Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedaczka_biedna

Co można znaleść za darmo aby mieć co jeść

Polecane posty

Gość gość
po co odpowiadacie na ten post?

Gość gość
Z CZEGO WNIOSKUJECIE ZE TO PROWO, SAMI DORADZACIE BY WYSYLALA TO WYSYLA, NIE MA TAKIEGO OSRODKA DLA CHORYCH BY BYL za darmo, jedynie hispicjum ale tam to tylko chory na raka, za wszystkie musisz placic wiem bo moja rodzina chciala zalatwic wujkowi, renta czy emerytura 600zl. to idzie nawet niewiadomo na co, czy to zle ze ma prad ,

Gość gość
Wiesz co PROVOKATORZE obys tego popamietal.Przez takich ludzi jak ty odechciewa sie komukolwiek pomagac.Tym naprawde potrzebujacym,bo taki pajac musi sobie zarty robic.

Gość lilianka1234lilka
Ale ja Tobie autorko nie mowie, ze masz wyjechac za granice. sama pisalas, ze do miasta masz 15 km a tam zawsze jakas praca sie znajdzie, poza tym wlasnie przyznalas, ze Twoja mama moze zostac sama na kilka godzin wiec gdzie masz problem?

Gość gość
ja bym pomogla .tylko musialabym wiedziec czy piszesz prawde .bo na kafeterii mozna cuda wypisywac ale jesli jest tak jak piszesz to pomoglabym ale musialabys podac Twoje namiary a raczej tego nie zrobisz .moglabys napisac w jakiej okolicy mieszkasz ?

Odpowiadam bo nie widzę niczego co mogłoby wskazywać na prowokacje. Znam podobne sytuacje co opisuje autorka wiec wiem ze tak może być.

Gość gość
gosc17.;9, a w czym jej pomoglas ze sie tak bulwersujesz , pomoglas komus ze tak plujesz jadem

Gość lilianka1234lilka
Jowita Kutz juz przeczytalam. przepraszam ale z internetem na terenie Polski nie jestem na biezaco bo tu nie mieszkam

Gość biedaczka_biedna
jeny 4 strony temata a ty pytasz jaki mam problem no taki ze od 2 lat ni emoge znalesc pracy teraz rozumiesz ? dobra ja juz nic nie pisze wkoncu wystawie ogłoszenie chyba ze sie sprzedam i bedzie dla was najlepiej nie bedziecie musieli tego czytać. narazie.

Niekoniecznie może być praca w 4-tysiecznym miasteczku. Moja kuzynka mieszka niedaleko 22-tysiecznego miasta i tam też nie ma pracy bo wszędzie panuje nepotyzm.

Autorko pisałam ci wcześniej co możesz zrobić, chciałaś porady to ci napisałam, jakoś brak odzewu. To nie wiem czego chcesz.

Gość lilianka1234lilka
jakby chciala to znalazlaby nawet prace dorywcza. lepsze to niz nic. jest mloda wiec w najgorszym wypadku moglaby pracowac w knajpie. idzie koniec roku wiec niesz poszuka dorywczej pracy przy inwenturach. opcji jest duzo ale trzeba pomyslec. nie napisalam, ze to, ze autorka ma prad to zle ale skoro maja na rachunki to moga kupic jedzenie

Gość gość
Co można zjeść za darmo? W sezonie letnim to szczaw z przydrożnych rowów, owoce i warzywa z czyjegoś ogródka działkowego, a przez cały rok to jedzenie ze śmietników koło sklepów. :)

Gość biedaczka_biedna
tta łątwo sie muwi w knajpie tylko, że w tej miejscowosci 15km odemnie jest 1 knajpa i sama właścicielka tam siedzi za garnkami ;/

Gość lilianka1234lilka
przepraszam autorko ale odechcialo mi sie czytac twoich "wypocin" zalozylas bezsensowny temat i sama placzesz sie w tym co mowisz. masz 23 lata, nie masz wyksztalcenia i jedyne co potrafisz to plaszczyc tylek przed kompem. zycze powodzenia w doroslym, zyciu

Autorko widać ze po prostu ci się nie chce nigdzie iść, czy to szukać pracy, czy iść do Opieki. To czego Ty od nas chcesz? Rusz do cholery d**e z krzesła, bo przy kompie niczego nie załatwisz.

