Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _MamusiaWojtusia_

Co zamiast butelki do mleka

Polecane posty

Gość _MamusiaWojtusia_
No i tylko o to chodzi. Pozbyc się tej butelki. A mleko podaje zageszczone kaszka z jednego prostego powodu. Samym mlekiem się nie najadal. Dziękuję za rady mamom które zrozumiały temat i zadane w nim pytanie ;-)

Gość a ja tak zapytam ale mnie nie
zjedzcie przecież dzieciom zaleca się podawanie mm do ukonczenia 3 rż więc o co chodzi że się oburzacie na mleko z kaszką?

Gość gość
ja podaję gęstą kaszę łyżeczką a rzadką przez niekapek z twardym ustnikiem (mały 16m-cy), tak jak mleko. A inne napoje staram się powoli dawać z kubka 360 stopni ale na razie nie wychodzi ;)

Gość gość
No właśnie nie wiem o co to oburzenie. Ja daję jej mm nr 4 z kasza co wieczór. Potem mycie ząbków i do spania.

Gość _MamusiaWojtusia_
Bo czego bys tu nie napisala zawsze znajdzie się ktoś kto Cię skrytykuje, wysmieje itp. Dajesz mm zle nie dajesz tez zle itd. ;-) prawa forum

Gość gość
a nie słuchaj tych fanatyczek super zdrowego żywienia, ja podaję kaszkę mleczno-ryżową a jak próbowałam małemu robić np owsiankę z owocami (moim zdaniem pyszną i słodką) to pluł i za nic w świecie jej nie chciał... teraz i tak wszystko jest niezdrowe, nie uchroni się przed tym dziecka, oczywiście nie należy dawać samych niezdrowych rzeczy ale też nie popadać w paranoję...

Gość gość
no dobrze we wszystkim są zanieczyszczenia i kaszce mleczno-ryżowej i kaszy jaglanej ale tak szczerze co ma więcej witamin i minerałów? Bo moim zdaniem nie ma co przesadzać z ekologią ale jedzenie ma mieć wartość odżywczą. Kiedy dawałaś pierwszy raz owsiankę z owocami? Żeby upewnić się czy dziecko na pewno czegoś nie lubi trzeba to dać kilka razy a według dietetyków 17 razy!

Gość gość
nie jestem głupia, wiele razy dawałam, z różnymi owocami, w różnej konsystencji (jeszcze zblendowane na idealnie gładko zjadł kilka łyżeczek, ale raczej z głodu, bo po chwili już pluł), dzieci są różne, nie wszystko im smakuje, tak jak i nam dorosłym, jednak posiłki mleczne są mu potrzebne mimo wszystko.

Gość gość
caly temat to reklama.............................kubka,brawo wojtusiowa

Gość gość
nigdy nie kupowałam kaszek mleczno-owocowych i jakoś moje dziecko polubiło owsianki, jaglankę itd no ale dzieci są różne ;)

Gość wczymamypropblem
Ja nie widze problemu w jedzeniu kaszy na kolacje ale czemu od razu ja pic? Przeciez nie trzeba robic jej gestej jak gladz szpachlowa by podac lyzeczka a moze to byc zwykla zupa mleczna,polplynna i takze da sie zjesc. Nie musi byc przeladowana cukrem,a ze dziecko ja teraz pluje to nic dziwnego jak od poczatku pewnie bylo przyzwyczajone do tony cukru w sinlacu czy tez w mleczno ryzowej ze sztucznym aromatem. A wystarczalo nie przyzwyczajac od malego i uczyc jedynie naturalnych smakow. Nawet te nowe serie zdrowe brzuszki itp.jk nie posiadaja cukru to jakis dosladzac np.inuline. tylko po co?

Gość wczymamyproblem
A i autorko mam prosbe,podaj mi co to sa za cudowne parowki ktore mozna podawac juz rocznym dzieciom? Pytam powaznie,bo nawet u nas lokalny producent i to b.dobry robi takie dla dzieci gdzie jest niby samo mieso,zadnych dziwnych dodatkow,ale zastrzega,ze sa po 3 r.z. tak wiec jakbys mogla powiedziec to w przyszlosci chetnie bym skorzystala.

Gość gość
widziałam kiedyś takie parówki dla bobasów ale zawierały 14% mięsa! pewnie samo świństwo. Może sama robi te parówki? :))

Gość gość
Ja podaje mleko jeszcze z butelki ale możesz faktycznie spróbować z kubka. Widziałam ostatnio, że avent ma kubeczki ze słomką od 12+ może taki by sie sprawdził? Ja mam ich kubeczek 360st, do wody i super się sprawdza :)

Gość gość
Kaszkę podawaj łyżeczkę, gęstą na kolację! A mleko dawaj w niekapku, ewentualnie w butelce treningowej MAMbaby... ale niekapek będzie ok..