Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Berde333

Dlaczego tak niewielu bogatych ludzi chce się dzielić z innymi

Polecane posty

Gość gość
ja jestem za biedna, żeby komuś pomagać, oddaję tylko krew, może oddam szpik, chociaż ironią losu byłoby te, gdyby to dostał jakiś sk***, naciągacz, złodziej, albo jakakolwiek nieuczciwa osoba, więc moze dobrze, że nie wiem komu przypadnią moje ml.

Gość gość
18:57 - to przykre, zwłaszcza dziecka szkoda.. a z jakigo jestes miasta lub okolicy?

Gość gość
bogaty jest czlowiek, ale poymsl dlaczego bo mysli wydatki z glowa, oszczedza tez nawet bardziej od tego biednego by byc bogatym, niec nei spada bogatemu z nieba

Gość gość
Śląsk. Ja nie chce nic za darmo. Szukam czegos na czarno zeby mi komornik nie zabrał. Cos czuje ze ta zima bedzie gorsza od poprzedniej :-/

Gość gość
Ja sie dziele ale z bezdomnymi psami. Moje pienidze i moja decyzja co znimi zrobie. Moglabym ewentualnie dolozyc na operacje dla jakiegos dziecka. Biednym, wielodzietnym.....ani grosza!

Gość gość
taaa.. bogatemu z nieba nie spada ale żeruje na biednych ktorzy z konieczności muszą u takiego pracować... znam wielu takich...

Gość gość
to prawda.. kiedys tez myslalam ze przeciez czemu sie dzielic, jak sama nigdy nic nie dostałam - rodzice zyli przeciętnie a ja tylko nieco ponad przeciętną... ale dla takiej osoby co musi z dzieckiem w 8 stopniach siedziec - to mam dużo. I niby z jakiej paki... niech sobie zapracuje... tak myslałam kiedys. Ale z czasem dotarło do mnie, ze niektórzy poprostu nie mają predyspozycji, nie potrafia podjmowac trafnych decyzji w życiu, albo wyrosli z takiego domu, ze przekonania które mają w głowie nie pozwalają im przeskoczyc swoich ograniczen. Ja mam np. ograniczenie ze nie potrafie schudnać to ktos równie dobrze może poprostu nie mieć żyłki do interesów , dali się naiwnie naciągnąc (z dobrego serca) albo zwyczajnie odebrali takie wychowanie... trzba takich odróznic od leni i naciągaczy i jsli sie da to pomagac.

Gość gość
zaraz załoze skrzynke zebys mogła przesłać mi cv i zobaczymy... tż jestem ze slaska i zatrudniam dorywczo .. ale nie obiecuje.

Gość gość
cvwyslij@wp.pl - tu mi poslij cv.... nie musi byc jakies profesjonalne... mozesz skleic na szybko kilak zdan o sobie i adres (przynajmniej miejscowosc)

Gość Berde333
" niektórzy poprostu nie mają predyspozycji, nie potrafia podjmowac trafnych decyzji w życiu, albo wyrosli z takiego domu, ze przekonania które mają w głowie nie pozwalają im przeskoczyc swoich ograniczen" otóz to. gdyby było inaczej, bogaci wcale nie byliby tacy bogaci

Gość gość
Pisze z tel ale jak mi sie uda to wysle. Zreszta nic ciekawego w CV i tak nie mam bo w wiekszosci na czarno robilam. Jestem samotna matka,dopiero jak dziecko do szkoly poszlo to dorabiam sobie bo wczesniej siedzialam w domu 24/h. Nikt mi nie pomaga. Najlepiej jakby to byla praca na nocki bo w dzien odpracowywuje zadłużenie

Gość rjsabfcsbd
gościu (samotna matko) a czemu masz długi? co się stało<>

Gość gość
na nocki nie da sie - nie taka branża, a w cv mozesz napisac to co robiłas na czarno - nie wymagam świadectwa pracy :D To jest praca dorywcza, czasem na popołudnia - czasem w weekendy.. moze cos sie gdzies da wkleic... a moze np. uda mi sie podrzucic ci troche drewna - bo udało nam sie bardzo tanio załatwic w tym roku a naprawde jak slysze o marznacym dziecku to mi żal bardzo.

