Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Jasia i Marysi

Jak ugotowac zupę z serkow topionych

Polecane posty

Gość mama Jasia i Marysi

Mamy podrzuccie przepis:)

Gość gość
zupa z serków topionych 2,5 L wody 0.60dk pieczarek 0.70dk mieso mielone 1sz por 2 serki ( 1 ementaler i 1 szczypiorek ) 2 kostki rosołowe wode zagotowac z kostkami ,pieczarki pod smażyć ,mięso pod smażyć, do wody wsypac mieso , 2 serki wymieszac az serki sie troche rozpuszcza i wsypac pieczarki,na koncu wsypac por pokrojona w krążki i gotować do zmięknięcia pory czyli ok 10 minut ... ja juz nie doprawiam przyprawami

Gość mama Jasia i Marysi
o dziekuje:) nie wiedzialam,ze sie z miesem mielonym robi a to mieso to jakos formowac?:)

Gość gość
toż to sama chemia ;)

Gość gość
ja robię inaczej mięlę mięso i formuje pulpety do gotującej się wody wrzucam pulpety i gotuję do miękkości w między czasie na maśle dusze pieczarki, blenderuje i wrzucam do pulpetów i do tego wywaru dodaje dwa serki topione złoty ementaler i gotowe

Gość gość
Ja gotowałam zupe z serków, ale zaczęła tak smierdziec że aż miałam odruch wymiotny, czy taka zupa zawsze tak smierdzi czy mi coś nie wyszło?

Gość gość
Żartujecie z tą zupą, prawda??

Gość gość
od razu wiedzialam ze bedzie taki komentarz: sama chemia! matki na kafe slodyczy dziecku nie daja do 10 roku zycia, a najlepiej w ogole, nie uzywaja kostek, robia same maslo, jogurty oraz pieka chleb. kupuja same produkty bio.......... a prawda jest taka ze 80% z nich to mitomanki.

Gość mama Jasia i Marysi
mi chemia sluzy;) --------------------------- a te pulpety to z samego miesa?doprawiasz czyms?cos dodajesz?

Gość mama Jasia i Marysi
no jasne,ze mitomanki:D

Gość ja tez gotuje zupki z serkow
ale dodaje do nich sos rybny i odrobine ziaren kawy:)

Gość gość
oczywiscie ze typowa chemia .przeczytaj sklad no i nie dawaj dzieciom

Gość gość
Pierwszy raz słyszę o takiej zupie

Gość gość
no i co z tego że chemia. Ty pewnie kupujesz najtansze pomidory w Realu albo innym markecie i myslisz że zdrowo jesz haha

Gość mama Jasia i Marysi
no co wy z ta chemia,ja palilam w jednej i drugiej ciazy,dzieciom nikotyna nie zaszkodzila to co takie serki zaszkodza:)

Gość gość
A ja wrzucam kostkę rosołową, ścieram kilka marchewek i kroję 2 pory, jak troszkę się pogotują wrzucam serki topione 2 szt. Oddzielnie smażę małe pulpeciki z mięsa mielonego ktore potem lądują w zupie:) podaję z makaronem świderki. Wychodzi pycha:)

Gość gość
Bosze co za mamusia

Gość mama Jasia i Marysi
tak w ogole nie pale bo mam astme u nas nikt w domu nie pali:D ----------------------- ale wina czy piwa czasem dziubniemy hehe i nawet drina --------------------- a maz chce zupe z serkow i juz:P

Gość mama Jasia i Marysi
dobra ale jak smazysz te pulpeciki?:)po kolei-jakie miesko,ile i co do niego;)

Gość mama Jasia i Marysi
fuujjj z tym paleniem to podszyw:Ow ciazy tylko popijalam max 4 piwka dziennie-oczywiscie ze wzgledow zdrowotnych:)

Gość gość
Po prostu to niema żadnych właściwości odżywczych tylko same szkodliwe tłuszcze nasycone

Gość mama Jasia i Marysi
debilu czy ja sie pytam czy to zdrowe????k***a gdzie ja napisalam pytanie czy to zdrowe?????znalazl sie fanatyk zdrowego odzywiania cholera jasna😡

Gość gość
Wejdż w wideo przepisy znajdziesz tam jak ją zrobić krok po kroku

Gość gość
jezu,jak wy cos takiego mozecie jesc?kostki rosolowe plus serki topione i maja obiad gotowy:D ojj widac widac,ze bida az piszczy.Tylko bieda potrafi takie ochydztwa gotowac!

Gość mama Jasia i Marysi
jestem technologiem zywienia:) Kochane nie prosilam Was o opinie co nam sluzy czy jest zdrowe:) Maz chce zupe taka i taka mu ugotuje❤️

Gość gość
jesteś złą matką i żoną skoro swoimi kulinarnymi popisami chcesz skracać życie dzieci i męża, narażając ich na choroby układu krążenia, miażdżyce, nadwagę

u mnie tesciowa robi tak: rosół+podsmarzone pieczarki+podduszony na patelni na maśle por+starta na oczkach marchewka+maleńkie pulpeciki z miesa z piersi indyczej, mielonego z bułką+serki(ementaler + pieczarkowy). u mnie w domu takiej zupy nie bylo, ale u męża jedzą i uwielbiają.

Gość mama Jasia i Marysi
podszywie nie laz za mna:)

Gość gość
robię podobną tylko bez kostek i bez serków topionych a daję całego pora i serek almette. W życiu nie ugotowałabym zupy dla dziecka z kostkami rosołowymi.