Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mażanna

dlaczego jest tak ze ludzie z ciemniejsza karnacja sa atrakcyjniesi

Polecane posty

Gość gość
ja jestem blada jak trup , brzydze sie slońca i opalania nie bylam i nie bede na solarium nie jezdze na wczasy i wycieczki i mam gdzies mode n a opalanie-jak ktos ma urode południowca z natury to jest sliczne ale sztuczna opalenizna -fuuj

Gość gość
a ja mam blada skóre, zielone oczy, czarną oprawe oczu i ciemne brązowe włosy to jakim jestem typem urody? ciemnym czy jasnym :P

Gość Wszystkie kolory
Urodziłam się jako blondynka, zostałam szatynką, pomalowałam się na blond, urodziłam brunetkę, która urodziła blondyna... Ktoś może mieć swoje preferencje co do wyglądu, może po rodzicach, może z sympatii do kogoś. Osobiście lubię ludzi zadbanych, ubranych z pomysłem w harmonijne, dobrane do swojego typu urody kolory. Ważniejszy jest jednak charakter....

Gość zyt
kiedyś było odwrotnie jasną karnację wielbiono, bo kojarzyła się z bogactwem, blada była arystokracja, a chłopstwo było opalone od pracy na roli. Dziś jest odwrotnie, wydaje mi się, że to dla tego, że 1. Kojarzy nam się to z egzotycznymi krajami 2. jasna skóra jest kojarzona z osłabieniem organizmu, anemią, słabością. "źle się czujesz, taki blady jesteś"

Gość gość
Ciemna karnacja to jest oryginalna w nielicznej części świata, akurat w Polsce może jest to rzadkość, gdzie ludzie mają raczej jasna karnację. Ale większość świata jest śniada i ma czarne włosy. Wystarczy popatrzeć na całą Azję, Afrykę, Amerykę południową, południe Europy. Tak napradwę jasna karnacja to głownie Europa Srodkowa i północna, ewentualnie USA, ale to też nie zawsze bo tam jest mieszanka

Gość gość
Poza tym akurat ludzie o ciemniejszej karnacji doceniają tą jasnejszą, bo zwykle podoba się nam to co inne. Dlatego blondynki maja np. wieksze powodzenie wśród Włochów czy Arabów itd. A u nas w Polsce taka mulatka jest oryginalna . Tu chodzi raczej o to kto wyróznia się z tłumu bo chociażby w takiej Hiszpanii gdzie 95% kobiet ma naturalnie ciemne wlosy i oliwkową karnację to nie robi wrazenia

Gość gość
Nie sa

Gość gość
Opalenizna może być ale nie cały rok ani nie z solarium. Ciało białej kobiety a ciemnej to też niebo a ziemia a korzyścią dla białej