Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie lubię kupować prezentów

Polecane posty

Gość gość

Nie mówię tu o prezentach dla dzieci, bo to sama radość,ale w naszej rodzinie, a szczególnie u męża jest zwyczaj kupowania "każdy każdemu", czyli poza dzieciakami musimy kupić prezent Teściowej, Teściowi,dorosłemu rodzeństwu - 2 braci i 2 siostry. I to nie kupi się przecież byle czego za 20- 30 zł. bo nie wypada. Już nawet nie o kasę chodzi, chociaż to też, ale o to wymyślanie, aby prezent się podobał itp.....

Gość gość
a ja uwielbiam i wolę dawac prezenty, niż je dostawać :)

Gość cztery z plusem
Też nie lubie bo u nas to maja byc symboliczne prezenty a co mozna kupic symbolicznie? żel pod prysznic, skarpetki, czekoladki a przecież co roku tego samego się nie bedzie dawało. Że już nie wspomnę że część ludzi ktorych trzeba obdarować to tak na prawde ma wszystko!!! Czekolady nie jada, kosmetyki tylko z górnej pólki i to jakieś specjalistyczne, bielizna exluzywna no i kup takiemu coś fajnego. Nieznosze. Ale dla dzieci uwielbiam :)

Gość gość
Każdy każdemu ? przegięcie ;) ale cóż co rodzina to obyczaj.. W takim przypadku kupowałabym co roku kosmetyki - jedna wizyta w drogerii i problem zalatwiony ;P

Gość gość
to tak jak ja. Jakies wymyślanie, niepotrzebne wydawanie kasy na głupoty. Prezenty dla dzieci to co innego

Gość gość
to poradź co dla Teścia, Teściowej, 35 letniego faceta, 30 letniej kobiety

A widzisz. Dla mnie kupowanie prezentów to zawsze była większa radość niż dostawanie ;) Właśnie fakt uszczęśliwienia kogoś, wymyślenia czegoś ;) Nawet teściowej, która potrafi mi dowalić jak nikt ;)

Gość cztery z plusem
z hicior to ta kwitnąca herbata z dzbankiem szklanym. Znajdż na allegro. Można tescia z tesciową obdarować jednym prezentem "na spólkę" ;) o ile lubią herbatę.

Gość gość
ciężko doradzić, kiedy się kogoś nie zna, mogą być fajne perfumy, książki ( uwielbiam), karnet na siłownie, bilety do kina, coś związane z hobby danej osoby, sweter, czy ekstra bluzka

Gość gość
Wiem ! Butelka dobrego alkoholu dla każdego dorosłego mężczyzny ;) Dla każdej dorosłej kobiety perfum ;) Uniwersalne i ponadczasowe :P

Gość gość
PERFUMY- prefum nie istnieje

Gość cztery z plusem
perfum to by jeszcze cenowo uszedł ale na takie perfumy (buteleczka okolo 200 zł) licząc ze mam np do obdarowania 5 dorosłych kobiet to mnie średnio stać ;)

Gość gość
a ja właśnie dzieciom nie lubię, bo one się potem hałaśliwie tym bawią:O i niektóre są tak bezczelne, że nie podziękują:O

Gość gość
człowiekowi "y" wcięło i od razu się czepiacie, zastanawiałam się, czy sprostowania nie napisać, ale wątku pierdołami zaśmiecać nie chciałam, ale widzę, że jednak trzeba było mi to uczynić ;P Do autorki: a co Ty zwykle od nich wszystkich dostajesz ?

Gość to ja autorkaaa
no to różnie- raz coś fajnego typu torebka, perfumy, książka raz coś co mi jest zupełnie niepotrzebne typu portfel kiedy mam swój nowy i dobry, komplet talerzy albo za mała bluzka No cóż, będę musiała coś powymyślać, ale już w poniedziałek chcę zrobić ostateczne zakupy prezentowe, a nie na ostatnią chwilę... A potem już tylko jedzonko, choinka i święta :)

Gość banczak
Również nie lubię, ale z drugiej strony - przynajmniej tak sprawiam radość bliskim. Żebyście widzieli minę mojego taty kiedy miał okazję w zeszłym roku przejechać się czołgiem ;-) I to na Prezent Marzeń kosztowało na prawdę śmieszne grosze. Da się? ;-)