Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 12 piw plus inne alkohole wypite w ciągu 14 dni to dużo

Polecane posty

Gość gość

Bo mój facet twierdzi, że to niewiele a ja sądzę, że to alkoholizm. Początkowo twierdził, że wcale nie pije tyle browarów, zaczęłam więc zapisywać je na kartce i wyszedł oto taki wynik

Gość gość
jak dla mnie to już nałóg, żeby jednego dnia nie wytrzymać bez procentów

Gość gość
on nie pije codziennie jednego dnia wypijał np 2 piwa. Później 2 dni przerwa i znów 2, dzień przerwy i 1 piwo itd

Gość pokiczono1991
Jeżeli nałóg to baaardzo wczesna faza, zresztą istnieje chyba 4 stopnie alkoholizmu z czego pierwsze 2 nie przeszkadzaja w funkcjonowaniu takiego czlowieka i czesc osob moze przez cale zycie znajdowac sie w jednej fazie np bodajze 1 to przykladowo gosciu UPIJA sie co tydzien ale musi to zrobic tzn bardzo duza pokusa a 4 najgorszy to wiadomo juz dno jednak wiekszosc pozostaje w 2 pierwszych stosunkowo nie groznych fazach choc moze sie to odbijac na zdrowiu.

Gość gość
wypowie się ktoś jeszcze?

Gość Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dla mnie to juz alkoholizm

Gość gość
on twierdzi, że nie ma problemu z alkoholem, że te 12 piw to wcale nie dużo a ja jestem przewrażliwiona bo mój ojciec był alkoholikiem

Gość pokiczono1991
Pewnie masz ten syndrom dziecka alkoholika czy jakoś i TAK jesteś przewrażliwiona, bo to co robi Twój facet może dobre nie jest ale tak postępuje 30% facetów w tym kraju a 70% robiących fizycznie.

Gość gościnnie tu jestem
Dziewucho, bo to ty jesteś DDA i to ty masz problem więc znajdź sobie psychologa. Nie zatruwaj życia chłopakowi

Gość gość
nie mam dda, miałam robiony test i nie miałam nawet 1% dda

Gość pokiczono1991
Może pogadaj z nim i ustalcie, że może wypić więcej w weekend? A w zwykły dzień czasem jedno piwo? Niech się odstresuje w weekend jak to lubi.

Gość gość
on nie pije w weekendy. Po pracy pije piwo lub dwa. Na zakrapiane imprezy wychodzimy może raz na 2-4 miesiące

Gość gość
i ty tu pitolisz, że nie jesteś DDA. Ok to jesteś nieźle pierdzielnięta.

Gość pokiczono1991
piwo oprócz alkoholu zawiera chmiel, który ma działanie uspokajające, nasenne...Jeżeli pije 1-2 piwa to wg mnie nie ma raczej problemu...Francuzi piją codziennie pare lampek wina, sądze że więcej niż Twój chłopak i cieszą się lepszym zdrowie od Polaków.Pije codziennie czy na ogół, bo to różnica? Bo jeśli jak ma coś ważnego do zrobienia to zapomina o tym np. na 2 dni to wg mnie jest OK.Zresztą widzisz go na codzień poza tym piwem wszystko ok?

Gość gość
poza tym on jeszcze jakiś czas temu twierdził, że nie lubi piwa. Na imprezach pił tylko wódkę lub jakieś whisky. W domu pił ze mną też wino. Już ja częściej piłam piwo od niego (chociaż staram się go unikać bo po piwie bardzo rośnie mi brzuch i powraca do normalnych rozmiarów przez kilka dni) Wszystko zaczęło się od jego kolegi, który mu ciągle kupował piwo. Teraz z kolegą już się nie zadaje ale piwo pije nadal

Gość gość
wiesz w ogóle co to jest dda? :O To było pytanie retoryczne, bo nie chce mi się dyskutować bo w innym celu założyłam ten temat

Gość gość
Widzę, że nie warto dyskutować. Bo chcesz tylko utwierdzić się w przekonaniu, że z tobą jest wszystko ok? A twój facet jest alkoholikiem. Ludzie z problemami psychicznymi nie przyjmują do wiadomości nic poza podpowiedziami swojej urojonej podświadomości. Więc żegnaj. Acha mam nadzieję, że chłopak w porę się zorientuje i oszczędzi sobie brania ciężaru (na bary) za twoje nie udane dzieciństwo.