Gość gość
samotna matka z gromadką dzieci - a co była wiatropylna? Nie mogła pomyśleć zanim nastrzelała sobie dzieciaków? Takim to ja - chociaż nie jestem bogata - mogę zasponsorować spiralę

Gość gość
ja tu żadnej gromadki nie wyczytałam...

Gość gość
Nie płaciłam za mieszkanie i wode. Do tego sąsiad podpiąl sie do mnie ale nic mu nie udowodnilam bo jak przyjechała kontrola to wszystko poprzemieniał jak trzeba. Jeszcze mnie zwyzywał że nasyłam na niego. Taki bogacz,wiecznie sie z wszystkim obnosi a od biednych kradnie? Ma swoją firme i powiedzial że płac***odatki i ja z tego korzystam (MOPS) wiec mam mu dać spokój. Tylko zapomniał dziad głupi jak sam kiedys z MOPSu korzystał i zajadał sie serkami topionymi z ue aż mu sie uszy trzęsły. A teraz innych poniża na każdym kroku. Szkoda gadać. Ale odpracuje to,korona mi z głowy nie spadnie.

Gość gość
Masakra, ale spoko :) gość gdybym rozdawała potrzebującym kasę to sama bym poszła z torbami, zresztą ja nie cierpię ludzi, niech sobie radzą sami, wolę kupić kilka worków karmy dla piesków niż wspomóc jakiegoś umierającego dzieciaka usmiech.gif p.s jak ktoś mi będzie źle życzył to wróci życzenie do niego, jego matki i dzieci lapka.gif

Gość gość
luz.. ale pod warunkiem ze naprawde kidys te pare worków karmy kupiłas.... a nie tylko piszesz że wolisz.

Gość gość
Mam jedno dziecko. Jej ojciec ma przyjechać w grudniu ale nie wiem czy coś pomoże . Dziecko było z wpadki,ledwo szkołe skończyłam. Potem mieszkałam jeszcze kilka lat z ojcem alkoholikiem. Dopiero jak umarł wyszłam z depresji i zaczęłam uczyc sie życia. Jeszcze nie ze wszystkim sobie radze. Niektore sprawy papierkowe to dla mnie czarna magia.

Gość gość
Tępota ludzka to się nazywa.

Gość gość
Ludzie po prostu nie zasluguja na to zeby im dawac pieniadze i to za free. Biedni sami sobie sa winni. Przegrali zycie i tyle. Nic na to sie nie poradzi.

Gość gość
Ja to zawsze sobie mowie ze w patologii sie urodzilam i w patologii umrę. Może i jestem tępa że pozwoliłam sobie dziecko zrobić ale kto nie robił głupot w młodości? Każdy szuka ciepła i akceptacji i brnie w swoim głupim pojęciu o 'miłości' nie bacząc na konsekwencje bo skąd ma znać prawidłowe zachowania skoro z domu wyniosło sie patologiczny obraz? Ja nie musze miec dobrze,ale chce żeby moje dziecko miało lepiej w życiu..o wiele lepiej ode mnie dlatego nie moge sie poddawac. Mam dla kogo żyć.

Gość gość
Wnerwia mnie strasznie to że jak wstawiam ogloszenie o prace to oddzywają sie same zboki. Potem człowiek zaczyna tracić nadzieje w ludzi. Jakby nie to że mam dziecko dziś bym tu nie pisała..

