Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skad ludzie maja tyle kasy na takie zakupy UK

Polecane posty

czytam i sie nadziwić nie mogę. ktoś napisał ,że 400 f to miesięczna wypłata.... to ja się pytam za ile godzin ? bo na pewno nie za full time! :) Jesli ktoś zarabia nawet te najniższe 6.19 po podatku i pracuje 47 g tygodniowo to zarabia miesięcznie : ... tadam...około 1500 f miesięcznie Tak dla wścibkich 47 godz tygodniowo to około 8 godzin dziennie! :) przez 5 dni ;) weekendy wolne :) Więc jak mieszka takie 2 osoby np małżeństwo to ma 3000 miesięcznie ) .. tak więc miesięcznie 400 f na zakuoy to duzo?? I tak w ogóle to juz mało co kto pracuje za najniższą krajową... wiele osób zarabia 100-140 f dniówki . . . bo za 60 f dniówki to ja bym sie z domu nie ruszyła..

Gość gość
Te poziomka madralinsko a odjelas tax i insurance?

Gość gość
tu siedzi pelno desperatow i desperatek, ktorzy nie moga sie z fabryki wyrwac i nie moga pojac, ze mozna miec lepsza prace i godne zarobki, nie wiem czemu to was tak boli ile kto zarabia i ile wydaje? zamist sami sie wziasc za dokszkalanie i zrobic cos swoim zyciem to siedza u obcych lud******ieszeni i rozliczaja ile kto wydaje na zakupy, mieszkanie, podroze, itp chorzy jestescie

Gość bernikla kanadyjska
Na YT pełno takich ... tylko haule zakupowe nic więcej!

Gość gość
Ja tez wydaje 400 na zakupy to normalne jest !

Gość gość
Meza ni mam mam dzieci dwoje w wieku szkolnym i tez tyle wydaje z jednej pensji wiec nie przesadzaj ze to duzo

kolego / kolezanko 6.19 jest juz po taxie :) a od kiedy płaci się za NIN? ( czyli insurance) .... bo chyba wtedy jesli jest sie self employment jak ja :) czyli na samozatrudnieniu ( jak kto woli - własna działalnośc) i wtedy płaci sie około 80-90 f za pół roku :)) a jak się pracuje u kogoś to pracodawca to opłaca :)) a nawet jak sie jest self employmet to jest limit bez taxy 10000 rocznie.. jak się przekroczy to sie płaci.. ale jesli ktoś jest self employment to spokojnie jak ma głowę na karku to zbiera przez rok rachunki i sobie to odlicza :) jak ktoś mieszka w Pl to inaczej to może wyglądać dla takiej osoby.. ale realia są takie ,że jak ktoś nie ma lenia w d***e i nie siedzi na d***e narzekając jak mu cięzko i trzymając pilota w dłoni to spokojnie znajdzie prace na minimum stawke i bedzie spokojnie zarabiał 1500 :) a wtedy nawet 500 na zakupy mu starczy :)

Gość gość
"...47 godz tygodniowo to około 8 godzin dziennie przez 5 dni weekendy wolne ..." * Ktos tu ma powazne prolemy z matematyka albo nie wie ile tydzien ma dni :D :D :D :D :D

Gość gość
Ja radzę zobaczyć, że ta Kornela55 to mieszka na pokoju i to z prawie całą rodziną swojego chłopaka więc automatycznie więcej jej zostaje i jedzenie też jak bo można rozłożyć koszty. I ta Pani bogi wcale nie pracuję więc odpada 1 pensja tylko zajmuję się YouTube wcześniej pracowała a teraz dorywczo męża swojego a jak im nie zaglądać do portfela skoro same go pokazują?

Gość gość
No, ale Boogies.zyje na bdb poziomie, wynsjmuja sami mieszkanie w Londynie (a te da to mega drogie ), do tego mieszkaja w ok.Canary Wharf, maja samochod, dobre jedzenie, ubrania, buty, gadzety, jezdza na wakacje, placa rachunki, ona chodzi do fryzjera, kosmetyczek itd. Jej maz musi bardzo duzo zarabiac, Londyn jest strasznie drogi

Gość gość
Ta cala boogie jak pracowala to i tak tylko na pol etatu, wiec i tak zarabiala grosze

Gość gość
Do PoziomkaLondyn to se popatrz ile tak polaków pracuję i nie pieprz głupoto 1500 funtów ktoś się urwał z choinki

Gość gość
Dla mnie ona może wydawać i 1000 funtow, ale za nic bym nie chciała być wielka brzydka i gruba jak ona!!! Co z tego, że zrobi sobie makijaż i pomaluje paznokcie, jeżeli jest wielką grubą zasapaną krową!!! Wejście po schodach dla niej jest problemem, a nie mówię o podbiegnięciu do pociągu czy autobusu, bo widać że wielką dupę wozi autem!!! Żre jak opętana i jeżeli nie przestanie to będzie kaleką na starość, i nie daj boże jej dziecko też będzie - przez żywieniowe nawyki mamusi

Gość gość
ch/uj ci w twoją wielka rasistowską du/pe śmierdzielu siedzący w polandeszu

Gość gość
macie racje, jest b gruba i obrzydliwa. Ja mam 15 kg nadwagi, moze zamiast zrec wezmiesz sie Paula za swoja tusze? uwierzcie mi ze taka nadwaga jest bardzo uciazliwa, a co dopiero z 30 kg nadwagi? noe wyobrazam sobie dlatego walcze o swoje zdrowis

Gość mikimimmi
jak to skąd kase? Kredyt krwa, kredyt!!!! Walą na karty i linie kredytu, a potem płacz że spłaty do końca życia. Przykre ale nauczka musi być dla takich, kiedyś ich fala się skończy.

