Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beetaa

jak sprawdzić czy mam dobry pokarm i ile noworodek powinien zjadac w 2 tygodniu

Polecane posty

Gość beetaa

? czy wystarczy jeśli będę sciągac 50ml w tygodniu, a w nastepnym np 60?

Gość gość
mój maluch ma 19 dni karmię na żądanie czasem co 10 min czasem co 2h częściej i rzadziej..

Gość beetaa
jak karmisz 10 minut z jednej piersi to potem przechodzisz na druge czy dalej z tej samej? czy może noworodek (2tyg.) juz po tygodniu przybrac 1kg?

Gość gość
noworodki różnie przybierają, jedne 150g na tydzien i inne 300g. Jedne jedzą 10 minut, inne 40 (mój syn np.). Pokarm masz na pewno dobry, nie ma czegoś takiego jak zły pokarm. Nie sugeruj się też tym, ile ściagasz laktatorem, ponieważ laktacja dostosowuje się do potrzeb malucha. Jeden będzie ssał częściej, a krócej, inny rzadziej a dłużej. Ja pomimo, że karmię już 8 miesiąc, a mój syn waży prawie 10kg teraz nie ściągnę więcej niż 90ml z jednej piersi. xx jeśli dziecko przybiera, to znaczy, że wszystko jest ok, nawet jeśli jest płaczliwy.

Gość gość
laktator nie jest wyznacznikiem ilosc****karmu ! jesli masz tłusty pokarm to wiele nie sciagie bo gesty jest

Gość gość
Nigdy nie mierz laktatorem ile masz pokarmu. Raz,ze kazdy laktator inaczej sciaga,dwa,ze niektorzy reka sciagaja wiecej niz laktatorem,trzy niemowle potrafi sciagnac jeszcze wiecej i nigdy nie wiesz ile bo nie ma licznika przeplywowego :P Zreszta skad wiesz ile dziecko akurat potrzebuje? Moze ma ochote sie napic tylko albo sobie possac jak smoczek. kolejna sprawa to taka,ze mleko sie produkuje tez na biezaco podczas ssania. A nie tylko oprozniasz lakatatorem zbiornik. Laktator az takiej mocy niemma,prpbuje tylko nasladowac ssanie,jednak natura sobie lepiej radzi :)