Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mona1212

TERMIN NA MAJ 2014

Polecane posty

Gość aga2019
czesc, zapraszam na mojego bloga mamy które spodziewają się dziecka:) może znajdziecie cos ciekawego dla siebie :) dopiero co go założyłam więc zapraszam do czestszego zaglądania poniewaz codziennie bede go poszerzała o nowe watki :) to jest blog glownie dla mam :) http://agnieszkaaaa.blog.pl/

Gość gość26majj
Hej dziewczyny. Ja też sie martwię o dziecko, zwłaszcza jak słyszę w tv różne doniesienia o śmierci w szpitalach czy zaniedbaniach. Jak tylko dłużej nie czuję ruchów to się martwię, jak rusza się za mocno to też... Co do proszku to ja póki co ubranka, które kupuję w szmateksie piorę razem z naszymi a potem dopiero kupię proszek dla dzieci i jeszcze raz przepiorę w programie dla dzieci (z praniem wstępnym i płukaniem antyalergicznym) i poprasuję ale to dopiero jak będzie ładna pogoda, żebym mogła je wysuszyć na świeżym powietrzu, bliżej terminu żeby były świeże. Siostra też mi poleciła vizir sensitive - ładnie dopiera białe ubranka, ale to dopiero później, jak mała podrośnie.

Hej dziewczyny :) Coś się tu cicho zrobiło :P Dziś śnił mi się poród i chyba zaczynam się trochę bać. A jak u was? Jak wasze maleństwa?

Chyba za duzo myślisz o porodzie;) mój mały prócz tego że w brzuchu uprawia sporty ekstremalne;p to w porządku:)

Już myślałam że mnie opuściłyście!! :D Nasze maluchy będą teraz najbardziej aktywne Nela :) Taki tydzień. Ciekawe co z Moną bo się nie odzywa. Nela lekarz Ci mówił może w którym tygodniu będziesz miała następne USG?

Hej hej :) u mojej maleńkiej wszystko git,chyba zostanie baletnicą ;d zaczęła wybierać najmniej odpowiednie momenty na tańcowanie ;)

hehe to teraz chyba wszystkie tak będziemy miały :) Ostatnio zastanawiałam się czy czy któreś z nas urodzą w ten sam dzień :) Fajnie by było :)

Gość marzena89
cześć dziewczyny :) Czy wy też tak macie, że po całej nocy przespanej na tym nieszczęsnym lewym boku, macie taki obolaly brzuch i ogólnie takie jesteście "zastygnięte"

Hej Marzena. Ja jestem zastała po 2 godzinach w jednej pozycji. Ale brzuch to mnie nigdy nie bolał.

Gość marzena89
tzn. to nie jest typowy ból brzucha, tylko takie sztywne mięśnie mi się jakby robią. MalaMi a wkładasz sobie coś pod brzuch jak śpisz na boku, czy opiera on się bezpośrednio na łóżku??

Zawsze mam taką długą poduszkę, coś jak wałek. I kładę na nią nogę żeby się nie przewracać na brzuch i za bardzo go nie naciskać :)

Marzena ja tak mam,ogólnie to nawet jak zasnę z poduszką pod brzuchem to w nocy ona mi ucieka i śpię bezpośrednio oparta na brzuchu.. i potem mam dziwne wrażenie coś jakbym miała jakieś a`la zakwasy

Gość marzena89
chyba też zacznę coś podkładać pod brzuch, a jesli chodzi o tą poduszkę pod nogę, to wkładacie ją między nogi czy między lewą nogę a materac? bo ja między nogi wkładam poduszkę, ale często w nocy przez to albo przewracam się na plecy, albo wydaje mi się że zbyt mocno uciskam brzuch .... :/ (chyba staję się już przewrażliwiona)

Ja przeważnie między nogi :) ostatnio coraz częściej budzę się po tym jak przewrócę się na plecy.. czytałam,że niewskazane jest spanie na plecach w 3 trymestrze.. także już pora wyciąć plecy z pozycji spania..

No ja chyba nie dam rady. Kładę się na lewym boku ale nie jestem w stanie przypilnować się przez sen. Cały czas budzę się na plecach. Zapytam w czwartek mojego gina czy to może zaszkodzić małej. Ale też cały czas o tym myślę!

No ja chyba nie dam rady. Kładę się na lewym boku ale nie jestem w stanie przypilnować się przez sen. Cały czas budzę się na plecach. Zapytam w czwartek mojego gina czy to może zaszkodzić małej. Ale też cały czas o tym myślę!