Gość gość
Az sobie z ciekawosci ja obejrzalam. Hahaha. Ta laska naogladala sie roznych osobowosci na youtubie (jak na przyklad Fleur de Vlog) i usiluje je skopiowac tylko nie za bardzo jej to idzie. Po prostu nie za bardzo ma do tego warunki. Naprawde nie ublizajac nkomu to powinna wydac troche kasy na trenera bo ma duza nadwage i nieladnie wyglada. A wlosy to juz naprawde tragiczne, ze juz nie wspomne o tej jaskrawej szmince.

Gość gość
No dziewczyna wyglada jak typowa Polka. Taka niestety mamy przecietna, prostacka urode - Polki nie sa brzydkie, ale nie sa tez ladne, ot przecietne. Wszyscy mowia ze Angielki sa brzydkie, a prawda jest taka ze spotyka sie albo kaszaloty, albo naprawde ladne dziewczyny. A co do wydatkow, to ja na jej blogu nie widze niczego szczegolnego. Chyba ze autorka posta miala kogos innego na mysli.

Gość gość
Boogie zyje na bdb poziomie????? Raczej na zupelnie normalnym poziomie. To jak Wy zyjecie, ze Wam sie wydaje ze ona ma jakies kokosy????

Gość gość
i juz sie zlecieli Polacy, ktorzy musza wszystkim wszystko wyliczyc zamiast zajac sie soba. Jak Cie tak bardzo boli to sie zastanow jak cos w swoim zyciu zmienic, a nie sie uzalasz nad soba i kipisz jadem.

Gość gość
A w PL jest za to coraz lepiej. Nasze pensje idą cały czas w górę i już nie ma po co wyjeżdżać do UK. Dobrobyt mamy tutaj na miejscu!

Gość gość
Dziewczyna ma spora nadwage I powinna wziac sie za siebie bo z wiekiem nie bedzie lepiej. Poza tym ta typowa Polska ogragla buzia ale co robic, takie geney. Natomiast z wlosami to naprawde powinna cos zrobic. A co do zakupow to strasznie mnie to smieszy bo po prostu na to co ona kupuje to nawet bym nie zwrocila uwagi, zadne wielkie zakupy. Przeciez to drobiazgi.

Gość gość
gość dziś A w PL jest za to coraz lepiej. Nasze pensje idą cały czas w górę i już nie ma po co wyjeżdżać do UK. Dobrobyt mamy tutaj na miejscu! ] debil :O

Gość gość d
A nie zyje na dobrym poziomie? Wynajmuja mieszkanie blisko Canary Wharf (drogo tam jak diabli), sami, bez wspollokatorow. Maja samochod, zwierzeta (ktorych utrzymanie w UK sporo kosztuje), kilka razy w roku lataja do Pl i na zagraniczne wakacje, maja dobre sprzety, ubrania, kosmetyki, diverse jedza itd Ito No sorry , ale w Londynie i dla tak mlodych osob jak oni to jest dobry poziom

Gość gość
oglądam jej filmiki i jest spoko miła i sympatyczna jest grubsza bo w listopadzie bedzie rodzić :-)

Gość gość
co wy chcecie od jej wyglądu jest gruba to fakt ale twarz ma w miare ok zadbana jest

Gość brykuś
www.onet.pl

Gość gość
gosc 23:45 oni nie zyja na zadnym wyjatkowym poziomie, zyja zupelnie normalnie! Przezywasz, ze conversy maja i samochod??? - wez sie nie osmieszaj! To, ze Ciebie na to nie stac nie oznacza, ze oni zyja jakos szczegolnie - to po prostu Ty jestes biedakiem. Ja nie znam ludzi, ktorzy zyja na nizszym poziomie niz oni - znam za to takich, ktorzy zyja na duzo wyzszym. Wez sie do roboty zamiast przezywac i im wszystko wyliczac :)

Gość gość
Nic nie wyliczam tylko mowie jak jest. Zobacz sobie ile sam wynajem czegokolwiek w Londynie kosztuje, mieszkanie, dom... Srednia pensja w Londynie to 28 tys za rok brutto, a to jest 1800 mc z groszami, wiele osob nawet tyle nie ma, wiec skoncz p******ic, ze wszyscy super zyja! Nawet majac 1800 mc wynajmiesz w Londynie mieszkanie, oplacisz media i na tym koniec, a Boogie teraz nie pracuje, bo jest w ciazy, wiec zyja z 1 tylko pensji.

Gość gość
A dlaczego będąc w ciąży ktoś nie pracuje? bo....? ja pracowałam do 4 tygodni przed terminem, wtedy akurat miałam tylko 20-25 godzin tygodniowo od kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży. średnia pensja w Londynie to 28 ooo rocznie? naprawdę? bo ja nie mieszkam w Londynie, Ja mieszkam w Glasgow i tutaj za średnią pensję w 2014 uważało się 31 tys. z tym że nie znam wielu osób zarabiających tyle, no poza mooim szefem czy szefem męża. my razem wyciągamy rocznie tlyko 28-29 tysięcy. ale w Glasgow to jets spoko. Znam parę osób, Polacy i tubylcy, którzy tam mieszkają i wszystkim się raczej spoko wiedzie. dwie osoby które znam pracują na lotniskach w security, jedna osoba (to akurat tutejsza) ma pracę bardzo dobrą i zarabia 34 tys funtow rocznie.