Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mażanna

dlaczego jest tak ze ludzie z ciemniejsza karnacja sa atrakcyjniesi

Polecane posty

Gość mażanna

zaobserwowalam, ze ludzie z ciemna karnacja (nie chodzi mi o pomarancz z solarium) ciemnymi wlasami itd sa postrzegani jako atrakcyjniesi od tych bladych o bląd wlasach. juz tyle razy slyszalam, ze ktos mowil- "ladna taka ciemna" albo "przystojny brunet" ale nigdy nie slyszalam "ladna taka jasna" ani "jaki przystojny rudzielec". mam kolezanke rysy twarzy ladne, duze oczy, pelne usta i naturalnie blad wlosy. i w takim "zarysie" jej powodzenie jest rowne zero. gdy tylko przyciemnila wlosy na braz i opalila sie (nie na pomaranczowo) od razu miala kilku adoratorow.

Gość gość
To dziwne, mi podobają sie blondyni i rudzi, ich jest mniej, a mnie pasjonuje to, co rzadkie.. :P

Gość gość
No bo jest coś takiego jak poczucie estetyki u człowieka i jest to dla człowieka estetyczne. Nie mówię o spaleniu na heban, tylko o normalnej opaleniźnie

Gość gość
Ja osobiście nie lubię opalenizny :) i jak jedna przedmówczyni - wolę blondynów i rudych ;] a bruneci tylko bladzi. Opalenizna kojarzy mi się z brudem

Gość kolor skory jak KUPA
kolor skory jak kupa,SRACZKA..

Gość wole MLECZNA KARNACJE
ja wole mleczna karnacje,te wszytskie latino ,wloszki,hiszpanki portugalki bardzoo szybko staro ,starzej wygladaja..bardzo szybko starzeja..do tego czesto wygladaja maja typ urody jak TRANSWESTYTA...

Gość niezznajomy
Żebyście widzieli jak kobiety z ciemną karnacją(arabki, hinduski) beznadziejnie brzydko się starzeją, na starsze lata wyglądają dosłownie jak faceci, fujj

Gość kejt mos
ciemna oprawa urody dodaje atrakcyjnosci. blade jest po prostu nieapetyczne. mi osobiscie wogole nie podobaja sie blad wlosy czy to u dziewczyny czy u faceta. a jasne brwi to juz masakra.

Gość gość
Ta "Estetyka" to rzecz bardzo względna, tam, gdzie przeważa typ jasnoskóry bardziej podoba się ciemniejszy odcień skóry. A w krajach gdzie ludzie mają ciemniejszą skórę, używają kosmetyków wybielających i wolą jaśniejszą skórę, więc... po prostu w większości wolimy to, co rzadsze w naszym społeczeństwie ;]

Gość tru tru
nie są

Gość w ARABSKIEJ KULTURZE
W kulturze arabskiej --najpiekniejsza najsexowniejsza skora ,to jasna skora ,nie jakas ciemna...

Gość niezznajomy
dokładnie, w indiach hindus/hinduski z jaśniejszą karnacją skóry są lepiej traktowani w społeczeństwie

Gość gość
Arabowie, hindusi, Japończycy...wolą jaśniejszą karnację.

Gość mażanna
widac dzis na kafe siedza milosnicy "jasnych" ludzi ale ogolnie przyjete jest, ze ciemne rowna sie ladne. wiadomo, ze jesli ktos bedzie bardzo brzydki i ciemny to nie bedzie sie podobal ale gdyby postawic kolo siebie 2 sobowtorow z rysow twarzy z tym, ze jeden byl by jasny drugi ciemny to wygral by ciemny. wiele lat temu prim wiodly bladynki- wybory miss itp. obecnie to sie bardzo zmienilo- wiekszosc konkursow wygrywaja brunetki. to samo ma sie do facetow- w role amantów w roznych filmach czy serialach zazwyczaj obsadza sie ciemnych- moze nie w polsce bo u nas nie ma przystojnych aktorów;)

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
a jak ktos tak pragnie miec kolor skory jak sraczka..kupa. to niech ma..mi sie osobiscie podoba kolor skory jasny mleczna karnacja jest sexy,wbrew pozorom:)