Gość gość
Może i jestem tępa że pozwoliłam sobie dziecko zrobić ale kto nie robił głupot w młodości Ano właśnie... niech ta, która nigdy nie modlila sie o okres pierwsza rzuci kamieniem :D Ja pare razy stresa miałam - ale sie udało bez wpadki... a całe moje zycie było w rękach jednego zabłakanego plemnika..

Gość 11qwq11az
niech ta, która nigdy nie modlila sie o okres pierwsza rzuci kamieniem >> no to ja bym mogła rzucic ale nie będę:)

Gość gość
To o gromadce dzieci było do: 30.11.13 [zgłoś do usunięcia] Wenezółela autorko po częsci sama sobie odpowiedziałaś na pytanie swoim 1-szym postemusmiech.gif ale w dużej mierze zgadzam się z tobą. Nie piszcie że ludzie są niewdzięczni - może zapijaczeni menele tak, ale chyba nie o pomoc takim ludziom chodzi. Samotna matka z gromadką dzieci która w lodówce ma tylko światło będzie niewdzięczna za paczkę z żywnością i zabawki dla dzieci? Niekoniecznie Nie rozumiem jak można nie myśleć i narobić sobie dzieci na kilogramy po prostu. Najgorsze jest np na szlachetnej paczce jak człowiek czyta o rodzinie wielodzietnej, w której DZIECI 16,17 letnie już mają dziecko swoje, albo nawet w kolejnej ciąży są. Tyle uczy przykład z domu! Nie modliłam się nigdy o okres, bo po pierwsze to kochałam się z facetami których mogłam być pewna, z którymi byłam w związku, i z takimi którzy by nie s*********i przy dziecku. Poza tym mam na tyle silny charakter, że jakby taki spróbował s********ć od obowiązków związanych z dzieckiem (alimenty chociaż) to bym wyśmiała, bo są różne opcje, można nawet dziadków o alimenty pozwać na wnuka, skoro tatuś się wymiguje. Pomijam fakt że się zabezpieczałam i nie dawałam sobie wcisnąć debilizmów "zdążę wyjąć" albo "kropelka nie da rady". I o ile się to powiedzmy zatrzyma na jednej wpadce, na jednym przypadku, ok, zdarzyło się, można pomóc,bo ktoś później nauczył się myśleć, nauczył się na błędach, ale jak ktoś ma wpadkę po wpadce i gromadkę dzieci z wieloma tatusiami, to na własną prośbę sobie taki los tworzy. NIE MÓJ PROBLEM. Ogólnie to jestem skłonna pomagać osobom chorym i biednym nie na własne życzenie i nie z powodu własnej głupoty. Reszta to jak dla mnie może sobie siedzieć, głodować, wystawiać zmarznięte i zagłodzone mordeczki i mnie to nie ruszy, bo wspomagając takie patologie, utwierdzamy je w przekonaniu że tak jest dobrze, bo ktoś zawsze da, i taki osobnik nie będzie dążył do osiągnięcia czegoś więcej. Ani jego dzieci, bo nauczone z domu że ktoś DA. A c***a, nie da, zapracuj sobie! Jak się jest za głupim na to żeby myśleć i umieć żyć, to s********ć z łapami od czyjejkolwiek kasy. Selekcja naturalna, geny głupoty nie zostaną przeniesione dalej, co jest lepsze dla całego społeczeństwa, do którego nie dochodzi że lepiej niż dawać na te patologie alkoholowe wielodzietne, jest doprowadzić do sytuacji w której tych patologii nie będzie.

Bogaci nie mają żadnego obowiązku pomagać innym. Zwłaszcza zawszonej, patologicznej biedocie z postawą roszczeniową. Wystarczy, że to właśnie między innymi dzięki podatkom BOGATYCH korzystacie z mopsu, czy też mieszkacie w swoich socjal - gettach.

Gość gość
Ale wy Jesteście egostyczni i niesprawiedliwi...

Gość Klistysmerf
Scot - jesteś szczęśliwy?

Gość gość
Scott P to ograniczony prostak sądząc po innych jego postach