Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aonazagubiona

Co jest w końcu na usg

Polecane posty

Gość aonazagubiona

Witam serdecznie, mam nadzieje, że chociaz trochę mi pomożecie. Nie wiem co mam myśleć. Wczoraj byłam u lekarza, miesiączka spóźnia mi się 13 dni, mam nabrzmiałe piersi, ogromny apetyt i nieziemskie bóle głowy. Od ostatnich 5/6 dni pobolewa mnie brzuch dokładnie tak samo jak podczas miesiączki. Miałam wykonane badanie USG, po ktorym lekarz stwierdził, że jest to CIĄŻA z resztą dołączam link do obrazu usg http://imageshack.com/a/img18/87/pbys.jpg . U lekarza byłam dwa dni temu a wczoraj o 9 rano dostałam informację, że moj wynik beta HCG >0,100. Nie mam pojęcia o co tu chodzi, to już mój drugi wątek na tym forum. Czy mogłybyście mi jakoś pomóc? Powinnam zmienić lekarza? Wykonać jeszcze raz betę?? Czy może ja jestem w ciąży, a beta jest jeszcze za niska... Ja nie wiem co mam mysleć. Pomocy.

Nie chciałabym straszyć ale jeśli wynik bety jest zbyt niski to może świadczyć o tym, że ciąża nie rozwija się tak jak powinna ale zamiast się martwić idź do innego lekarza niech Ci da skierowanie na badania, zrób i będziesz wiedzieć i na Twoim miejscu powtórzyłabym HCG. Powodzenia!

Gość gość
ja tu widzę pęcherzyk ciążowy. Taki sam widziałam na usg w 5 tygodniu ciąży. Ale coś z tą betą nie tak, ja na tym etapie miałam dużo wyższą, nie pamiętam dokładnie ile, musiałabym poszukać ale coś koło paru tysięcy

I dla jasności, ja w ciąży nie robiłam HCG więc znawcą nie jestem, tylko mówię co pierwsze przyszło mi na myśl. Trzymam kciuki za Ciebie.

Gość gość
zrob test sikany i zobacz czy pokaże ciążę. Beta nei zawsze daje dobry wynik - mi pokazała, że ciąży nei ma mimo, że dwa wcześniejsze testy z apteki wyszły pozytywne i okazało się, że jednak w ciąży jestem. Po prostu przy becie na wpływ ma też czynnik ludzki - w lab. mogło najzwyczajniej dojść do pomyłki

Gość aonazagubiona
Dobrze, zrobię test z moczu, dziękuje Wam Kochane, za wszybkie odpowiedzi. W ogóle wtedy z tą betą wydaje mi się, że cośbyło nie tak, robilam badanie o 11, wynik miał być na 14 najpóźniej a otrzymałam go dopero o 9 następnego dnia... Strasznie się martwię... Biegne po test ciążowy!

a ja mam takie pytanie jeśli można, w moim wątku nie dostałam żadnej odpowiedzi... odstawiłam anty, kochaliśmy się w teoretyczne dni płodne i nie dostałam okresu, test wyszedł negatywny więc. .. - okres dłużej wraca bo po t\odstawieniu ? - możliwe, że mimo test jestem w ciąży?

Biegnij, biegnij i jak możesz to daj nam znać :) Trzymam mocno kciuki za drugą kreseczkę o ile oczywiście chcesz ;)

Gość gość
Katarzyna ja po odstawieniu dostałam normalnie okresu :P

Gość aonazagubiona
Oczywiście, że chcę, dziękuję Kochana !! A apropos Twojego pytania, to miesiaczka spozniala mi sie nieco ponad 3 dni po odrzuceniu tabletek... Ale ponoć gdy przestaje sie je brac, to jest też większe ryzyko zapłodnienia podczas stosunku bez zabezpieczenia np. prezerwatywą niż przy zwykłych cyklach (gospodarka hormonalna wariuje). poleciłabym Ci zrobienie bety, ale sama widzisz jak to podziałało u mnie...

