Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Berde333

Dlaczego tak niewielu bogatych ludzi chce się dzielić z innymi

Polecane posty

Klistysmerf - myślę, że tak. Choć do bogacza mi daleko. "Ale wy Jesteście egostyczni i niesprawiedliwi... " A wy (socjal plebs rozpłodowy) bezmyślni. Dlaczego bardziej zaradni mają myśleć za was i martwić się o wasze problemy?

"Scott P to ograniczony prostak sądząc po innych jego postach" Może i ograniczony prostak, jednak nie wyciągający brudnego łapska po cudze pieniądze z roszczeniową postawą "mnie się należy". Do tego na tyle zaradny, by nie zrobić sobie z życia gnoju i przerzucać obowiązku dbania o nie na tzw. "państwo".

Gość gość
A to że ja płacę uczciwie podatki po to, żeby Józek spod sklepu mógł sobie pozwolić na kupienie winiacza zamiast gumek, siedzenie w domu i rozmnażanie się jest sprawiedliwe? Że ktoś z********a, myśli o swojej przyszłości i swoich dzieciach, a ktoś inny ma wszystko w d***e, nie myśli, nie chce pracować tylko dzieci robić, i za to dostaje kasę skradzioną przez Państwo temu myślącemu komuś?

Gość gość
Poniatowsky,nie sadzilam,ze to kiedys powiem a jednak.po raz pierwszy na tym forum mowisz z sensem:P

Gość gość
Ja rozumiem i jak najbardziej popieram pomoc w sytuacji w której ktoś jest chory, niezdolny do pracy i samodzielnej egzystencji, ale nie na choroby typu alergia na pracę, wysypka od kondomów, i alkoholizm. Jeśli jest staruszka która MARZY o sokowirówce, bo nie ma zębów a nie stać jej na dentystę, i chce sobie jedzenie rozdrabniać, a jest ów Józek, którzy marzy o tym żeby dostać na wino, a jego dzieci marzą o Furby, którym nacieszą się dwa dni bo później Furby zostanie zamienione na 3l wina marki wino, to wybacz ale Józkowi i jego rodzinie pomoc się nie należy. Staruszce się należy. Niepełnosprawnemu się należy. Inwalidzie się należy. Niedorozwiniętemu, choremu genetycznie się należy. Ale obibokom NIE.

Gość gość
I nie mówcie mi że Józek zabawki nie sprzeda, skoro te leniwce potrafią nawet sprzedawać masło które im ktoś kupił. Raz sobie źle trafił, bo próbował mi opchnąć masło które mu wcześniej kupiłam. Nawet k***a zupki chińskie sprzedadzą, więc co przyjdzie jego dziecku z tego że ja pomogę i kupię jakieś j****e Furby, które pójdzie na przemiał na wódę? Przyjdzie to że Józek wróci do domu n******y i spuści dziecku wp*****l. Bo ja pomogłam.

Gość gość
Takie pieprzenie że ludzie bogaci doszli do tego ciężką pracą, owszem są tacy co i w ten sposób doszli ale znam paru takich co mają kasy jak lodu i nigdy nawet palcem w życiu nie kiwnęli, żyją jak lordy i nie muszą pracować. Jeden chłopak 23 lata odziedziczył trzy mieszkania po babci w Katowicach w samym centrum, co miesiąc z samego wynajmu ma około 15 tyś zł, znam też kolesia który wygrał na loterii 200tyś zł, zainwestował w kupony i wygrał 5 mln złotych.

