Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZMIENIAŁYŚCIE MLEKO na innej firmy po 12 miesiącu

Polecane posty

Gość gość

Czy cały czas, dopóki dawałyście dzieciom mm, dawałyście mleko tej samej firmy? Czy w przypadku droższego mleka (Enfamil, Hipp) zmieniałyście je np. po 12 (15?itp). miesiącu na inne, tańsze? Zastanawiam się co robić..Młody ma 11m, pije Enfamil, ale nie w takich ilościach jak zalecają.. pije rzadziej i mniej.. (pije mleko raz dziennie na śniadanie z dodatkiem kaszki owsianej, później je tylko obiad, deser/kanapkę, kaszkę ). Mleko z kaszką to na razie jego śniadanie.. niedługo będę mu raczej dawała jakąś kanapkę itp, a mleko będzie bez dodatków (wtedy pewnie dostanie też trochę po południu), jako napój. I zastanawiam się, czy jest jeszcze sens kupować to dosyć drogie mleko, skoro na opakowaniu jest napisane, że wpływa na ostrośc wzroku itp, ale przy podawaniu zgodnie z zaleceniami, a on pije o wiele mniej.

Gość gość
Ja zmieniłam własnie na emfamil teraz jak młoda ma 18 m. Wcześniej piła hippa lub bebilon. Jak mało pije to szczególnie warto dawać coś lepszego .

Gość gość
A czemu teraz zmieniłaś na droższe/lepsze? W sumie też się zastanawiam.. zmieniać, nie zmieniać..Nie wiem, czy jest sens podawanie mu teraz drogiego mleka.. czy skład np.babydream nie jest taki sam? (nie liczą tylko i wyłącznie tego Lipilu, który ma Enfamil). Co do wzroku,, to byliśmy u okulisty, synek ma stwierdzony astygmatyzm i "za mało plusów do jego wieku". W wieku 10 miesięcy (w ogóle jako niemowlę i małe dziecko) powinien mieć fizjologiczną nadwzroczność +2, +3 (a nawet ciut więcej może mieć),. a on ma tylko +1,5- +1. Istnieje prawdopodobieństwo, że te plusy zbyt szybko zejdą do zera (czyli wzrok prawidłowy) i potem poleci na minusy, i będzie krótkowidzem. Mam nadzieję, że to nie od tego mleka, które miało wpływać na ostrośc wzroku itp.. :) U nas mleko będzie zaraz tylko dodatkiem.. jakimś tam napojem, który dziecko ma wypić (ja nie piję mleka).. nie będzie odgrywało ono jakiejś szczególnej roli w żywieniu.. będę podawała tak, jak trzeba podawać jajka (też prawie nie jadam). __ W sumie teraz poczytałam, poczytałam.. i chyba zrobię tak, że kupię 2 duże puszki Enfamilu,,, potem przejdę na Rosmanowskie.. a jak mały będzie miał 16 miesięcy.. to przejdziemy na krowie.

Gość gość
Młoda jest ogólnie bardzo drobna. Lekarka stwierdziła że enfamil jest taki bardziej "tuczący" i ogólnie to dobre mleko. I póki co super.

Gość gość
Tak zmienilam na zwykle krowie.

Gość gość
Jak dziecko zaakceptuje to przejde na krowie. Nie rozumiem tej mody z mm. A chwyty marketnigowe z cudamicniewidami w srodku to w ogole na mnie nie dzialaja.

Gość gość
a po co w ogóle dawać mm, wystarczy zdrowa urozmaicona dieta.

Gość gość
ja przeszłam z dzieckiem na mleko krowie. MM zalecane jest dla dzieci mające problemy z przybieraniem na wadze, ze zdrowiem, bo wiadomo że zapewnia wszystkie składniki potrzebne do rozwoju... Dziecko przeszło gładko, na razie nie widzę powodów do niepokoju (po 2 mcach)

Gość gość
tylko powiedz po co dziecku ok. pół litra mleka krowiego dziennie, bo na pewno pije przynajmniej 2 butelki.

Gość gość
Ok.. dzięki za odpowiedź.. skoro Enfamil jest tuczący to chyba więcej nie kupię.. młody ma 11 miesięcy..(dziś kończy)... policzyłam, że mleka 2 powinno starczyć do 23-24 grudnia.. potem podam 3 (kupiłam już małą puszkę).. później kupię jeszcze jedną małą Enfamilu... i gdzieś do kwietnia spróbuję tego z rosmana, a potem krowie.. A jak podajecie to krowie? I które? To w kartonach, które może dłużej stać czy to w butelkach, co ma krótszy termin ważności? Podgrzewacie tylko czy jak?

Gość gość
Ja też zaczęłam zmieniać... na krowie. Po roczku zarówno krowie i mm a po 2 urodzinach już tylko krowie.

Gość gość
Ale jak to krowie podawać? Podgrzać wystarczy do odpowiedniej temperatury? I dla dziecka,, to chyba to tłuste 2-3 procenty?