni i nie odzywają się zupełnie od czasu moich urodzin. Wyobraźcie sobie, że nie robiłam urodzin i nikogo nie zapraszałam, po za tym nikt się też nie zdeklarował, że przyjdzie. Otrzymałam życzenia telefoniczne, nie ubolewalam bo nie lubię imprez na pokaz w tym moich urodzinowych. Poszłam do sklepu, wzięłam psa. Mąż i dzieci były w domu. Jak wróciłam oni już byli. Kuchnia jeszcze z obiadu nie posprzątana. Rozebrałam się złożyli SZTUCZNE życzenia, teściowa wcisnęła mi 100zł. Podziękowałam i zaproponowałam coś do picia. Kiedy byłam w kuchni, mąż poszedł do łazienki i słyszałam jak gadali rzeczy typu " Jak ona mogła postawić na stół kupne ciasto?" ( nie szykowałam urodzin a ciasto kupiłam bo miałam ochotę na coś słodkiego). A po chwili "Strasznie się guzdrze, no tak jak burdel w kuchni to co się dziwić ". Przymknęłam oko ale już się we mnie wzbierało. Atmosfera zgęstniała, nie odzywali się prawie żadnym słowem a miny mieli grobowe. Siedziałam jak na szpilkach i nagle teściowa wypaliła " Strasznie tu śmierdzi psim moczem ! Jak możecie trzymać psa w mieszkaniu?" Mąż wiadomo dyplomatycznie dał do zrozumienia, co to za zachowanie jest nie w porządku, są urodziny i trzeba być taktownym. To się zaczęło, że jesteśmy niewdzięczni, a my ze się nie da z nimi rozmawiać bo odwracają kota ogonem, podkreśliliśmy, że zależy nam na dobrych stosunkach z nimi, ale trzeba opracować jakiś kompromis i spróbować się dogadać. Oni to odebrali jak swoisty atak i foch "bo nikt tu nas nie chce!". Wygladało to jak odbijanie piłeczki. My argumenty łagodzące sytuację oni szantaż i jazda po emocjach" Teściowa łzy w oczach, bo jej syn MA WŁASNE zdanie i każde słowo nasze było przepuszczane przez filtr "bo wy robicie z nas winnych, nie chcecie nas, nie lubicie", a my nie robiliśmy winnych z nikogo chcieliśmy się dogadać... ale sorry się nie da. Poszli do domu obrażeni i pewnie wbili sobie do głowy "bo my ich nie chcemy..." Ręce opadają...

Gość gość
Babka z piasku Normalnie...Moi teściowie chyba mają KLONY! U mnie jest identycznie- szantaż emocjonalny, pretensje, żale. Kiedyś chciałam mieć z nimi dobre stosunki- jestem raczej rodzinna i lubię jakieś niedzielne obiadki, itd:) . Każda wizyta u nich, lub ich wizyta u nas kończyła się AWANTURĄ. Dlaczego? Powinnam inaczej wieszać pranie, gotować rosół- i słuchać ich- bo oni są starsi, I MAJĄ DOŚWIADCZENIE ŻYCIOWE. W sumie zaczęło się już w narzeczeństwie- "kiedy ta wstrętna dziewucha wyciągneła naszego synka na wakacje do Grecji- przecież my co roku jeździmy nad polskie morze, mogliśmy jechać we czwórkę...!"...i tak wszystko robiłam źle- ba! teściowa nie była moim guru, i wcale, a wcale nie potrzebowąłam jej porady jak krochmalić firany, bo w nowo urządzanym mieszkaniu nie zamierzałam nawet powiesić karniszy:) Na początku teściowa się pocieszała "że synsusiowi to narzeczeństwo jeszcze bokiem wyjdzie i się znudzi"...a tu jak na złość- jemu podobało się co raz bardziej. Wizyty u teściów zaczęły być sporadyczne- przecież fajniej wybrać się na wycieczkę rowerową, pośmiać i zjeść pizze w łóżku oglądając filmy niż siedzieć przy stole i wysłuchiwać, że 1)MUSIMY ZMIENIĆ SAMOCHÓD Z DIESLA NA BENZYNE, bo diesel już nieopłacalny 2)musimy te karnisze zainstalować, bo na ieta chcą nam kupić firany 3)musimy to i tamto... Finał? Awantura!

Gość gość
te up całkiem uzasadnione ja się zastanawiam czyją datę powinienem wziąć do analizy?