Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego wycofano fenoterol pytajnik

Polecane posty

Gość gość

Jestem w zagrozonej ciazy i moj gin nie chce juz mi go przepisac! Co robic

Gość gość
Jak ma c**przepisać jak go wycofali i nie Kupisz w żadnej aptece. Z głupoty go wycofali Bulam na patologii ciąży dwa tyg temu w ciągu tyg 5 dziewczyn urodziło i to w tygodniach 23-29 tydz bo właśnie fenoterol odstawily a nospa czy spazmolina nie utrzyma ciazy

Gość gość
No wiec wlasnie dlaczego go wycofali skoro jest niezbedny!?!?!

Gość gość
No wiec wlasnie dlaczego go wycofali skoro jest niezbedny!?!?!

Gość gość
jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o... ;)

Gość gość
Czy wy tylko kafe znacie?www.rynekaptek.pl/dystrybucja/gif-fenoterol-na-liscie-lekow-zakazanych-do-wprowadzania,5624.html Wystarczy wpisac nazwe leku w google.

Gość hjhhhh
zeby dzieci autystami nie były tylko dlatego

Gość gość
to jak moga pisac ze z glupoty wycofali.. to juz nic nie rozumiem?

Gość gość
Powinni pozwolic dokonczyc brac tym kobietom ktore juz zaczely. Jak mozna pozwolic zeby rodzily w 20 ktoryms tygodniu, nie pojmuje tej procedury. Mnie sie konczy w nd ale jestem w 36 tc.

Gość gość
Ja brałam fenoterol, dotrzymałam ciążę do 38 tygodnia, poród przez cc, 10 w skali Apgar, a po roku - szpital, diagnoza - autyzm wczesnodziecięcy. W wieku 6 lat brak mowy, zero samoobsługi, pampersy, ataki agresji i autoagresji, epilepsja... Może gdyby się urodził w 30-32 tygodniu byłby zdrowy? Nie rozumiem, jak można testować leki na ludziach. Ojciec dziecka nas zostawił, musiałam zrezygnować z pracy, zaraz odetną nam prąd, czynszu też nie mam z czego zapłacić, więc w perspektywie mamy bezdomność. A Wy się oburzajcie dalej, że Wam ten "cudowny" lek wycofali...

Gość gość
Ty mylisz, że od fenoterolu Twoje dziecko ma autyzm? JA mam dziecko z zaburzeniami si. Ciążę miałam podtrzymywaną również. Przyczyny zaburzeń bardziej upatruję się w samym leżeniu i przedwczesnym porodzie a nie lekach, które ratowały mojemu dziecku zycie. Może gdyby Twoje dziecko urodziło się w tym 30-32 tygodniu to wcale by nie przeżyło albo miałoby inne ciężkie choroby- a zaburzeń i tak pewnie byście nie uniknęli. Wcześniaki mają słaby układ nerwowy i SI przynajmniej to u nich norma.

Gość matka 123
jestem matka 8 latka w ciazy fenoterol i izoptin bralam co 3 godziny i pomimo to musiala jeszcze w domu lezec ,ciaze udalo sie donosic ale porod byl ciezki .Dziecko do 8 miesiaca siedzialo w lozku jkak by go bylo ,poyno tez zaczynal chodzic .Wprzedszkolu byl konfliktowym dzieckiem co zostalo do teraz a teraz nieradzi sobie z nauka ,ma podejrzenie zaburzenia SI .Tez mysle ze to po tych lekach .