Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Wy wszystkie uważacie że 21 lat to wcześnie na ciąże

Polecane posty

Gość gość

Witam ! Czy jak wyżej. Czy wszystkie tak uważacie ? Mamy gdzie mieszkać, mój mąż pracuje i dobrze zarabia, ja też wcześniej pracowałam, więc dostaje pieniądze z ZUS-u, za studia nie poszłam, bo stwierdziłam, że to nie dla mnie :) z początku jak się dowiedziałam o ciąży byłam nieco przerażona, ale teraz jesteśmy z mężem oboj***ardzo szczęśliwi, 6 miesiąc ciąży się zacznie :) a my już nie możemy się doczekać kiedy zobaczymy nasze maleństwo i pierwszy raz się przytulimy :)

Gość gość
Dla mnie by to było dużo za wcześnie. Bądź świadoma, że duuużo się zmieni w waszym życiu. Będziesz finansowo zależna od męża.

Gość gość
bylam w ciazy w tym wieku, co prawda ciążą nieplanowana, ale z perspektywy czasu ciesze sie,ze tak wyszlo studia skończyłam, najpierw mgr teraz po latach robię doktorat dziecko duże, my młodzi, już ustawieni finansowo i korzystamy z zycia:)

Gość gość
dla mnie to byłoby zbyt wcześnie, w tym wieku nie w głowie było mi małżeństwo a dzieci tym bardziej.

Gość gość
ja mam 22 lata i ciaza planowana, dopiero poczatek ale bardzo sie ciesze i boje jak kazda. Powodzenia zycze;)

Gość gość
autorko i tak powinno byc, najpierw ś♣lub pozniej bobasek, a ile mialas lat jak bralas slub? ja 21

Gość gość
Trzymam kciuki za młode mamy :-) Dla mnie to byłoby za wcześnie, bo studia, potem początki w pracy, itd. Ale myślę, że fajnie jest być młodą mamą :-)

Gość gość
ja tam jestemna 1 roku magisterskim, prace wczesniej mialam dorywcze, moj maz kokosow nie zarabia 2tysiace , mieszkamy z moja mama i ogolnie sie cieszymy, pamietajcie ze wiele jest ludzi bex wyksztalcenia i ma dobra prace,

Gość gość
Jeśli się dobrze z tym czujesz, to dlaczego nie? Każdy czuje tę chęć kiedy indziej ;] Ja mam 24 lata i nie myślę nawet o ślubie, choć jestem 6 lat w związku a co dopiero o dzieciach ;] Nie warto pytać o takie rzeczy innych ludzi, ważne, żeby Tobie było z tym dobrze :) A widać, że chyba jest, także tylko pogratulować i życzyć szczęścia i spełnienia.

Gość gość
Gratuluję. Nie uważam że za wcześnie. Sama zaczęłam się starać w wieku 22 lat (bez ślubu, jaw trakcie studiów, na początku pracy z pensją 500 zł), niestety (albo stety) nie mieliśmy tyle szczęścia co wy, bo ja urodziłam dopiero po 5 latach starań. ★ Z perspektywy czasu jednak cieszę się, że mieliśmy czas na pobycie tylko we dwoje, nauczyliśmy się siebie, ja skończyłam studia, awansowałam zawodowo, poszłam na macierzyńskie mając już 5letni staż pracy (lepiej wygląda to w oczach pracodawcy)... ★ Ale Wy macie fajnie z tak małą różnicą wieku;-) W wieku 40 lat będziecie mieli dorosłe dziecko:-)

Gość gość
uwazam,ze lepiej urodzic w wieku 20paru lat niż po 30, wtedy juz inne cialo, inaczej oranizm pracuje, i ogolnie mlode mamy to fajne mamy:) , ale tylko by były po 20 roku życia, bo takie 16 to siano w glowie maja.

Gość gość
pisalam wyzej wlasnie moj syn dzis na 14 lat:) a ja 35 koledzy, ktorzy mnie nigdy nie widzieli, pytali czy jestem jego laską:D:D wiem,ze to dla zgrywu, ale ...staro nie wygladam:D:D

Gość gość
niestety dziś nie każdy może sobie pozwolić na dziecko w tak młodym wieku..smutne to, że wiele osób ma dopiero stabilną sytuację finansową po 30 stce i wtedy dopiero mogą się starać o potomka.