Ja mam robione za każdym razem usg bo u mnie doktor ma sprzęt w gabinecie:)

Mój gin nie ma USG w gabinecie. Jak każe mi wykonać USG to wtedy robi mi kolega męża. Teraz chyba między 28-32 tyg. jest wskazane. Tak jest niby wskazane ale podobno każdy gin ma inne widzi mi się :) Dlatego pytam czy was już wasi lekarze wysłali?

Mysle ze moj lekarz tez pewnie bedzie robil bardziej szczegolowe usg za jakis czas, zeby pomierzyc itd, bo nie za kazdym razem to robi;) a z tym lezeniem to te mnie to wlurza bo lubie sobie polezec na plecach i patrzec jak mi brzuch skacze;) a potem mam wyrzuty sumienia ze ma malo tlenu przez to. Jak zasypiam to tez na boku i potem sie budze z zastygniętymi kolanami;) ostatnio nawet sie mi snilo ze nog nie czuje i sie budze taka wystraszona a poprostu mi nogi ścierpły:p

Ja właśnie wróciłam ze szpitala. Od rana czułam ruchy małej, sporadycznie. I do tego bardzo delikatne. Dopiero wieczorem jak porządnie szturchnęłam to kopnęła. Aż raz!! Mąż podjął decyzję że idziemy na oddział. Akurat był mój gin. Z małą wszystko w porządku. Chyba ma po prostu leniwy dzień :) Ale za to wiem już ile waży, aż 859g :))

MałaMi to dobrze,że z małą wszystko ok :) ja moją widzę co wizytę,ale fakt faktem że pomiary pani gin robi rzadziej.

Gość Monia1212
Hej dziewczyny! ;) nie miałam za bardzo czasu żeby się odezwać. U mnie wszystko ok. Mały zaczął ładnie figlować, wczoraj wieczorem to myślałam, że z brzucha mi zaraz wyskoczy tak się ruszał ;) Teraz też daje o sobie znać od czasu do czasu. Jedyne co mnie martwi to to że zaczął boleć mnie brzuch na dole po lewej stronie tak jak na miesiączkę, czasami aż za mocno tak mi się wydaje, ale na szczęście przechodzi więc chyba nic się nie dzieję. Zaczynam zaraz 28 tc, tydzień temu na wizycie lekarz nic nie mówił żeby liczyć ruchy, może powie za tydzień na następnej wizycie. Jeżeli chodzi o spanie to ja kładę się na lewy bok ale po pewnym czasie nie daje rady i przekręcam się na prawy i tak mogę przespać nawet pół nocy, na plecy się nie przewracam bo nigdy nie lubiłam spać na plecach :p Właśnie, co do tego USG, to jak to jest? między 28 a 32 tc powinno być wykonane ostatnie (tak bynajmniej wszędzie jest napisane). Wtedy mierzy się maluszka i w ogóle wszystko no i wtedy lekarz może już stwierdzić czy da się radę urodzić naturalnie czy cc..tylko czy to nie za wcześnie? maluszek przecież jeszcze przez te kilka tygodni urośnie. Zastanawiam się nad tym bo skłaniałabym się raczej do c****przy następnej wizycie pogadam o tym z lekarzem, zobaczymy co mi powie. Jeżeli załóżmy zrobi mi USG w 32 tc****owie że maluszek waży tyle i tyle i że spokojnie dam radę urodzić naturalnie to ok ale jest jedno ale, przecież maluszek jeszcze urośnie i nie chcę niespodzianki na porodówce typu że będą musieli mi robi niespodziewane cc bo się mały przez kanał rodny nie przeciśnie. Trochę się tego obawiam, od razu wolałabym dostać skierowanie na cc bo widząc siebie w lustrze to nie wierze że mogę urodzić naturalnie. Nie przesadzam, naprawdę jestem wąska jak cholera.

Gość marzena89
Mi też mój lekarz za każdym razem robi usg i wszystko mierzy. Głównie robi usg 3D, ale na chwilę zawsze przełącza na 4D, wtedy slicznie widać twarzyczkę :) Mam nawet filmik z ostatniej wizyty w 4D, chcialabym się Wam pochwalić jak wygląda moja mała, ale nie wiem jak go tu wrzucić :/

Gość marzena89
MałaMi widzę w Twoim opisie, że zaczęłaś 26 tc, czyli tak jak ja. Ciekawa jestem w takim razie ile waży moja mała teraz, wizyte miałam 2 tyg temu, to wtedy ważyła 530g, a teraz podobno szybko będzie przybierać na wadze :)