Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak sie Wam żyje w UK w pokoju

Polecane posty

Gość gość
Kupiliscie mieszkanie, ok, dodaj, ze na kredyt 25-30 lat, dopiero jak wszystkie raty splacicie to mieszkanie bedzie Wasze, jak na razie nalezy do banku. A co jak jedno straci zdrowie badz prace ??! Jak ktoś dostał mieszkanie za darmo w PL lub odziedziczył to może cwaniakować :D

Gość gość
Zbyt wielkiej roznicy miedzy Polska a UK nie ma. W Polsce zyliscie biednie i w Anglii to samo. Wlasne mieszkanie czy dom? Zapomnij... Niektórzy mają.

Gość gość
Nikt nie cwaniakuje, ale taka jest prawda. Nie sposob brac kredyt (choc i tu trzeba miec jakas historie kredytowa, pieniadze ma depozyt itd.), bo to powazne zobowiazanie i to na wieeele lat, a w razie W ... No i co jak co mieszkania i domy w UK za zdecydowanie za drogie, a ich standard pozostawia wieeeeele do zyczenia - stu letnie kartonowe rudery!

Gość gość
@03:58 Nikt nie ma wlasnego domu w UK, wlasnie to kupione za gotowke!

Gość gość
Pora spac, musicie przeciez wstac do roboty, bo ciezko to praca nazwac, za jakze wielkie pieniadze £6.31/h... No o ile w ogole macie prace, bo tej juz w UK nie ma!

Gość gość
*wlasne

Gość gość
W UK są większe możliwości rozwoju, ludzie ograniczeni nie mogą o tym wiedzieć i zrozumieć, ciągle się zastanawiają z agresją i obawą, dlaczego inni po to sięgają. Inne rzeczy, poza materialnymi można tu zdobyć i osiągnąć, ale nie będę pisać, szkoda czasu. Wy znacie jedno "wasze" miejsce w szeregu.

Gość gość
Nikt nie cwaniakuje, ale taka jest prawda. Nie sposob brac kredyt (choc i tu trzeba miec jakas historie kredytowa, pieniadze ma depozyt itd.), bo to powazne zobowiazanie i to na wieeele lat, a w razie W ... No i co jak co mieszkania i domy w UK za zdecydowanie za drogie, a ich standard pozostawia wieeeeele do zyczenia - stu letnie kartonowe rudery! W Polsce to są nie rudery i tańsze? :D w razie W w Polsce tez nikt cię nie poratuje!

Gość gość
Hejterzy byliście kiedykolwiek w UK? Czy znacie to z opowieści? :D

Gość gość
Ktoś tu napisał "zyliście biednie w PL, żyjecie biednie w UK" Szanse na zmianę tego w Polsce są niemożliwe, tu owszem. System w PL jak w średniowieczu :D i ludzie nieuprzejmi w sklepach, opryskliwi, smutni.

Gość gość
Wg mnie wlasnie jednym z plusow UK jest to, ze oczywiscie ze ktos Cie poratuje.Mam przyklad moich znajomych.Druga znajoma pracowala w UK przez 5lat, pozniej 2 lata nie miala i zyla z benefitow sama w ladnym mieszkanku, skromnie, ale stac ja bylo.n normalne zycie. Gdzie w Polsce samotna kobieta po 50tce tracac prace na dwa lata jest w stanie przezyc bez pomocy rodziny?

Gość gość
@04:05 Mozliwosci rozwoju? Chyba zartujesz. Ludzie studia w UK koncza i pracy zadnej znalezc nie moga. Poza tym 90% oferty to placa minimalna... Ani za to zyc, ani nic.

Gość gość
@04:07 Co jak co, ale zdecydowana wiekszosc domow w Polsce jest o nieco lepsza niz w UK. To, co w Polsce jest norma w np.urzadzeniu domu, w UK jest juz luksusu i kosztuje z min.pol miliona funtow, gdyby chciec kupic taki dom.