Prawda jest taka, że ludzie którzy naprawdę potrzebują pomocy najczęściej mają tyle poczucia wstydu i godności, że nie potrafią przełamać się by prosić o pomoc. Wszelkie mopsy i caritasy i niektóre fundacje zasilają etatowi roszczeniowcy. Prawdziwych potrzebujących trudno dostrzec. Inna sprawa, że wszelkie instytucje i fundacje zajmują się tylko skrajnościami, które potrafią głośno drzeć mordę. Nikt nie zainteresuje się np. małżeństwem sprzątaczki i ochroniarza zatrudnionego na umowę zlecenie, którzy może chcieliby mieć dziecko i zapewniliby mu odpowiednią opiekę, ale ze względu na zdrowy rozsądek i realne spojrzenie na swoją sytuację wiedzą, że nie mogą sobie na to pozwolić. Nawet jeśli dziecko urodzą, to i tak pomocy od mopsu nie uzyskają - bo mają za wysokie dochody. Kredytu na mieszkanie nie dostaną, bo nei będzie ich stać na spłatę i koło się zamyka. Świat to nie tylko ci bardzo bogaci i klasa średnia. Jest mnóstwo osób wiążących ledwo koniec z końcem jednak nimi nikt się nie zainteresuje. Natomiast bezmyślna, rozpłodowa hołota natrzaska bachorów, ojciec dziecka ma "chorobę" alkoholową, matka do pracy nie pójdzie (no bo przecież dzieci). Więc z mordą do mopsu - mnie się należy! I jaki efekt? Nowe mieszkanko socjalne (i to nie koniecznie melina. Ostatnio w Warszawie pobudowano socjalne z miejscami garażowymi wyglądające lepiej od niejednego blokowiska), do tego zasiłki na każde dziecko, dodatki, wycieczki, paczki, kolonie... Kto za to zapłaci? Ano i ci bogaci i ci biedniejsi jednakże mający jeszcze resztki zdrowego rozsądku.

"Takie pieprzenie że ludzie bogaci doszli do tego ciężką pracą, owszem są tacy co i w ten sposób doszli ale znam paru takich co mają kasy jak lodu i nigdy nawet palcem w życiu nie kiwnęli, żyją jak lordy i nie muszą pracować. Jeden chłopak 23 lata odziedziczył trzy mieszkania po babci w Katowicach w samym centrum, co miesiąc z samego wynajmu ma około 15 tyś zł, znam też kolesia który wygrał na loterii 200tyś zł, zainwestował w kupony i wygrał 5 mln złotych." No i co z tego? Halo! Komuna minęła. Prezentujesz typową, roszczeniowa postawę potomka chłopo - robola. Najlepiej zażądaj znacjonalizowania majątku bogatych.

[zgłoś do usunięcia] gość Takie pieprzenie że ludzie bogaci doszli do tego ciężką pracą, owszem są tacy co i w ten sposób doszli ale znam paru takich co mają kasy jak lodu i nigdy nawet palcem w życiu nie kiwnęli, żyją jak lordy i nie muszą pracować. Jeden chłopak 23 lata odziedziczył trzy mieszkania po babci w Katowicach w samym centrum, co miesiąc z samego wynajmu ma około 15 tyś zł, znam też kolesia który wygrał na loterii 200tyś zł, zainwestował w kupony i wygrał 5 mln złotych. xxx nawet jesli tak jest to wychodzi na to,ze taki czlowiek powinien cie przepraszac za swoje szczescie?i z tego tytulu ma ci oddac czesc swojego majatku?czy ktos zmuszal twoich rodzicow i przystawial im pistolet do glowy,zeby ciebie na ten swiat sprowadzli i skazali na zycie w biedzie?o co te pretensje?

"Takie pieprzenie że ludzie bogaci doszli do tego ciężką pracą, owszem są tacy co i w ten sposób doszli ale znam paru takich co mają kasy jak lodu i nigdy nawet palcem w życiu nie kiwnęli, żyją jak lordy i nie muszą pracować. Jeden chłopak 23 lata odziedziczył trzy mieszkania po babci w Katowicach w samym centrum, co miesiąc z samego wynajmu ma około 15 tyś zł, znam też kolesia który wygrał na loterii 200tyś zł, zainwestował w kupony i wygrał 5 mln złotych." x x No i co z tego? Ktoś mu przekazał bogactwo tak samo jak ktoś może przekazać pieniądze na chleb dla matki z dziećmi. Tak czy inaczej bogactwo to musiało być wypracowane bo inaczej by nie było co przekazywac. x x Modne jest teraz w lewackiej europie utyskiwanie na bogaczy, ale w systemie wolnorynkowym człowiek się bogaci na dostarczaniu ludziom to czego potrzebują.

