Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ma innego wyjscia

Musze zwolnic dziewczyne ktora jest samotma matka

Polecane posty

Gość gość
A no chyba, że po godzinach. W takim razie zwracam wszelkie honory. Sytuacja jest trudna wg mnie, może dlatego, że sama jestem samotną mamą, ale jakoś mimo chorób dziecka umiem to zorganizować tak, żeby być w pracy, bo wiem, że wtedy czeka mnie wypowiedzenie.

Gość gość
autorko, ta osoba ma umowe jaka? na czas okreslony czy nieokreslony?

pracownikiem roku nie jest myslisz wiec ze trudno znalezc jakis blad? W zeszlym miesiacu cala ksiegowosc skopala gubiac jeden wazny papierek. Takze nie przejmuj sie powody sa i to nie wymyslone.

Gość gość
Z tą kiszoną kapustą to by się zgadzało

Gość gość
Zmień księgowość

Gość gość
a za co chcesz ja zwolnic? skoro w pierwszym poscie piszesz o zwolnieniach zaznaczasz ze jest pracownikiem srednim nie jest leniwa ale jakas super tez nie no wiesz bycie super pracownikiem pojecie wzgledne zalezy ile zarabia bo jak jakas glodowa pensje to po co ma sie strac na 200% ?

Gość gość
a mówiłaś, ze nie jest złym pracownikiem :> Wraz da się wykłócić w sądzie jak nie będziesz miała dobrego uzasadnienia!

Gość gość
mogę się założyć, że następnym pracownikiem będzie mężczyzna

Gość gość
jaka ma umowe, haloooooo???

jasne, zmienie ksiegowosc i w ogole cala firme byle tylko jej bylo wygodnie:D wezcie mnie nie rozsmieszajcie,teraz to sie ciesze, ze zalozylam ten temat bo jak was czytam to tylko utwierdzam sie w tym, ze podjelam sluszna decyzje.

Gość gość
Nie ma umowy jest na czarno dlatego zus nie płaci za zwolnienia i opiekuńczy

Gość gość
Autorko, nawet się nie zastanawiaj. Oczywiście, że ją zwolnij. Na tobie spoczywa odpowiedzialność za utrzymanie firmy i miejsc pracy dla innych ludzi. I nie słuchaj osób, które próbują z ciebie zrobić opiekę społeczną. Pewnie, inni mają tyrać na panienkę biorącą bez przerwy L4. Albo autorka ma zatrudnić dodatkową osobę do obsługi jej zwolnień. Chyba was pogięło. Halllooooo... tu jest rzeczywistość i dwucyfrowe bezrobocie. Do jej posady stoi kolejka. Autorko, musisz ją zwolnić, dla dobra firmy. I innych pracowników, którym należy się powrót do domu a nie nadgodziny.

Gość gość
brawo autorko posu za postawę. Wszyscy by chcieli wszystko za darmo. cudze pieniądze to kazdy potrafi wydawać

owszem nastepnym pracownikiem bedzie mezczyzna. A zwolnic ja moge chociazby i dlatego, ze zlikwiudje stanowisko pracy, potem stworze nowe z np. wymaganiem umiejetnosci ktorych ona nie posiadala. Albo z powodu znaiedbania obowiazkow. Powodow jest wiele jak sie chce znalezc. Co do umowy to ma na okreslony do sierpnia przyszlego roku

Gość gość
skopala cala ksiegowosc? tzn jest ksiegowa? czy odwala robote za ksiegowa?

Gość gość
no i znowu wtopa debilko i twoj brak wiedzy-rozwiazujac umowe na czas okreslony nie musisz uzasadniac powodu zwolnienia, wie to kazdy kto ma firme i zatrudnia ludzi:D:D:D ale widac taka oslica jak ty i twoje marne prowo nie zna sie na podstawach KP - o ile znasz ten skrót:D

Gość gość
No i znowu brak wiedzy, jak ma na określony to pisze się klauzule odpowiednią o dwutygodniowym wypowiedzeniu i nie trzeba podawać powodu zwolnienia, ha!

Gość gość
haha, napisałysmy prawie to samo w jednym czasie:D:D

Gość gość
też się cieszę:)

Gość gość
Skopała całą księgowość to znaczy że ich pobiła?

OWSZEM MUSZE PODAC POWOD:) RADZE SIE DOUCZYC:D

Gość gość
nie musisz debilko, polecam lekture kodeksu pracy:D:D

Gość gość
Tak, tak, ewidentnie musisz się douczyć:D

Gość gość
podaj podstawe prawna ze musisz podac powod zwolnienia

Gość gość
"Wypowiadanie umów zawartych na czas określony nie podlega tej same procedurze, która obowiązuje przy umowach bezterminowych. Jest ona prostsza i zwalnia pracodawcę z obowiązku podania przyczyny uzasadniającej wypowiedzenie takiej umowy. W konsekwencji pracownik zatrudniony na podstawie umowy na czas określony nie jest chroniony przed utratą miejsca pracy tak samo jak pracownik, z którym zawarta została umowa bezterminowa." WYSTARCZY BURACZANA C**O???

Gość gość
Art. 33 KP idiotko!!!

Chora jakas jestes kobieto:O wez sie zastanow co za glupoty wypisujesz:O ide dziecko wykapac, ale zajrze jeszcze zeby zobaczyc co za kolejne bzdury wymyslilas

Gość gość
"Trybunał Konstytucyjny uznał , że nie jest możliwe osiągnięcie w przypadku umów czasowych takiego standardu ochrony jak w przypadku umów bezterminowych, gdyż przeczyłoby to celowi wprowadzenia w kodeksie pracy rozróżnienia tych umów oraz usztywniło system prawa pracy. A zatem jeżeli pracownik zatrudniony na podstawie umowy o pracę na czas określony nie będzie osiągał zadowalających efektów, pracodawca może dokonać wcześniejszego rozwiązania umowy za wypowiedzeniem bez konieczności uzasadniania swojego stanowiska."

Gość gość
mam pytanie co do rozmowy wnszą określenia debilko, oślico? Czy wnoszą jakąś istotną treść. Bo dla mnie to jest obrażanie osób, których właściwie nie znacie. Czy podczas normalnej rozmowy twarzą w twarz też tak się odnosicie do innych?

Gość gość
autorka ma moze swoj kodeks pracy :D wiec podaj podstawe prawna wedlug twojego kp dotyczaca obowiazku podania przyczyny wypowiedzenia