Gość hyyyhyyyy
swego czasu jasna karnacja oznaczała arystokrację, która unikała słońca by nie być opaloną, jak pracujący w polu plebs ;]

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
WIECIE SKAD SIE WZIELA moda na brazowe opalone cialo ???---Murzyni wmowwili AMERYKANOM ze niby ich karnacja jest lepsza fajniejsza BIALI MURZYNI WPADLI w kompleksy zaczeli masowo opalac,sie wymyslac solaria ,wszytsko zeby byc brazowym..:( i wmowili ludziom,zaczal rozwijac sie biznes..solaria itp...i az doszlo do polski polacy zaczeli zachwycac sie ze tylko brazwoe jest fajne ,wymyslac ze to co nasze jasne to nie fajne,tylko inne jest fajne..ehh

Gość tamaris1
to co pisze autorka to prawda. dokladnie podobne stwierdzenia czesto slysze "ale z tej czarnej do doopa" albo "z******ta czarnulka" albo "wez otworz zdjecie tej czarnej". pracuje w firmie glownie z facetami jest ich kilku i faktycznie bardziej podobaja sie ciemne dziewczyny.

Gość wole jasna karnacje zadbana
tak JASNA MLECZNAskora zadbana jest super sexy!! bardziej sexy niz jakas brazowa..

Gość gość
16.12.13 -- toż ci tłumaczą, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a do ciebie dalej nie dociera :o

Gość polki dla arabow saEGZOTYCZNE
tak samo dla ARABOW czy murzynow POLKI slowianki,sa EGZOTYCZNE,tak samo oni dla polek,polakow..to cos innego odmiennego

Gość kazdy ma misje na swiecie
murzyni czesto wygladaja z geby jak jakies ZOLWIE...-Nos na pol twarzy jak zgnieciona truskawa..wary na pol twarzy jak u karpia... i bardzoo szybko staro wygladaja..

Gość niezznajomy
na zachodzie branża produkująca kremy wybielające dla ciemnoskórych zarabia miliardy dolarów i euro prawdę mówiąc ciemnoskórzy nienawidzą własnego koloru, dla nich biali są ideałami piękna i urody to tylko ciemne polki mogą myśleć inaczej z uwagi na nieznajomość świata

Gość bezczelni beznadziejni murzyni
Nie raz widzialam brzydkiego murzyna ,a on uwaza sie za pieknego ,ze niby biale za nim szaleja,bo ubral dobre ciuchy..i uwaza sie za pieknego.....lepszego od bialych...

Gość gość
Nie wiem, mnie się tacy nie podobają. Jak facet jest opalony albo ma ciemniejsza skórę, to od razu odpada. Jak dla mnie tylko blondyni i rudzi, resztę facetów oddaje w inne ręce.

Mi się podoba jasna karnacja u mężczyzn, nie cierpię ciapatych i murzynów.

Gość gość
Najbardziej podobają mi się rodowici Skandynawowie :P

Gość mażanna
kurcze ale mi nie chodzi o murzynów czy arabów tylko normalnie ciemnych ludzi. podam dla przykladu: anna przybylska, marta zmuda trzebiatowska- zaliczaja sie do ciemnych i ciagle o nich pisza ze da piekne itp. a np doda czy julia pietr**** sa jasne- tez o nich pisza ale malo kiedy, ze sa piekne.

Gość moj ideal
ja wole pociagja mnie normalni: ,jasna karnacja +ciemny blondyn,szatyn,ladne zadbane wlosy,ladnie ostrzyzone ,,zadbany ,kulturalny gentelmen,wysoki,nie cham,nie cwaniak,nie egoista,dobry sercem--to moj ideal! a po co mi jakis opalony,jak bardzo szybko staro bedzie wygladal..

Gość gość
Wydaję mi się że mężczyźni o ciemnej karnacji są atrakcyjniejsi pod warunkiem że mają brązowe oczy ciemne włosy , zarost.. I tak samo kobiety jeśli mają naturalnie ciemne włosy oprawę oczu itp.. Bo solarke widać z kilometra