Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny polećcie mi szampon dla alergika ale taki naprawde delikatny

Polecane posty

Gość gość

chyba wszystkie szampony powodują uczulenie na skórze głowy :( już nie wiem jakie wypróbować. na dodatek mam cienkie włosy i delikatne, skłonne do przesuszania. niestety żadne drogeryjne nie wchodzą w grę, jakieś elsevy, loreale, garniery, bo wszystko uczula, szampony z alterry, alverde też mnie uczulają. już nie wiem co robić :(

Gość gość
help :(

Gość piroxeni
Wypróbuj szampon z emolium

Gość gość
emolium ma glikol butylenowy, na pewno mnie uczuli :(

Gość gość
podnoszę

Gość gość
Ja myję płynem do higieny intymnej z Rossmanna, czasem szampon Babydream ale Facelle górą. Podmywam się za to wodą samą:)

Gość gość
a jak włosy po tym? nie niszczy, nie wysusza włosów?

Gość srebrna54
Polecam z PH-CERIS, to seria apteczna i tylko w aptece mozna dostac, u mnie kosztuje ok 20-stu paru zł. Ale myślę, że będziesz zadowolona, Z tej serii jest kilka rodzajów, najle3[piej na necie poszukaj odp dla siebie,

Gość aglinka
Mnie też wszystkie uczulają. Wiele próbowałam i w ogóle nie uczulają mnie: - dla dzieci Jonhson&Jonhson za ok. 18zł, płyn 3 w jednym, taki żółty tylko trudno po nim mi rozczesać włosy bo mam kręcone i muszę używać odżywki po umyciu - dla dzieci Bambino za ok. 3zł też żółty, ładnie pachnie z tym, że stosuje go po olejowaniu włosów i też odżywke używam bo mam po farbowaniu suche bardzo i trudno rozczesać. Jutro pierwszy raz spróbuję z Ziaji z serii medycznej dla alergików.

Gość gość
Próbowałaś Weledy dla dzieci? O, tej (skład w linku): www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=51837 Tylko nie wiem, czy cienkich włosów na dłuższą metę nie obciąży, skład ma mocno emolientowy (moje suche i kręcone go uwielbiają) i myślę, że trzeba by go równoważyć proteinową odżywką. Inna propozycja to Physiogel: www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12989 I jeszcze to jest bardzo fajne: www.wiedzmabloguje.com/2012/09/anthyllis-szampon-odzywczy-z-lnem-i.html I jest jeszcze takie coś jak bazy detergentowe/szamponowe, które skład mają absolutnie prosty i na ich podstawie można sobie stworzyć własne myjadło eliminując to, co szkodzi a dodając to, co robi dobrze: www.ecospa.pl/artykuly/jak-zrobic-kosmetyki-krok-po-kroku/naturalne-szampony-z-bazy-detergentowej-ms I w ogóle od podstaw: www.italianablog.com/2012/01/nie-rob-szamponu-vol-1-zrob-szampon-vol.html A może od czasu do czasu mycie odżywką o jakimś maksymalnie prostym składzie?

Gość gość
dzieki za duzo linkow i propozycji! przetestuje co nieco, moze wreszcie trafi sie cos co bedzie dobre :)

Gość gość
biały jeleń :) pięknie pachnie, mają różne rodzaje szamponów, odżywek, zeli pod prysznic, intymnych itd :)

Gość gość
Biały jeleń mi wysusza. Nie przepadam jakoś zanim. Próbowałam ecoline, ale po nim też mam swędzenie. Te dwa stosuje na zmianę. Na razie nic mi nie pomaga. Próbowałam kwaśne mleko już na skalp. Trochę ulżyło. Słyszałam, że drożdże pomagają. Kupiłam jakiś szampon z drożdżami to samo swędzenie. Chyba jedyne wyjście to jest kupować w aptece.