Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie za fajnie

pierwszy seks po porodzie i rozczarowanie

Polecane posty

Gość nie za fajnie

Rodziłam siłami natury, miałam nacinane krocze. Podobno zostało bardzo dobrze zszyte. Po kilku tygodniach postu postanowiliśmy z mężem, że już czas na seks. Przyznam, że bałam się jak to będzie, czy nie będzie luźno....i w ogóle. Okazało się, że luźno nie było, ale bolało jak jasna cholera :( On twierdzi, że było fajnie a ja się czulam jakby to był mój pierwszy raz, mialam wrażenie że zostalam tak ciasno zszyta. Odechciało mi się wszystkiego, ale przecież nie będę męża trzymać w celibacie nie wiem ile. Przyznam że bylo trochę sucho :/ Chciałabym sprobować znowu ale przyznam, że boje się bólu, mam też wrażenie suchości. I co teraz? Miała któraś podobnie?

Gość gość
daj sobie trochę czasu wszystko wróci do normy.

Gość gość
Karmisz piersia?

Gość gość
zapewne było kiepsko dlatego, że za bardzo sie spięłaś i z góry założyłaś, że coś będzie nie tak, następnym razem napij sie wina, użyjcie jakiegoś żelu nawilżającego i będzie lepiej

Gość gość
Jesli karmisz piersia to masz juz powod. Pewnie nikt mi nie uwiezy ale ja bylam tak ciasna ze az penis nie chcial wejsc. Tez glupia myslam ze zostalam za ciasno zszyta. Pamietam ze 2lata temu z przerazenie zalozylam taki temat i zostalam zjechala ze mam rozklapioche po sn i nikt mi nie uwiezyl ze jestem duzo ciasniejsza niz po porodzie. Poszlam do gina z tym problemem i dopiero on mnie poinformowL ze takie przypadki sie zdazaja jak sie karmi. Ze macica sie zaciska i jest problem. Po przesataniu karmienia problem minol. Wszystko bylo juz jak przed porodem.

Gość nie za fajnie
Tak, karmię piersią. Może trochę za wcześnie spróbowaliśmy bo po skończonym 6 tygodniu od porodu. Dzięki za odpowiedzi. Własnie myślałam o tym żelu...

Gość anoootopa
zgadzam się z wpisami wyżej, to często przez karmienie...

Gość anoootopa
6 tygodni po to często jest za wcześnie, jak przestałam karmić, to szybko mnie przestało boleć.

Gość gość
Bolec może jeszcze kilka tygodni. Poród to nie zatwardzenie, nie uwierze że myslałaś, że od razu będzie z***biście z mega orgazmami ;) No i karmienie piersią zwykle powoduje suchośc pochwy. Także czas plus żel :P

Gość nie za fajnie
Ale czy tak będzie przez cały czas jak karmię czy tylko w tych początkowych tygodniach? Chciałam córkę karmić przynajmniej poł roku, a potem się zobaczy, ale troche kiepsko by było jakby tak caly czas był z tym problem...

U mnie przy kp też jest ciaśniej, wcześniej przy próbach bolało, było zbyt sucho. I taka blokada psychiczna przez to. Kup nawilżacze durexa czy innej firmy, pomogą. No i może długa gra wstępna?

Gość gość
Potem sie unormuje. U mnie dyskomfort był przez 3 miesiące. karmię córke juz ponad rok i jest wszystko ok. Generalnie jak karmienie i hormony się ustabilizują, to i z seksem będzie lepiej.

Gość gość
No u mnie dopiero po zaprzestaniu karmienia jest ok, ale po jakimś pół roku już był z tym lepiej...

Gość gość
wbiłbym swojego w taką ciasną norke

Gość gość
no u mnie bylo to samo i tez mialam szwy.Bylo ciasno i nieprzyjemnie doslownie jakbym byla dziewica .Dodam ,ze tez karmilam piersia.Dopiero po paru miesiacach zrobilo sie lepiej:)

Gość gość
U mnie pierwszy raz był po 5 tygodniach i to był taki stres, że o podnieceniu z mojej strony nie było mowy. Najgorsze czego się obawiałam to te legendarne luzy i wiadro, ale okazało się że jest odwrotnie i tak do tej pory a minęły 3 lata od porodu, często zdarzają mi się otarcia i ból przy wchodzeniu, ale po chwili mija i jest tak samo jak przed dzieckiem. Z koleżankami z którymi jestem blisko rozmawiałam o tym i żadna nie czuje różnicy, ani ich mężowie. Znam za to jedną dziewczynę, która miała 2x CC i ma całe ciało w rozstępach, generalnie ciąże zrujnowały jej organizm, czeka na plastykę pochwy, bo miała w ciąży takie zmiany hormonalne że nie dość że całe ciało ma strasznie rozlazłe, chodzi mi m.in. o stawy itd to nawet tam już jest inaczej. To jest trauma, nie rodzić i mieć luzy. Choć myślę że u niej to kwestia tego że siedzi w domu i je chipsy z colą po całych dniach na kanapie.

Gość nie za fajnie
No to dobrze wiedzieć, że to się często zdarza. Dzieki za NORMALNE odpowiedzi :)

Gość gość
Ja karmie 8 miesiac juz, a z sexem do Normy wrocilo tak z 6 miesiecy pro porodzie. Najpierw bolalo, pote przestalo Ale przyjemnosci zero, dopiero of niedawna wrocily orgazmy itp a juz sie balam, mimo ze to by juz drugi porod wiec teoretycznie wiedzialam Jak to wyglada.

Gość gość
No I zelik durexa to podstawa, go zapomnialam napisac. Daj sobie case a bedzie Jack dawniej.

Gość gość
jak ja bym chciała byc zszyta ciasniej;)

Gość gość
jeżeli problem wynika bezpośrednio z rodzaju szycia po nacięciu/rozdarciu, to można poprosić gina o żel z niską zawartością hormonów, który przyspiesza gojenie.

Gość gość
a co ma macica do szerokośc***ochwy? penisa wkłada się do pochwy, dalej jest szyjka macicy i dopiero później macica po rodzeniu siłami natury można mieć węższe wejście do pochwy, bo lekarz przecież często mówi "ten ostatni szew dla męża ;-) ) i jeszcze jedno mnie zastanowiło- jak zmiany hormonalne wpływają na wygląd pochwy? raczej wcześniej była szersza na dole, albo jej mąż ma "smutnego korniszonka" i wmówił dziewczynie że to jest jej problem nie na główny temat, ale inne dziewczyny już pocieszyły autorkę :-)