Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

musicie mi pomóc prosze

Polecane posty

Gość gość

opiszę swoja sytuację,proszę przeczytajcie i pomóżcie. od niedawna zaczęłam brac swoje pierwsz anty(microgynon 21).tzn.biorę pierwszy blister,drugi tydzień.dostalam je miedzy innymi na wyregulowanie bo często przed okresem miałam plamienia z krwią i czasami nie bylam w stanie zorientować się czy to już okres czy dostane go za 2dni np.,no i wiem ze pierwsza anty trzeba wziasc w pierwszy dzień okresu i wzięłam(chyba to był pierwszy ale 100% nie mam mogloby to być np.2dni przed,wiecej raczej nie) ale postanowiliśmy ze przez jakiś czas będziemy uzywac prezerwatyw...ale w drugim tyg brania anty a konkretnie 4dnia drugiego tyg pękła nam gumka,mało tego to jeszcze ostatnia anty(ta 4,w drugim tyg)wzielam z 7godz opóżnieniem(czytałam ze jak się zapomni w grugim tyg tabletki do 12godz to nie problem ale już nie wiem).przestraszyłam się i po 8godz od stosunku wzielam escapelle i oto pytania:czy moje tabletki anty miały skuteczność mimo ze mogłam wziasc pierwsza 2dni przed okresem i ostatnia tzn.4 drugiego tyg z 7godzinnym opóżnieniem? czy jeśli nie dzialaly to mogłam mieć normalna owulację? czy escapelle pomoże wzięte w 8godzin po stosunku?

Gość gość
jest ktoś?

Gość gość
Tak, escapelle jest bardzo skuteczna tabletka, na pewno zadziała, mozna ja przyjąć nawet do 72h po ryzykownym stosunku. Pamiętaj tylko, ze nie wolno jej zażywać wiecej niż raz na dany cykl. Pozdrawiam :)

Gość gość
dziękuje za odpowiedz,ale naczytałam się tez ze jednym ta tabletka pomogla innym nie...i tak się zastanawiam czy moje anty jakos mnie chronilo jak wzielam pierwsza tabletke 2dni przed okresem

Gość gość
nikt nie wie?