Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy sa tu kobiety z niewydolnoscia cisnieniowo szyjkowa starajace sie odziecko

Polecane posty

Gość gość
Up up

Gość gość
Ja mam niewydolność i jestem juz w ciąży:-)

Gość gość
to pierwsza ciążą czy kolejna?jakie leki zapisał lekarz? musisz cały czas leżeć? miałaś zakładany szew lub pessar? pytam bo niedawno przez niewydolność straciłam wysoką ciążę, teraz po nowym roku powoli będę podchodzić do kolejnych starań i chciałabym wiedzieć jak to wygląda wszystko z niewydolnością

Gość gość
ja jestem po ciązy z tym problemem, oessar i leki i udało się donosć, teraz kolejna ciąża drugi trymestr i jestem pełna obaw na razie chodze bez niczego

Gość gość
ja jestem po ciązy z tym problemem, oessar i leki i udało się donosć, teraz kolejna ciąża drugi trymestr i jestem pełna obaw na razie chodze bez niczego

Gość gość
a długo szyjka dochodziła do siebie po porodzie? często chodziłaś na wizyty do lekarza z tym problemem tzn standardowo co 4 tyg czy częściej?

Gość gość
Ja do 20 tyg byłam co miesiąc od 20 tyg szyjka sieskracala chodzilam co dwa tyg a czasem i co tydz. Z tym ze nie mam passera bo ciągle bakterie tylko leki. Obecnie jestem w 35 tyg Trzeba dużo lezec

Gość gość
co 3 tygwizyta, w 37 tyg ściągnęli pessar i odstawiłam leki, od razu było rozwarce na 2 cm ale przez leki rozkurczowe tak wyciszyłam macice że jeszcze z rozwarciem dochodziłam 2 tyg, a po porodzie szyjka goiła się standardowo jak wszystko inne

Gość gość
co 3 tygwizyta, w 37 tyg ściągnęli pessar i odstawiłam leki, od razu było rozwarce na 2 cm ale przez leki rozkurczowe tak wyciszyłam macice że jeszcze z rozwarciem dochodziłam 2 tyg, a po porodzie szyjka goiła się standardowo jak wszystko inne

Gość gość
a jakie leki dostawałyście dziewczyny? bo ja miałam tylko asmag i nospe i nie podziałało

Gość gość
nospa w wyższej ciąży jest zasłaba tak powiedził mój gin prowadzący, ja dostałam cordafen 3x1 do 20 tyg chodziłam państwowo i tamten doktorek oczyiście widziłąże szyjka krótka i wszystko nisko schodzi ale kazał wypoczywać i brać właśnie nospe w 22 tyg trafiłam na pogotowie bo miałąm silne skurcze tam trafiłam na super doktora który od razu polecił pessar i leki, to on stwierdziłaże tu nospa nie pomoże potrzebny lek silniejszy, od tamtej pory chodziłam do niego na wizyty prywatnie, drogo ale pomógł nam i dziecko donosiłam zdrowo

Gość gość
a ile cm miała szyjka że założyli pessar? do ilu cm można założyć? ja miałam 1,5 cm i rozwarcie na palec i mi nic nie założyli i urodziłam :(

Gość gość
ja miałąm 1 cm rozwarcie 0,5 cm i założył mi doktor pessar, myśle że w moim przypadku ważne było wyciszenie skurczy bo inaczej pewnie też bym straciła dziecko

Gość gość
tak jak wceśniej napisałam z rozwarcem 2 cm i szyjką prawie zero chodziłam 2 tyg bo nie było skurczy

Gość gość
Do pani wyżej pocieszylas mnie bo ja mam dwa cm rozwarcia i szyjki prawie brak a dopiero 35 tydz. Może ze dwa tyg wytrzymam biorę tez fenoterol. A ty te dwa tyg vhodzilas czy lezalas żeby nie urodzić? W którym tyg urodzilas