Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GośćGość

Ból kręgosłupa

Polecane posty

Gość Gosciniecgosc
Nie chcą dać skierowania, mówią, że nie ma takiej możliwości. Coś czuję, że jak prywatnie nie pójdę, to w ogóle nic z tym nie zrobię. Polska rzeczywistość. Ma ktoś z was problemy z kręgosłupem i pracuje fizycznie?

Gość carollines19
Ja miałam podobny problem z kręgosłupem i pomogła mi rehabilitacja w www.luxmedica.pl. Owszem, teraz muszę dalej ćwiczyć, ale rezultaty są, bo plecy mnie bolą już mniej i nie muszę narzekać.

Gość roKiIK
Co za dziwne forum ,chciałem napisać ,jakich ćwiczeń fizycznych i żeli używałem przy bólu kręgosłupa ,a nie można wysłać wiadomości ,bo treść uznana za spam .Skoro tak ,to nie ma sensu pisać .

Gość gość
ja mam ciagłe bóle w części krzyżowej kręgosłupa. tomograf wykazał najogólniej mówiąc zwyrodnienia. lekarz przepisał mi doretę, ale jak poczytałam ulotkę to się wystraszyłam i biorę ją tylko jeżeli bardzo boli. Kupiłam na stronie apteki czerwonej voltaren max w żelu i metafen i zawsze noszę przy sobie w torebce już nauczyłam się z tym zyć

Gość gość
mi bardzo pomogła osławiona metoda mckenziego (www.mckenzie.pl/main/pacjenci/ometodzie.html ). trochę mi zajęło, zanim nabrałam nowych nawyków, ale faktycznie ulga jest.

Gość gość
nie rozumiem, czemu link się nie podświetlił. a jak spamują ile wlezie, to linki są aktywne :( rzeczywiście dziwne forum. www.mckenzie.pl teraz powinno być dobrze

Gość gość
może próbuj nieco innymi metodami?! Ja np nosiłam wkładki ortopedyczne (problemu ze znalezieniem odpowiedniego punktu, który zrobi Ci takie wkładki, mieć nie powinnaś. Ja np. robiłam w http://www.wkladkiortopedyczne.com) specjalnie wyprofilowane, będą zmuszały stopy aby układały się do ich kształtu . Warto poczytac na ten temat, bo ja nieco sceptycznie do tego podchodziłam,a tu ..proszę.. miłe zaskoczenie ;)

Gość urszzulka
Wyprobuj Metafen w żelu, mi ostatnio swietnie pomogl na ból stawów a znajoma stosowala na ból kręgosłupa i mowi ze równiez jej pomogl wiec polecam :)

Gość gość
urszzulka dziś Ale zaden zel ci nie wyleczy ani stawów ani kregosłupa,to tylko oszust łagodzacy objawy

Gość gość
Szukałam możliwych przyczyn bólu kręgosłupa i trafiłam na ten film http://www.youtube.com/watch?v=ja1EB_Nn_J4 zaczęłam się zastanawiać nad wymianą materaca. Czy ktoś śpi na porządnym materacu piankowym? Jest różnica? Pomaga?

Gość gość
Mi pomogła wizyta u neurologa, ale przedtem czytałam wiele opini na temat leczenie bóli kręgosłupa , każdy ma jakies swoje sprawdzone metody. Pozatym w dużej mierze zalezy to od rozwiniecia danej dolegliwości ostateczna deska ratunku była pomoc specjalisty.. ( trafiłam do http://www.walentynykaneurologgdansk.pl ) naszczescie pomogło, wiec radzę probwać dalej i udć się do lekarza albo jakiegoś rehabilitanta medycznego.

Gość gość
Lekarza to nie,a dlaczego rehabilitanta medycznego???

Gość malena988098
Jeśli nie masz daleko do Poznania to polecam Kręg-Clinic http://kreg.com.pl/ , kręgarz z tej kliniki czyni cuda. Mój mąż pracuje fizycznie i mimo ze jest młodym facetem to ma problemy z kręgosłupem. Na sczescie znaleźliśmy tego kręgarza i teraz chodzi na zabiegi niestety przyjmują prywatnie ale na zdrowiu nie ma co oszczedzac

Gość gość
Ja mam bardzo czesto takie bóle bo niestety taki 8h tryb pracy siedzącej jednak daje sie odczuć i to bardzo. Wiec na pewno musze sie bardo wlasnie zastanowić nad tym czy nie zdecydowac sie na taki zabieg.

Gość gość
Lekarz pierwszego kontaktu niestety, ale nie będzie w stanie wykonać dokładnej analizy twojego bólu i jego przyczyny. Jeśli ból nie ustępuje warto zwrócić się z tym do neurologa. Ja po wielu latach walki udałam się do http://walentynykaneurologgdansk.pl/ i wykryto u mnie schorzenie, o którego istnieniu nie miałam nawet pojęcia.

Też mnie bolał kręgosłup i to bardzo. Czasem w nocy budziłam się z bólu... Byłam u lekarza, zrobiłam zdjęcie RTG, wszystko ok a ból dalej narastał. Zapisałam się prywatnie na zabiegi. Dalej nic. W końcu, zupełnie przez przypadek, okazało się, że mój materac jest bardzo źle dopasowany. Był miękki, wręcz zapadałam się w nim, ale było to mega przyjemne uczucie. Rehabilitant powiedział mi, że najlepszy na ból kręgosłupa jest bardzo twardy materac, zupełne przeciwieństwo tego, który miałam ja. O dziwo po zmianie materaca, lekkim ćwiczeniach fizycznych, po jakimś czasie wszystko wróciło do normy ;)

można spróbować spać na podłodze. pierwsza noc jest trudna, ale organizm się przyzwyczai.

Gość ffinka
Jeśli ból dotyczy np odcinka lędzwiowego, może mieć związek z nerkami ,drogami moczowymi (przeziębieniem ).Pomocna refleksoterapia -zapraszam .....Zywokost.... leczy kręgosłup .

Gość zenek_D
Masażery na długie lata użytkowania robi Casada. Ja ich rzeczy ostatnio widziałem w dobrej cenie na stronie www.ekomedical.pl . Poluję na jakiś masażer głowy, czytałem opinie ludzi, że pomaga na migreny.

Gość gość
ale masaże to przyniosą tymczasową ulgę. A chodzi o to żeby się pozbyć bólu kręgosłupa. Ja tak cierpiałam dlugo aż w końcu trafiłam do terapeuty od metody mckenziego http://www.mckenzie.pl/ i dopiero wtedy całkowicie pozbyłam się bólu pleców