Gość gość
* o niebo lepsza

Gość gość
Niekoniecznie, a już polskie blokowiska to piękne są.

jestem w szoku jak malo wiecie o UK, a sie wypowiadacie...ja sie tu wychowalam i wiem, ze jak ktos chce i ma motywacje moze bardzo wiele osiagnac, a to ze ci ludzie konczyli tu studia to nie ma znaczenia, widocznie nie umieli sie zakrecic i mysleli ze im z nieba spadnie.

Gość gość
jestem w szoku jak malo wiecie o UK, a sie wypowiadacie...ja sie tu wychowalam i wiem, ze jak ktos chce i ma motywacje moze bardzo wiele osiagnac, a to ze ci ludzie konczyli tu studia to nie ma znaczenia, widocznie nie umieli sie zakrecic i mysleli ze im z nieba spadnie. Dokładnie :) tym bardziej, źe po studiach w UK jest łatwiej, inaczej cię traktują jako potencjalnego pracownika.

Gość gość
Znam niewiele osób mieszkających w UK w pokoju, ale niech im będzie, rozładowali swoją złość, w sumie to się wcale nie dziwię, co innego mają robić na tej prowincji / bez zainteresowań itp. wyglądają jak szare myszki i nie mają perspektyw.

Gość gość
Jestem nowa w UK, nie moge znalezc pracy trzeci miesiac, pieniadze skoncza sie po Nowym Roku, nie wiem co robic... Do Polski nie mam do czego wracac.

eldorado kiedys sie musi skonczyc, wiekszosc nisko-oplacanych prac sie juz zapelnila, to nie jest beczka bez dna...tym bardziej, ze jesli chodzi o fabryki to wiekszosc sie przenosi na wschod.

Gość gość
To gdzie mam jechac do pracy?

Gość gość
Z nisko opłacanych płac nigdy nie ma kokosów (chyba w przeliczeniu na złotówki :D ) i pracownicy nie są już tak potrzebni, ale co oni tu wypisywali to nie jest obraz rzeczywistości w UK. Smutne, że Polak, który nic nie wie o UK robi taką opinię Polakom tutaj.

ja po prostu was nie rozumiem. pomiatani miedzy jednym krajem a drugim, i wam to nie przeszkadza...ale d**y do nauki itd to wam sie nie chce wziac..

Gość gość
Ciasteczkowa nie badz taka madra, czasy sa ciezkie, nie tylko obiboki i ludzie bez szkoly wyjezdzaja za chlebem.A i ci bez szkoly nie zawsze sa leniwi i do niczego.Gdy ludzie wiedzac jaka jest sytuacja w UK.nadal decyduja sie na wyjazd to oznacza desperacje, bo chyba juz kazdy wie, ze czasy latwego pieniadza w UK sie skonczyly.Zdejmij klapki z oczu Dziewczyno, swiat nie jest czarno bialy

Gość gość
To już na własne życzenie być w obcym kraju jak niemowa :D pewnie, wracają asy do Polski i zakładają tematy. Temat sobie p*****lną, jest im raźniej.

Gość gość
No właśnie nie jest czarno-biały, co jest odwrotnością myślenia założyciela tematu.

jestem madra, bo tylko dla debili, nierobow i leni czasy sa ciezkie!! typowe zasrane polskie myslenie, to ze u was jest gowno tzn ze tutaj jest tak samo, myslicie ze wystarcza studia zeby prace dostac, nie, trzeba zawsze sie doksztalcac i od poczatku rownolegle z nauka z********ac na stazach za darmo/poldarmo zeby zdobyc doswiadczenie. pomeczyc sie chwile, wysilic mozg do nauki, ale wy tego nie potraficie. magistry filologii albo techniki fryzjery.

Gość gość
I są bardzo zawistni. Nie lubią jak komuś się powiedzie zagranicą, typowa polska mentalność, ja mam g***o ty masz miec tam to samo lub miałeś g***o masz mieć g***o nadal. To inaczej działa. Są komiczni w swojej zawiści. Ja mam mieć wszystko, ty masz nie mieć nic. ?? A figę. Mam bo sobie zapracuję a ty się zajmij swoim (nudnym) życiem.