Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarynka1996

Wyniki badań USG czy to ciąża

Polecane posty

Gość katarynka1996

Witam! Wczoraj byłam na wizycie u ginekologa, po badaniu na fotelu lekarka od razu zabrała mnie do gabinetu USG. Spodziewała się zobaczyć tam ciążę ale niestety zarodka nie było. Martwi mnie opis dołączony do badania: Trzon macicy w przodozgięciu o wymiarach: 58mm długości i 41mm grubości Endometrium o grubości 24mm !!! Jajnik prawy 38x24mm z pęcherzykiem 17mm Jajnik lewy 30x20mm Dodam że pęcherzyk w jajniku nie przypomina niczego konkretnego, nie ma w nim ciałka żółtego, jest po prostu czarnym punkcikiem. Ginekolog zapisała mi duphaston na 10 dni. Robiłam dziś rano test ciążowy i wyszedł negatywny. Czy ktoś może wie czego to są objawy?? Czy to ciąża?? A jeśli nie to co to może być??

Gość gość
Raczej nie jestes w ciazy. Dupgaston pewnie na wywolanie okresu dostalas. Opis usg jest normalnym nieciaxowym opisem badania

Gość gość
raczej nie pęknięty pęchrzyk graffa nie jesteś w ciąży

Gość gość
I troche nauki - ciazy nie moze byc w jajniku, a co nazywasz ciemnym punkcikiem to po prostu komorka jajowa

Gość katarynka1996
A czy endometrium powiększone do 24mm to normalne??

Gość katarynka1996
Ja kompletnie się na tym nie znam.. To ginekolog zasugerowała ciążę..

Gość gość
nie miałaś miesiączki więc jest grubsze bo nie złuszczone. weźmiesz duphaston dostaniesz okres /

Gość gość
A jak długie masz cykle i ile się okres spóźnia?

Gość gość
Przy spozniajacym sie okresie to normalne.a ginekolog pewnie zasugerowala ciaze przed badaniem usg bo po badaniu raczej chyba nie...

Gość katarynka1996
Ostatnią normalną miesiączkę miałam 15 października, potem niecały dzień krwawiłam 10 listopada więc tego raczej za miesiączkę uznać nie można..

Gość katarynka1996
Po badaniu lekarz również utrzymywał że jest to ciąża tyle że zarodek nie jest widoczny.. Powiedział mi że duphaston nie tyle na wywołanie okresu co właśnie na podtrzymanie ciąży bo ona jest pewna że ciąża tam jest..

Gość gość
No to pozostaje ci czekać na kolejne usg. Pewnie za 2tyg. co?

Gość gość
To naprawde dziwne ze nue bylo widac pecherzyka...moze slaby sprzet ma?u mnie na tym etapie juz bylo widac bijace serduszko...

Gość katarynka1996
no dokładnie 2 tygodnie.. ale szczerze martwię się bardzo dlatego chciałam dowiedzieć się czegoś szybciej..

Gość gość
Zawsze mozesz zrobic bete. Jesli tylko jestes w ciazy wyjdzie na 100 %

Gość gość
A co lekarz powiedział o tym krwawieniu z listopada? Jeśli to nie był okres to po takim czasie od ost. okresu powinno juz być widać więcej na usg. Zrób betę w przyszłym tygodniu. -2 razy w odstępie 48godz.

Gość katarynka1996
bete??? przepraszam za to głupie pytanie ale na prawdę nie znam się kompletnie na tych tematach..

Gość gość
badanie beta hcg z krwi -wykrywa gonadotropinę kosmówkową -to samo co zwykły test ale jest o wiele czulsze i wykaże każdą ilość hcg.

Gość gość
Idz do laboratorium na pobranid krwi. Jest takie badanie beta hcg, kosztuje ok.30 zl.. wykrywa ono hormon zwany gonadotropina kosmowkowa, ktory jest obecny tylko u kobiety w ciazy. Wynik bedziesz miala tego samego dnia albo nastepnego. wyjdzie ci ciaza, czyli wynik powyzej tych w granicach wyznaczonych przez laboratorium, a jesli wynik bedzie ponizsj tych norm to w ciazy napewno nie jestes

Gość katarynka1996
Dziękuję za odpowiedzi.. Umówiłam się już na pobranie krwi.. :)