Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inzynierka od 7 bolesci

Czy robiac barszcz czerwony moge polaczyc wywar z burakow z barszczem z kartonu

Polecane posty

Gość inzynierka od 7 bolesci

Pierwszy raz przygotowywuje barszcz, boje sie , ze ugotowany z burakow nie wyjdzie, kupilam wiec barszcz Krakusa w kartonie; myslalam zeby zrobic wywar, ostudzic, wlac do niego zawartosc kartonu i podgrzac?>..... co sadzicie? lewa jestem w kuchni i gotowaniu a nie chce gafy; tesciowa bedzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pewnie, ze tak. Ja tez kupuje z kartonu i tylko dosypuje troche majeranku, oregano i pieprzu i wszyscy mysla, ze sama ugotowalam:D Moim zdaniem ten barszcz z kartonu jest bardzo dobry, wiec po co mam sie babrac z burakami:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość inzynierka od 7 bolesci
wlasnie najpierw chcialam tylko doprawic ten kartonowy ale potem kupialm 4 buraki, ale w sumie teraz z kolei nie wiem jak to polaczyc ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przecedz ten z burakow i polacz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość inzynierka od 7 bolesci
dzieki! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wywar z jarzyn + wywar z buraków + barszcz z kartonu i będzie bardzo dobry barszczyk. Sam kartonowy chyba nie wymaga już dodatków więc nawet bez tamtych wywarów by się obeszło, ale wywar z gotowanego boczku można dodać już po wigilii i będzie super!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a barszcz zakwaszam octem tylko ostrożnie po 1/2 łyżeczki. na samym końcu. Nigdy nie robiłam barszczu z kartonu. zawsze gotowałam warzywa,razem z burakami, a na koniec dosypuję buraki suszone i chwilę podgotuje wtedy barszcz nabiera intensywnego koloru.Na samym końcu doprawiam-majeranek, wrzucam ząbek czosnku, dosalam, dodaję bardzo ostrożnie octu- łatwo przegiąc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×