Gość biedaczka_biedna
no ale ja ruszam szukam i szukam tejj pracy w lato łaziłam nawet 15 na piechote do miasteczka i szukałam potem wracałam też na piechote żeby zaoszczedzic te 6 zł a teraz w zimie to juz zimno to nie pojde tak daleko z buta szukac tylke cv wysyłam całe dnie codziennie rano sie budze i odrazu wysyłam po 2-4 dziennie i nikt nie dzowni nawet patrzałam czy sie telefon zgadza no i zgadza się ;/

Idź do Opieki społecznej! Jedz jakimś sąsiadem do miasta. Rany, przecież jest tyle możliwości. Nie chce ci się i tyle. Ja bym tak nie potrafiła siedzieć i czekać. Chodziłam od tzw. Judasza do Kajfasza i wrócę bym coś załatwiła.

Gość biedaczka_biedna
no ale to nie takie proste pozatym ja jestem troche nieporadna zyciowo niestety :(

Gość gość
wiem bo moja "sasiadka juz kilka lat ma zdjety licznik i zyje" poza tym nawet w budynku rotacyjnym maja liczniki na karte "jak zaplacisz z wlasnych pieniazkow x x piszesz o czyms zupełnie innym teraz, moze sasaidka ma kase, tylko nie zadbała o terminowe płacenie... Kiedys tez miełam nedze, i mops mi pokrywal 50 % rachunków za prad, gaz tez miałam dofinansowanie... co prawda watpie czy pokrywaja 100%.. tez mi sie zdaje, ze to prowo co prawda. Jesli nie, to przede wszystkim sprawdz cv bo jak sa tam takie błedy jak teraz robisz to nic dziwnego ze cie nie zatrudniaja

Tym się tłumacz to niczego w życiu nie osiągniesz. Tak ciężko iść do Opieki i powiedzieć ze chcesz zapomoge, że chcesz węgiel na zimę?

Gość gość
Jowita opamiętaj się! " Judasza do Kajfasza i wrócę bym coś załatwiła." -chachacha, ale mnie rozbawiłaś, ciekawe, co na to Annasz

Gość biedaczka_biedna
jutro pozbieram drewno na zime i bedzie co palić w piecu

Chciałaś Autorko poradę to masz. Co ty Chcesz żeby ktoś cię za rączkę poprowadził? Jakbym miała bliżej do ciebie to bym to zrobiła, ale mieszkam na drugim końcu Polski. Trochę wiary w siebie! Jakby tak każdy sobie wmawial ze jest nieporadny zyciowo to by sami tacy jak ty w Polsce mieszkali.

Gość gość
sama ęteligęcja siem tu łudziela, ni ma co :):):):):)

Gość La petite robe noir
Może poszukaj czegoś w telemarketingu? Znam firmę dla której można dzwonić z domu, ale musialabys mieć nielimitowane połączenia...

Gość gość
Jowita, nie ośmieszaj się więcej. Może i masz sporo chęci, ale inteligencji dokup sobie trochę w najbliższym markecie

gosc tak się mówi "chodzić od Judasza do Kajfasza"- poszukaj sobie w internecie . A błąd się wkradł bo jak już pisałam mam klawiaturę Swype, która sama poprawia mi wyrazy, jak nie popatrzę co wpisałam to wkleja różne głupoty. A ty tez nie lepiej piszesz " cha cha cha", raz dwa cha cha cha- to chyba cha-che spiewasz

Gość Sexfan
A tiry gdzieś blisko ciebie przejeżdżają? Bo mam pewną koncepcję :-)