Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szyszyszy

Krem do twarzy na zimę przeciw suchym skórkom

Polecane posty

Gość Szyszyszy

Cześć! Która z Was może polecić mi krem do twarzy na zimę, który jest dobry pod makijaż i nie podkreśla suchych skórek? Zawsze o tej porze roku mam ten sam problem. :/ Z góry dziękuję za rady :) Pozdrawiam! :)

Gość gość
Jak nie chcesz miec suchych skórek to stosuj raz w tygodniu peeling enzymatyczny i maseczkę nawilżającą. Krem wtedy już wg uznania, nawilżający jaki lubisz. Osobiście polecam serię hydro z firmy Bandi, moje klientki je uwielbiają :)

Gość gość
na mróz polecasz krem nawilżający?!

Gość gość
Kremy nawilżające można stosować cały rk. Ważne żeby nałożyć najpózniej 20 minut przed wyjsciem na zewnatrz.

Gość gość
Kwasy wieczorem co dzień, ale w słabym stężeniu, będą działać i nawilżająco, i łagodnie złuszczająco. A rano ulubiony krem nawilżający/półtłusty, byle nie przed samym wyjściem. No, i zadbać o pielęgancję ogólnie, żeby niepotrzebnie nie wysuszać (żadnych kremów matujących, toników z alkoholem, żeli z SLS...).

Gość Szyszyszy
Dzięki :) A czy są jakieś specjalne kremy na zimę pod makijaż przeciw skórkom? Niestety tej zimy muszę odpuścić zabiegi i kwasy bo jestem w ciąży. Możecie coś jeszcze polecić? :)

Gość gość
Jeśli nie możesz stosowac kosmetycznych "wynalazkow" to zaopatrz się w oryginalny olej arganowy i smaruj sie na noc :)

Gość gość
albo olej lniany

Gość Trzewo
obadaj Lichtena :) Nie najtanszy,ale u mnie dziala

Gość Szerka
na stoprocent Lichtena :) Jest delikatnym kremem, nie podraznia i skoro zastosowanie ma przy atopowym zapaleniu skory na pewno nie zaszkodzi nikomu. ale do dostania w dobrych aptekach