Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ukryta prawda

Czy mogą mnie wykreślić ze szkoły policealnej

Polecane posty

Chodzę do szkoły policealnej, mam problem z oddawaniem prac kontrolnych, mało jestem na zajęciach. Czy mogą mnie stamtąd wyrzucić??? czy też nie?? skoro jest to szkoła prywatna? A chodzę do tej szkoły by utrzymać pracę bo tam są albo osoby z drugą grupą albo studenci, o grupę się dopiero staram.

Gość gość
moga

Gość gość
tak, przepustke moga odebrac

Gość gość
no własnie , paranoja

Gość gość
nie ma znaczenia czy przepustka czy legitymacja - odbiora ci jak cie wyrzuca co to za problem napisac prace? nawet z opoznieniem, ale lepiej oddac

To dobrze postaram się ale i tak od nowego roku myślę o własnym biznesie typu pizzeria, kebabiarnia czy coś w tym stylu.

Gość gość
szkoła to szkoła, aż taki problem, by zaliczyć nawet w szkole o tak żenującym poziomie?

Ale ja szkołę traktuje jak przepustkę do pracy. Bo pracodawca nie płaci składek, potem jak sobie wyrobię grupę to szkołę mogłabym spokojnie porzucić. I czemu o żenującym poziomie?

Gość gość
a skad wezmiesz kase na wlasny biznes?

Gość gość
Bo szkoła policealna i to pewnie zaoczna to tylko technik, robiłam dwa kierunki w dwóch różnych szkołach policealnych i jednocześnie pracowałam i zdałam je bez trudu, a wcześniej skończyłam studia, więc wiem, jaka jest przepaść między szkołą policealną a innymi formami kształcenia...

Technik rachunkowości gdzie trzeba liczyć. No nie wiem, ja bym np. wolała studia typu: socjologia, kulturoznawstwo ale i tak poszłam do tej szkoły by dostać pracę bo tego wymagali a nie po to żeby się w niej uczyć.

Gość gość
Aha, na studiach "humanistycznych" może rzeczywiście być łatwiej niż na studiach technicznych, ale nawet trudne kierunki policealne (wśród nich farmaceutyczny) były łatwiejsze w szkole policealnej niż, jak się domyślam, studia humanistyczne. W szkole policealnej materiału jest niewiele, niewiele zjazdów itd. więc podtrzymuję moją opinię.

Gość gość
i bez tego powinnas isc do czubkow

Gość gość
Mogą :) - wbrew pozorom, nie jest tak, że placisz i Cię trzymają. Wiem, że są szkoły (a nawet uniwersytety) o marniutkim poziomie, którym zależy tylko na tym, żeby ktoś się zapisał, ale nawet one muszą spełniać pewne minimum, żeby móc funkcjonować jako szkoły - jest coś takiego jak kuratorium, jest chociażby ZUS, który poluje na fikcyjnych uczniów/studentów i może dowalić karę.

Gość gość
No właśnie ZUS może dop*******ć karę, oni są najgorsi.