Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do osób ktore pisaly prace licencjacka lub mgr

Polecane posty

Gość gość

Jakie triki stosowaliscie,żeby uniknąć plagiatu? Jutro biorę się za pisanie pracy mgr i wiadomo,że całej pracy z głowy nie wymysle. Jak to zrobić by było ok.

Gość Allozjjzaaa
ty chcesz pisać pracę nieuku? Pracę piszesz na podstawie literatury a nie z "głowy" :O

Gość Allozjjzaaa
nie robiłam żadnych trików, sama napisałam całą prace na podstawie książek i czasopism

Gość gość
No chyba raczej to ty jesteś nieukim skoro pisałaś tylko z książek i czasopism i nic od siebie niedodalas. Więc nie rozumiem jakim cudem uniknelas plagiatu skoro twoja praca składa się tylko z czyjejś wiedzy. Część badawczą zrobiłeś też z książek i czasopism? :-) Dobra agentka z ciebie. A to ,że korzysta się z literatury to logiczne.

Gość gość
słownik synonimow ;)

Gość gość
Dzięki za wreszcie normalną odpowiedź. :-) Słownik synonimow już mam. A ile musi być słów w zdaniu zmienionych żeby było ok? Czasami nie da się zmienić.

Gość oldCoolCafe34
synonimy nie pomogą, wniosków nie oszukasz, praca mgr to 70% cytaty, 15% twoje wnioski, 10 % lanie wody, łączniki itd. Masz opisać istniejące teorie, praktykę itd, a nie wymyślać nowe !!! :) powodzenia 🖐️

Gość gość
Ale z Was kretynki.... Jeśli przytaczasz autora książki WŁASNYMI SŁOWAMI i dajesz przypis to jest to tzw. omówienie. Sposobem na unikanie plagiatu jest właśnie owo omówienie. Niestety pracy nie można napisać tylko od siebie, musi się na czymś opierać. Potrzebuje przypisów i obszernej bibliografii. Można stosować cytaty, ale najlepiej nie więcej niż 10% całej pracy + bibliografia wlicza się jako cytat (warto o tym pamiętać). Jeśli (nie wiem o czym piszesz, ale zakładam że na dany temat jest sporo różnych zdań w zależności od autora) istnieje kilka przeciwstawnych tez można je przytoczyć (NIE DOSŁOWNIE), przeprowadzić polemikę z nimi, wyciągnąć wnioski. To właśnie ten TWÓJ wkład własny. Przykro mi, ale bez poparcia naukowego Twoja praca nie jest brana pod uwagę.

Gość Allozjjzaaa
mylisz się moja droga, nie ma czegoś takiego jak pisanie "od siebie", MUSISZ oprzeć się na fachowej naukowej literaturze :D część badawcza pracy to coś zupełnie innego. Nie miałam plagiatu, obroniłam pracę na 5 :) więc "wyciągnij wnioski" :D

Gość Allozjjzaaa
Praca licencjacka oraz magisterska ma być oparta na literaturze, dopiero praca doktorska opiera się na twojej wiedzy, twoim doświadczeniu, i wtedy możesz pisać "z głowy" a nie przy pracy licencjackiej czy magisterskiej :D P.S. gdzie ty w ogóle studiujesz? :D :O

Gość gość
Moja praca mgr to bylo kopiuj-wklej doslownie, nawet nie chcialo mi sie zmieniac szyku zdan. Czasami jakis komentarz dalam od siebie i wkleilam cytat. Moj promotor nie chcial czesci badawczej bo powiedzial ze to glupie dla niego :) Obronilam sie a uczelni technicznej na 5 wiec wydaje mi sie ze nikt tego nie sprawdza plagiatem.

Gość gość
Alojza tobie już dziękujemy nic nowego nie wnosisz, to co piszesz jest oczywiste i logiczne.

Gość gusia1755
normalnie zmieniasz cos w zdaniu np dodajesz slowa zmieniasz przod na tyl ja tak robilam i mialam 5

Gość gusia1755
uczelnie maja programy do sprawdzania plagiatow te lepsze wiec sami nie musza sprawdzac, ale moja metoda dziala

Gość gusia1755
wiekszosc prac to przepisywanie ksiazek przeciez tyyle ze cos trzeba zmienic

Gość gość
Alojza chyba masz problemy ze zrozumieniem. Autorka to już wie.

Gość gość
Oferuje pomoc w pisaniu licencjackich, magisterskich i zaliczeniowych. Przy pisaniu prac korzystam z różnorodnych źródeł, tj. pozycje literackie, czasopisma, roczniki statystyczne itp. Opieram się na źródłach powierzonych lub własnych. Cenę oraz termin ustalam z każdym indywidualnie w zależności od złożoności tematu, długości pracy oraz czasu potrzebnego na jej napisanie. Wszystkie prace powstają na indywidualne życzenie klienta od początku do końca. Zapewniam wysoką jakość, rzetelność, terminowość, anonimowość. Każda praca sprawdza jest w cenie systemem plagiatowym. NAPISZ; pelcwiktoria@onet.pl

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić redaguje tekst i pomagam przy konstrukcji pracy. Ubieram Twoje myśli w słowa, które odpowiadają stylowi prac. Zapewniam poprawność, rzetelność, terminowość oraz niską cenę. Nie zwlekaj sprawdź swoją pracę przed oddaniem!!! Kontakt; poprawa-plagiatu@wp.pl

Sztuczki? To nie przy pisaniu pracy dyplomowej. Owszem miałam problemy, ale z badaniami i w tym pomogli mi oni - http://pisanie.co/hotelarstwo-i-turystyka/ no bo badania i wnioski z tematyki hotelarskiej to ciężki orzech do zgryzienia, a tak wszystko robiłam sama. Wielu osobom wydaje się, że to nie możliwe... napisanie pracy, a to przecież jest proste pod warunkiem, że piszemy o tym co nas interesuje i się do tego przyłożymy. No cóż, powodzenia wam życzę.

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić redaguje tekst i pomagam przy konstrukcji pracy. Ubieram Twoje myśli w słowa, które odpowiadają stylowi prac. Zapewniam poprawność, rzetelność, terminowość oraz niską cenę. Nie zwlekaj sprawdź swoją pracę przed oddaniem!!! Kontakt; poprawa-plagiatu@wp.pl