Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teraz mam problem

Oddalam dziecko rodzicom chlopaka

Polecane posty

Gość gość
zal cie czytac autorko:( biedne to twoje dzieciatko. a moze skoro tescie nie moga sie nim zajac teraz to twoi rodzice by mogi? spytaj ich bo moze maja w przeciwienstwie do ciebie jakies uczucia

moja droga, jesli martwisz sie sytuacją finansową, to wiedz, że na uczelniach jest coś takiego jak fundusz pomocy materialnej, czyli inaczej stypendia socjalne i zapomogi. z tego są dobre pieniądze. np. UW stypendium socjalne ok 800 zł. zapomoga (jednorazowo na 6 m-cy)ok 700 zł dla studentow studiów stacjonarnych tryb licencjat lub mgr. do tego idziesz do pracy na pól etatu i bez problemów sobie radzisz a dochodów nie przekraczasz, do tego dostajesz alimenty od nich i nie powinno być problemów. jesli oddasz dzecko do żłobka to masz pierszeństwo jako matka samotna. do tego pomoc mops/ tylko trzeba chcieć. ale jesli nie to daruj sobie i oddaj dziecko komuś kto będzie dla niego dobrym ojcem/matką. i zabezpieczaj się na przyszłość\ i nie chrzań, ze nie pogodzisz pracy ze studiami, bo ja studiowałam dziennie na uw i pracowałam od 1-go roku i nie przeszkadzało mi to mieć styp. za wyniki w nauce. pozdrawiam

Gość teraz mam problem
i oczywiscie spedzalas czas na uczelni do 20 wieczorem? co to za praca? prosze zdradz mi

Gość gość
Dajcie spokój to kolejna prowokacji laski, żałującej, że została matką, która wpadła i chce dokonać aborcji oraz oddała córkę do adopcji i się jej odwidziało

Gość gość
hehe kocham te wypowiedzi, laska jest w niechcianej ciąży i teksty "nie usuwaj, oddaj do adopcji, bla bla bla.... Laska chce oddać dziecko do adopcji, "nie oddawaj, jak możesz, bla bla bla. Oczywiście pan tatuś może sobie wyjechać za granicę, a dziecko oddać jak lalkę. Bo to przecież pan tatuś chciał to dziecko, wziął za nie odpowiedzialność, a teraz mu nie pasuje to od tak sobie postanowił dziecko zwrócić. A dla dziecka to chyba lepsza adopcja ze wskazaniem. Bo realnie patrząc co może temu dziecku ta dziewczyna zapewnić? Ale wam tutaj wcale nie chodzi o dobro dziecka. Was krew zalewa, że dziewczyna urodziła i oddała dziecko i żyje sobie bez żadnych wyrzutów sumienia. I generalnie powinna ponieść karę. Bo obiektywnie patrząc, to dziecko będzie miało lepiej w rodzinie adopcyjnej niż u samotnej matki, bez pracy, bez mieszkania, bez wykształcenia.

Gość gość
Nie wiem, gdzie studiujesz, ale u mnie w mieście sa akademiki dla rodzin z dziecmi. Stypendium socjalne, mops i zlobek państwowy, koszt ok 200 zł miesięcznie.

Gość gość
Jak czytam takie tematy to zastanawiam sie gdzie jest Bóg? Dlaczego ludzie totalnie nieodpowiedzialni maja dzieci, a Ci którzy pragną dziecka nie mogą go miec? To jest straszne. Powiedz dziadkom o swojej decyzji odnośnie adopcji, moze razem cos wykombiinujecie.

Gość gość
I wlasnie tak sie to konczy,gdy sie namawia do rodzenia dzieci za wszelka cene,bo aborcja taka zla. Aborcje farmakologiczna mozna przeprowadzic do 9 tygodnia ciazy,koszt 300zl,bolu zero. Ale kobiety zamiast pomyslec,co je czeka,pozwalaja decyzje podjac innym,obroncom zycia,ktorzy to potem nie beda sie martwic,za co wychowac dziecko. Kobieto,to zawsze musi byc TYLKO twoja decyzja,to ty zostaniesz sama z dzieckiem. Nie kazcie autorce rzucac studiow,jak to zrobi,moze juz na nie nie wrocic. Na nianie i mieszkanie nie zarobi,marzenie,wiecie,ile musialaby miec kasy? Nawet z alimentami nie da rady. Zasilki z mopsu? Wiecie jakie to sa smieszne kwoty? Ja mieszkam w Warszawie,gdybym zostala sama,musialabym miec na nianie 1600zl,na kawalerke 1300-z oplatami. Znajac polskie realia alimentow mialabym 400zl,a zarabiam dzis 2100 na reke. Ciezko w trakcie studiow znalezc lepiej platna prace-autorko,trzeba bylo pomyslec wczesniej o antykoncepcji albo aborcji...

Gość gość
Autorko, kto ma prawa rodzicielskie do dziecka? Bo tak na dobra sprawe to nie oddasz dziecka do adopcji jesli ojciec sie na to nie zgodzi. czemu nie zrzeklas sie praw rodzicielskich s samego poczatku, skoro dziecka i tak nie chcialas. jak wy sobie to wyobrazacie takie duze dziecko oddac do adopcji. A moze wypadalo by usiasc i spokojnie z dziadkami i ojcem porozmawiac?