Gość gość
pieniadze w zyciu nie najwazniejsze, kazdy stawia na kariere , a pozniej staraja sie o dziecko i okazuje sie ze jest za pozno. przykra prawda

Gość gość
to już nie chodzi o karierę, ale zwykle podstawowe rzeczy, samą miłością dziecka nie wykarmisz...taka prawda.

Nie, nie jest za wcześnie, pod warunkiem, że można dziecku zapewnić dostatni byt i jest się względnie dojrzałym, żeby nie było potem tak, że się dzieciaka podrzuca rodzinie, a co weekend dyskoteka i popijawa.

Gość gość
Ja uważam, że jest ok o ile człowiek jest dojrzały emocjonalnie do podjęcia takiej decyzji. Ja zaszłam w ciąże w tym wieku urodziłam w wieku 22 lat i to była najlepsza decyzja mojego życia :)

Gość gość
Jak dla mnie duzo za wczesnie ale kazdy robi jak uwaza.

Gość Rubikovský bloček
Ja w tym wieku studiowałam, podczas wakacji jeździłam po Europie, zwiedzałam, kształciłam się i balowałam. Rozwijałam swoje umiejętności, a wolny czas poświęcałam tylko sobie. Z politowaniem patrzyłam na dzieciate, zabiegane, z wyglądem dziadówki, które patrzyły na mnie z zawiścią. Do dziś się z nich nabijam, bo są uwiązane, maja poniszczone ciała, niczego się nie dorobiły, ani nie osiągnęły, wiszą na tych swoich facetach, którzy latają za innymi. Szczerze, to wstydziłabym się młodocianych rodziców, bez dorobku, majątku i odpowiedniej pozycji społeczno-zawodowej.

Gość gość
No ale nie każdy jest takim oustostanem jak ty wyżej.

Gość gość
uwazam ze to nie za wczesnie:) sama zaszłam w ciaze planowana w wielu 21 lat- w wieku 22 urodziłam teraz mam 24 a synek ma dwa latka i mysle cały czas o kolejnym dzidziusiu ale tu chciałabym juz wpasc bo swiadomie ciezko sie zdecydowac-:p nie mamy slubu, po co slub jak teraz slub wszedzie przeszkadza nawet zapisujac dziecko do przedszkola badz złobka zawsze mozna powiedziec ze jest sie samotna matka i nikt tego nie udowodni:) slub pewnie keidys wezmiemy ale jeszcze nie teraz:) ,

Gość gość
Znam taką jedną jak ta z 16:14... Podróże, romanse...taaa teraz szuka.rodziny "na mieszkanie"... Zapisze temu kto ją " pokocha" :-D

Gość gość
ja tyle miałam i g***o komu do tego :)

Gość gość
RUBIKOVSKY BLOCEK, a mto normlny ocenia kogoś po wieku (czy wieku rodziców?) Ile ty pustaku masz lat? Na w wieku 15 lat 1000000 razy wolałabym mieć mamę w wieku nawet 32 lat niż 55.

Gość gość
pewnie ma starą matkę i jakiś niedorozwój biedactwo :)

Gość Rubikovský bloček
Heh, jakie to typowe dla dzieciatych dziadówek. Jestem kochana, wręcz hołubiona przez rodzinę i innych. Nikomu niczego nie muszę za to zapisywać, wszystko co moje to tylko moje. Jak odejdę to wszystko przypadnie mojemu dziecku, a nie obcym ludziom.

Taaaak taaak dzieci wola mlode mamy bez wyksztalcenia i jakichkolwiek horyzonow bo te mamy sa na ich poziomie rozwoju :)

Co taka tepa mamuska bez edukacji i doswiadczenia zyciowego moze zaoferowac dziecku? Moze tylko wychowac nastepnego tepego dziecioroba bez szkoly i tyle. I jeszcze szczerzy ten tepy ryj ze jest najmlodsza na wywiadowce. Co za osiagniecie! :)

Gość gość
nie wyobrażam sobie w tym wieku ciązy. dla mnie to głupota!