Gość gość
No to im pozostaje pozazdrościć szczęścia i myślących przodków, bez zawiści i wymagania żeby zakładali fundacje charytatywne dla dzieciorobów! Już było tak że "wszyscy mieli po równo", a tak naprawdę to 90% narodu miało G***O.

Gość gość
Poniatowski czemu zakładasZ że skoro napisałam ci że jesteś egoista to reprezentuje Jak to nazwales -"socjal plebs rozpłodowy"? Wyobraź sobie że tak nie jest, nie korzystam z pomocy społecznej, pracuje na etacie i chyba nie należę do biedoty ale nóż mi się w kieszeni otwiera jak twoje wypowiedzi. Jak możesz w ten sposób wypowiadać się o ludziach ubogich, czemu generalizujesz i wszystkich o niskim statusie materialnym wrzucasz do jednego wora? Szlag mnie trafia gdy spotykam takie jednostki jak ty . Gdybyśmy rozmawiali w realu chyba bym ci strzeliła z liścia. Dla zasady. Za poglądy.

Gość gość
*miało być jak czytam twoje wypowiedzi

"ale nóż mi się w kieszeni otwiera jak twoje wypowiedzi." To sobie nim obierz jabłko - na zdrowie. :D "Jak możesz w ten sposób wypowiadać się o ludziach ubogich" Napisałem już coś o ludziach ubogich. Są ubodzy i "ubodzy", pomoc trafia w większości do tych drugich, bo potrafią drzeć ryja i prezentować swoją roszczeniową postawę. "Gdybyśmy rozmawiali w realu chyba bym ci strzeliła z liścia. Dla zasady." Chętnie bym ci oddał w ramach równouprawnienia. Inne argumenty nie przemówią do tępego łba kogoś, kto na argumenty słowne potrafiłby odpowiedzieć jedynie siłą.

Gość gość
Czy ktoś tu wszystkich biednych wrzuca do jednego wora kretynko? Wykładamy Ci jak kawę na ławę że są ludzie biedni i pokrzywdzeni przez los, i są etatowi bezrobotni, którzy potrafią być tylko alkoholikami dzieciorobami całe życie na zasiłkach! Pierwszym się pomoc należy i uwierz mi że każdy człowiek by się z nimi podzielił, ale tym drugim należy się kop w d**ę co najwyżej!

Gość gość
Z jakiej racji? Psiakom tak :D

Gość gość
Skot ty c i o t o urzekła mnie twoja historia o używaniu siły. Szlocham teraz jak emilka z pierwszej miłości

Gość gość
Bogaci robiom biedakow a potem mowią ,ze dupa sie dzieli na pól ,oni niebedą:-) to takie typy ich juz nic niezmieni. Do pieca darmozjadow, a ludziom pracy i chleba czeba

trochę poczytałem i muszę przyznać że scot dobrze prawi. To są najbardziej trafne wypowiedzi.

Gość gość
Najbardziej mnie rozwala jak ludzie myślą że MOPS daje na wszystko. U mnie jest to tylko zasiłek 300 zł. Na dziecko nic nie dostaje. Kolonie,paczki itp? Pierwsze słysze :D Najlepsze ze rodzina meneli mieszkająca nade mna dostaje w sumie 1600 na mies. Nie wiem jak oni to robią,juz 2 dni po są spłukani z kasy bo wszystko przepiją. Wkurza mnie że na opał dla rodzin z dziecmi nie mają ale sponsorować meneli to już tak. Trudno. Sama sobie jakoś poradze. Nawarzyłam to teraz trzeba wypić

