Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość audenella

Przebarwienia po trądziku wstydliwy problem

Polecane posty

Gość audenella

Witam od dłuższego czasu borykam się z trądzikiem a co najgorsze z przebarwieniami po nim. Grunt w tym, że z twarzą odpukać jest naprawdę ok. Gorzej jest na karku i uwaga- na pośladkach :( mam mnóstwo brązowych plamek. Jest to dla mnie naprawdę krępujące pod każdym względem, w szczególnośc***odczas zbliżeń z partnerem mimo, że mówi, że mu to nie przeszkadza bo mnie kocha i mu się podobam i on nawet nie zwraca na to uwagi. Ale dla mnie to naprawdę problem :( wszelkie maści, kremy od pani dermatolog nie pomagają. od jakiegoś czasu przecieram to sokiem z cytryny i zaczęłam brać tabletki z witaminą A, są one miękkie. Znajoma mi powiedziała, że lepszy rezultat otrzymam gdy ta taletke po prostu zgniotę i tym płynem dwa razy dziennie będę smarowala miejsca z przebarwieniami. Jak myslicie ? zadziala ? nie stac mnie na jakies zabiegi kosmetyczne i troche sie ich boje. Blagam doradzcie cos bo juz opadam z sil :(

Gość gość
Najgorsze co moze być to wcieranie w skórę kapsułek, które są do połykania. Moja znajoma tak kiedys zrobiła, strasznie sobie podrażniła twarz, ze przez kilka dni jest naskórek schodził. Dmowupymi sposobami niewiele zdziałasz. Najlepsza by była mikrodermabrazja korundowa i kwasy.

Gość gość
laser CO2 sobie z tym radzi. swietnie leczy blizny potradzikowe wiec plamki tym bardziej, no ale zabawa drogawa

Gość gość
Witam was ja na blizny potrądzikowe i przebarwienia chodzę na laser fraxel mosaic do estetica studio w Krakowie, miałam już 5 zabiegów i jeszcze ze 2 muszę zrobić Płytsze blizny już prawie zniknęły a te głębsze kratery bardzo się wypłyciły i sa mniej widoczne, tylko nie wolno wystawiać skóry na słońce bo istnieje ryzyko powstania przebarwień.

Gość gość
Miałam to samo, ślady wyeliminowałam dopiero na iqface. Ale to nie jest żaden kremik, tylko suplement diety, działa od wewnątrz. W zasadzie wszystkie ślady zniknęły w ciągu kilku tygodni - miejscami skóra wyglądała na prawdę źle. Teraz jest bez porównania lepiej.

Gość gość niezwykły
Jeszcze nigdy nikomu nie zniknęły przebarwienia po suplemencie diety. Najbardziej skuteczne zabiegi na przebarwienia to Spot Out, dermamelan i cosmelan

Gość gość
Mnie po trądziku zostały nie tylko przebarwienia ale i małe blizny na policzkach i czole. Zdecydowałam się na nowy zabieg Radiofrekwencji mikroigłowej 3d w klinice Rubinkiewicz Med w Krakowie na ul. Wrocławskiej. Efekt jest rewelacyjny blizny się wygładziły i przebarwienia też. Teraz planuję zrobic jeszcze zabieg kwasem ferulowym, żeby już było gładziutko. Polecam

Gość gość
Ja też polecam Radiofrekwencję mikroigłową, mimo dużych blizn po trądziku ten zabieg pomógł mi bardzo.

Gość gość
na przebarwienia kwasy w kremie

Gość gość
Na temat swoje trądziku mogę napisać książkę. Borykam się z nim od 12roku zycia, a teraz mam już 23. Testowałam masę kremów, maści itd itp. Nic nie pomagało. Brałam tez antybiotyki. Było świetnie do puki je brałam potem zawsze następował nawrót.W końcu z trądzikiem poradziłam sobie dzięki amerykański tabletka IQFACE.A ja juz myślałam że nic mi nie pomoże.Teraz już mogę powiedzieć że nie ma nawrotów.

Gość gość
iq oszustwo!!! W "waszym" wątku już wyszło, żeście naciągacze, to teraz inne zaśmiecacie? Proszę:www.f.kafeteria.pl/temat/iqface-opinie-p_5884 783/3

Mieszanka soku z cytryny, soku z limetki, octu winnego i olejku jojoba może pomóc pozbyć się plam po trądziku. Żeby ją przygotować, zmieszaj ze sobą 1 łyżkę soku z cytryny, 1 łyżkę soku z limetki, ½ łyżki octu winnego i 4 łyżki olejku jojoba. Wstrząśnij całość lub dobrze wymieszaj. Następnie nałóż niewielką ilość preparatu na przebarwienia. Pozostaw do wyschnięcia (20-25 minut), a następnie spłucz zimną wodą i zmyj delikatnym żelem do mycia twarzy (najlepiej cleanserem). Niezużytą resztkę preparatu należy przechowywać w lodówce maksymalnie przez 48 godzin.