Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Modliszka22

Mamy czy byłybyście zainteresowane blogiem prawniczym

Polecane posty

Gość Modliszka22

Pytam, bo od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy zacząć prowadzić bloga prawniczego skierowanego głównie do mam, samotnych rodziców, gdzie zamieszczałabym profesjonalne artykuły mojego autorstwa, dotyczące alimentów, opieki nad dzieckiem, urlopów macierzyńskich, wychowawczych itp. Dodam, że nie jestem laikiem i pracuję jako radca prawny i w ciągu kilku ostatnich lat prowadziłam wiele tego typu spraw.

Gość gość
Ja bym chętnie poczytała- w tygodniku który czytam jest rubryka "porady prawnika"- odpowiada na listy czytelników, i nieraz później przydaje się taka wiedza. Tylko pewnie większość by chciała żeby poprowadzić za rączkę- powiedzieć jak przygotować pismo, w jakim terminie je złożyć, gdzie, gdzie znaleźć adres placówki, co w razie jak jest jakiś problem...

Gość gość
Nie. To niepowazne. Jak potrzebuje porady prawnej to ide do prawnika a nie z blogu :O korzystam.

Bardziej chodzi mi o takie podstawowe informacje, takie praktyczne, od czego zacząć itp. Nie mogę za dużo czasu na to poświęcić, bo oprócz tego mam pracę, ale po prostu chciałabym coś takiego zrobić.

gościu z 12.03: Ale chodzi o blog prowadzony przez profesjonalnego prawnika, który ma kancelarię i w realu udziela takich porad.

Gość gość
A znasz "prawnika na macierzyńskim"? Często podczytuje, fajnie babka pisze :)

Gość gość
z checia bym poczytala takiego bloga sama jestem w trudnej sytuacji i nie wiem co robic jak blog powstanie prosze napisac jego adres w postach :)