Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kassiaha

czy prawie 20ml mojego pokarmu odciągnięte laktatorem to mało dla noworodka

Polecane posty

Gość kassiaha

?

Gość gość
dla noworodka w pierwszym tygodniu życia to nie jest mało. Zasada jest taka: 1 tydzień - 20ml, 2 tydzień - 30ml, itd.

Gość gość
i noworodek jest wstanie wiecej z piersi wyssac niz najlepszy odciagacz

Gość kassiaha
ok dzięki niestety mam poraniony lewy sutek i muszę ratować sie odciąganiem, natomiast dziecko je z prawej piersi choc tez jest bardzo podrażniona:(

Gość gość
To mój w takim razie to był jakiś odkurzacz, bo jak miał tydzień to potrafił wciąć 80 ml mojego mleka z butelki. Ale 20 ml to też chyba nieźle.

Gość gość
bzdura! Zasada jest inna! Jak już uogólniamy liczba dni X 10 ml czyli: 1 dzień 10ml 2 dzień 20ml 3 dzień 30ml ...... 10 dzień 100ml i ta ilosc mleka do miesiąca juz mniej więcej wystarcza. To jest ogólna tabela.

Gość gość
to bardzo mało, noworodek potrzebuje minimum 60 ml na jedno karmienie. Smaruj brodawki swoim pokarmem

Gość gość
Moja ma miesiąc i wypija około 150ml czasem mniej, czasem nawet więcej.

Gość gość
Autorko powiem Ci, że nie ma reguły na to czy to dużo czy mało, to mleko ściągnięte z 1 piersi i pewnie przy jednym odessaniu laktatorem, jeśli będziesz częściej odsysać to zauważysz, ze mleka będzie więcej, wiem, że nie łatwo się przemóc kiedy pierś boli ale jak zależy Ci na KP to radzę przystawiać dziecko do chorej piersi, wiem, ze ból jest bardzo dokuczliwy, sama nieraz płakałam z bólu i byłam pewna, ze nie dam radu już więcej karmić a mimo to mąz mnie wspierał, położnej się radziłam i jakoś z tego wyszłam :) moje dziecko to mały ssak był ale poradziliśmy sobie a z czasem będzie już tylko lepiej zobaczysz :) powodzonka

Gość gość
odstaw od piersi i karm sztucznym albo ściągniętym, bo się z bólu wykońćzysz! Odczekaj 2-3 dni aż piersi wydobrzeja- to bzdura, ze trzeba karmić na siłę jak boli! Mnie sąsiadka zmusiła żebym przestała karmić i zabrała mi dziecko- potem kwiaty jej kupiłam i czekoladki bo miała kurde baba racje... piersi wyleczyłam i potem już nie było podrażnień takich.

Gość gość
odstaw - lepiej nikomu nie doradzaj