Gość gość
Katarzyna - ja po odstawieniu tabletek dostalam okres dopiero po 50 dniach..teraz czekam na kolejny i nie zanosi się bym dostala go w jakiejs normalnej porze. Jesli bedziesz mocno zaniepokojona to podjedz do lekarza. Tez robilam testy, bete itp. 2 dni po becie dostałam @. :)))

Gość aonazagubiona
Wiem, że to ciezkie, albo poczekaj, albo... Zrob kolejny test z porannego moczu, ale to za parę dni. Tak mi się wydaje. Ale chyba słaby ze mnie ekspert, skoro sama nie potrafie sobie pomóc

Gość gość
Hehe dziewczyny, pisałam wyżej. Ja odstawiłam tabletki anty, po dwóch miesiącach jeden jedyny raz się nie zabezpieczyliśmy i teraz jestem w 6 miesiącu ciąży. A odstawilam bo chciałam zrobić zabieg laserowy na oczy. I nie zdążyłam :P Powodzenia

Gość gość
w 5 tyg mialam dwa albo 3 razy wiekszy pecherzyk i beta 4.000 , a to co lekarz powiedzial? kiedy beta byla robiona? ze zdjecia to chyba jest jakis 2 tydzien

Dzięki za rady, poczekam jeszcze pare dni i powtórzę test. Zastanawiam się tak bo jestem przekonana, że miałam wtedy dni płodne, większe nawilżenie itp. Test zrobiłam 27 dnia cyklu czyli dzień przed spodziewaną miesiączką niby powinien być wiarygodny. Przed 28 dniem sączyła się ze mnie dziwna wydzielina tak jak przy mojej poprzedniej ciąży z której mam pięknego aniołka więc kto wie. :) Chciałabym drugie dziecko choć rozum mówi mi, że to jeszcze za wcześnie więc niech się dzieje wola nieba. Może akurat jest nam pisane teraz :)

Gość gość
to przecie zalezy no raczej tak choc tak naprawde ro nie wiem 👄 www.youtube.com/watch?v=EqOI81uH7eQ

O kurde od jednego razu to jednak dla niektórych wielkie szczęście, niesamowite a dla innych ogromny pech ;) ale dziecko to zawsze powinna być radość. Ciekawe jak to u mnie :)

Gość aonazagubiona
kupilam juz test ciazowy, ale zeby pewnosc byla 100% to zrobie go z rana... Lekarz na badaniu powiedzial, że to ciąża około 2/3 tygodniowa i, że to zadzwiwiające, że już widać takie maleństwo. Beta miala być tylko formalnością. rozmiar pęcherzyka to 4,17 mm.

Gość gość
na początku to była dla mnie "tragedia", a teraz niesamowita radość, dziś idę na usg 4d zobaczyć swojego malucha, skoczę do sklepu na chwilę i tu wracam śledzić losy autorki i jej test :)

Najważnejsze, że teraz się cieszysz z maleństwa. 4d super ! Aż mi sie przypomniało jak byłam na takim usg... :) piękne

Gość gość
ja mialam 6mm w 5 tyg pecherzyk, poki nie usłyszysz bicia serca w 7 tyg, nie nastawiaj sie tak bardzo, bo moze w najgorszym przypadku okazac sie ze jest pusty, test zrob nawet teraz, jesli to ciaza wyjda 2 kreski, i musza wyjsc bawet o tej godzinie, ja zrobilam o 19 wieczorem i wyszly 2 mocne krechy, zrob teraz, mysle ze beda 2 kreski, powodzenia, zrob i teraz i rano ;)

Gość gość
Autorko czy sie walnelas w pierwszym poscie czy napisalas dobrze? Hcg wieksze czy mniejsze od 0,100? Bo jak wieksze to ciaza. Jak mniejsze to moze.byc blad laboratoryjny jezeli w ciazy jestes. Dla jasnosci,napisalas ze jest WIEKSZE.

Dokładnie nie ma co nawet robić wcześnie usg bo i tak jasność jest jak bije serduszko. :) Ja czuję, że będzie wszystko dobrze.

rob ten test teraz- jak juz jestes w ciazy 4 tyg ponad to I w dzien wyjdzie spokojnie

I co autorko kiedy robisz test teraz czy rano ? :) U mnie wychodziły w dzień mocne kreseczki :) ale każda z nas jest inna więc nie namawiam