Gość gość
A widzisz, rodzina z 7 dzieci gdzie nikt nie pracuje potrafi dostawać tyle zapomóg i zasiłków, że po opłaceniu rachunków, leków, biletów zostaje im 420 zł na osobę - i sorry za to nie mogą przeżyć? To prawie 4 tys na miesiac na życie, bo rachunki leki dojazdy są zapłacone już... Bo są nauczeni już dawno jak kasę od Państwa i od ludzi ciągnąć, i ja takim był złamanego grosza nie dała. Dlaczego nie podasz ojca o alimenty? Albo do funduszu o alimenty, albo do rodziców tego ojca o alimenty? Z tego co kojarzę to za darmo to robisz, możesz iść do darmowych porad prawnych przy uczelniach (przy UJ taka działa, nawet maile do nich można pisać).

Gość do tej samotnej matki
ile lat ma corka? mam ubranka i zabawki po mojej

Gość gość
bo ludzie to hedoniści i egoiści. zapominają że fortuna kołem się toczy i myślą że skoro dziś są piękni&bogaci to tak będzie zawsze

Gość gość
Dyskusja na fb szlachetnej, jak się cebulactwo rzuca, jestem w szoku :o Jolanta: Siostry Radwańskie to całymi zgrzewkami powinny kupować te płyny i groszki... Lubię to! · Odpowiedz · 3 · 29 listopada o 11:18 Beata : Dokładnie o tym samym pomyślam...takie ilości kupuje zwykły darczyńca, przeciętny, który chce pomóc...a nie ktos kogo stać na wykup połowy supermarketuusmiech.gif Lubię to! · 2 · 29 listopada o 12:11 Jolanta: Dokładnie, jeszcze lepiej to ujęłaś! Będąc wolontariuszem miałam zwykłego darczyńcę, który kupił wszystko w paczkach po 10 i więcej sztuk. Radwańskie robią sobie tanią reklamę lub nie wiedzą na czym ta akcja polega. Lubię to! · 2 · 29 listopada o 12:41 Nosz k****, powinny to się te roszczeniowe baby do roboty wziąć jak uczciwi ludzie!! Kolejna dyskusja: Aleksandra S.: W styczniu czeka nas eksmisja bo mamy zadłużone mieszkanie. Ciekawe co z nami będzie. Lubię to! · Odpowiedz · 29 listopada o 16:32 przez: telefon komórkowy Magdalena: proponuję zmienić pracodawcę z "szlachta nie pracuje" na każdą inną Lubię to! · 4 · 29 listopada o 21:35 Ola: Proponuję mniej siedzieć na facebooku. I znaleźć pracę. Lubię to! · 5 minut(y) temu

Gość gość
Z jakiej racji mają się dzielić?

Gość gość
Bo trzeba bogatych ukarać za to że mają głowę na karku i myślą.

Gość gość
APEL O POMOC!! POMÓŻMY ADRZEJOWI SEMBORSKIEMU W WALCE Z JEGO CHOROBAMI ... Andrzej Semborski - Choruje na cukrzycę typu 1, między innymi ma takie choroby przewlekłe jak niewydolność serca, która grozi mu zawałem, polineuropatię cukrzycową, przepuklinę rozworu przełykowego, zwyrodnienie kręgosłupa, oraz rwę kulszową, która spowodowała częściowy paraliż prawej nogi ... Dlatego potrzebuje natychmiastowej pomocy, aby mógł zakupić potrzebne mu insuliny, oraz lekarstwa, brak insuliny zagraża jego zdrowiu, a nawet życiu. Pan Andrzej obecnie nie posiada żadnych środków finansowych. Wobec powyższego, proszę Wszystkich ludzi dobrego serca o jakąkolwiek pomoc

Gość gość
Gdy dzielisz się w nieproporcjonalny sposób z ZUSem i Urzędem Skarbowym masz wszystkiego dość.