Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NaturVit Centrum Naturoterapii

LECZENIE ŁYSIENIA Śląsk Nowatorska Metoda

Polecane posty

Gość NaturVit Centrum Naturoterapii

Etiologia łysienia nie jest do końca poznana. Wypadanie włosów może być powodowane przez wiele czynników. Do najważniejszych i najczęstszych przyczyn zalicza się: - niedobory minerałów i witamin, spowodowane niewłaściwym sposobem odżywiania się, - przewlekłe sytuacje stresowe, - zawirowania hormonalne, na skutek nadmiernej aktywności androgenów, - czynniki genetyczne, - przyczyny immunologiczne (autoagresja), - łupież, zakażenie grzybicze, - słabe krążenie, - wpływ czynników zewnętrznych (zanieczyszczenie środowiska, nieodpowiednie zabiegi fryzjerskie), - niewłaściwą pielęgnacje włosów. Terapia pijawkami lekarskimi powoduje wzrost krążenia krwi i odbudowę systemu immunologicznego w organizmie. Kiedy zastosujemy pijawki lekarskie w miejscu przerzedzenia włosów lub łysienia, nastąpi wzrost krążenia w miejscu przystawienia i poprawi się koncentracja składników odżywczych, a wzmocnione mieszki włosowe spowodują porost włosów. Dodatkowo u pacjentów cierpiących na łysienie wywołane infekcją grzybiczą i łupieżem, antybakteryjne działanie związków wydzieliny ślinowej pijawek zabezpiecza przed rozwinięciem się zarażenia bakteriami. Podsumowując pijawka nie zwalczy każdej przyczyny łysienia, ale zapobiega wypadaniu włosów w kilku kluczowych mechanizmach: - poprawy krążenia, - likwidacji stanów zapalnych mieszków włosowych, - regulacji układu immunologicznego, - wsparciu terapii przeciwgrzybiczej działaniem antybakteryjnym. CENTRUM NATUROTERAPII NATUR VIT Al. Kołłątaja 38 42-500 Będzin Rejestracja telefoniczna 519-790-190

Gość gość
Fajna sprawa. Włosy szybko odrastają . Tyle ze jak ktoś jest lyszy jak kolano nie pomoże . To pomaga w początkowym stadium lub jak włosy sa nie co przerzedzone tak jak było w moim przypadku

Gość gość
www. pijawkilekarskie.wix.com/pijawki-slask

o na pewno się przyda taka informacja, bo jednak Ci co łysieją na pewno szukają dobrych sposobów, żeby zatrzymać problem. A ja tutaj urszulabrumer.pl/komorki-macierzyste-przelom-w-terapii-lysienia/ czytałam o wykorzystywaniu komórek macierzystych. Może wam się przydadzą też takie informacje.

Gość mazak75
teraz to medycyna wychodzi na przeciw wszystkim naszym problemom. ja też zauważyłem, że coraz więcej mi włosów wypada i żeby temu zaradzić poddałem się mezoterapii włosów w Dermedzie. widać efekty zabiegu

Gość gość
fajna metoda te pijawki na łysienie..włoski odrastają i mogę polecić w warszawie gab meda

Gość Grzesiek118
Ja mimo wszystko wolę zaufać nowoczesnym metodom i skorzystać np. z mikropigmentacji micro haar. Widziałem filmiki na YouTube i efekt wygląda zachęcająco.