Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bestseller o uległości kobiet doprowadza do szału feministki i polityków w Hiszp

Polecane posty

Gość gość
to co proponuje ta nawiedzona baba, to nie życie to zabawa w teatr zwany życiem, mężczyzna gra rolę przewodnika, przypomniałem sobie swojego starego, przewodnik, nawalony gorzałą, i przewodził , zdrowie wasze w gardło nasze hahahhah

I co z tego? Zakłada, że to słuchanie jest jednostronne, czyli żona ma słuchać, a mąż jak ewentualnie chce to może wziąć pod uwagę zdanie żony (jeżeli po latach robienia wszystkiego tak jak ktoś jej kazał w ogóle jeszcze ma jakieś zdanie). Fajnie, jak trafi się sensowny facet który szanuje żonę i jej słucha (wtedy te rady i tak są niepotrzebne), a jak nie to co? Zaszyć usta i robić to co mąż powiedział, to ma być dobra rada? W tym momencie jedna strona zawsze jest na przegranej pozycji, zawsze musi prosić o wysłuchanie. No chyba, że myśleć nie lubi i woli to zostawić komuś innemu.

Gość gość
Promowanie uległości wobec faceta to promowanie bycia mdłą do porzygu i prowadzenie go do zupełnego znużenia taką nijaką, bezbarwną babą :D facet też potrzebuje trochę emocji w związku i partnerstwa, a nie poczucia, że jest z jakąś bezwolną kukłą bez własnego zdania i godnośc****ozdro miernotom, które to propagują :)

oj, moor , przecież ot chyba jest logiczne ,ze taki układ ,taki styl życia jest dobry tylko dla kogoś - jakby to nazwać ? prawdziwie zaangażowanego ? doceniającego taka postawę ? to nie jest sposób na życie dla każdego - przykład na poprzedniej stronie - pijaństwo i terror . Współczesne czasy to czasy indywidualistów ale indywidualizm to nie jest coś co dobrze robi rodzinie , małżeństwu . Jeśli by tak było nie byłoby wokół nas tylu nieszczęśliwych ludzi i rozbitych rodzin .

Allium - nie chodzi mi o indywidualizm tylko o równy wkład w ten związek. W takim układzie jedna strona jest odpowiedzialna dosłownie za wszystko, druga za mało istotne bzdury typu smak obiadu. Tu nie ma dogadywania się, tylko jedna osoba decyduje, druga robi co tamta zdecydowała.

Gość gość
autorka tego bestselera, to typowa obrończyni patriarchaty, bezmyślna jełopka, jak łażące po domach jehówki

Gość gość
autorka tego bestsellera to fantastyczna kobieta :)

to co opisałaś - jedna osoba decyduje a druga nie ma nic do powiedzenia to nie jest żadna uległość ale terror . a nie o nim przecież piszemy . Piszemy o sytuacji kiedy oboje małżonkowie zgadzają sie na taki styl życia . A decydowanie - " rządzenie " mylnie jest utożsamiane tylko z przywilejami . Bo tam gdzie są przywileje są i obowiązki . a tam gdzie są obowiązki jest odpowiedzialność . A odpowiedzialność ma często rożne oblicza .

Allium - przecież o tym napisałam w wyżej. Jedna strona nie bierze odpowiedzialności, druga bierze całą.

Gość gość
gość autorka tego bestsellera to fantastyczna kobieta usmiech.gif i i i no, pewno zołza, że aż głowa boli, niedokopulowana i jej się we łbie kanarki , walą

Tu nie ma dogadywania się, tylko jedna osoba decyduje, druga robi co tamta zdecydowała. xxxxxxxxxxx do tego sie odnoszę . O ile oboje tak zdecydowali - co w tym złego ?

Przecież pisałam, że nic. Po prostu bezmyślność jednej ze stron, a jedyną stronę której jest niewygodnie jest ta która o wszystkim musi decydować (aż się coś nie spieprzy, wtedy oboje mają problem).

Gość gość
To w tym złego, że nawet, jeśłi ktoś się zgodzi na upodlenie- to wciąż jest to upodlenie. A poza tym faceci często marzą o takich kobietkach, ale teoria a praktyka to co innego- większości to szybko brzydnie.

dlaczego bezmyślność ? skoro dorosły człowiek decyduje ise na taki a nie inny styl życia to twoim zdaniem jest to bezmyślność bo ? bo inni tak nie robią ? to jest argument ?

allium - nie mam na myśli nieprzemyślanego podejścia tylko dosłowną bezmyślność w kwestii podejmowania decyzji. Żona w tym wypadu o niczym nie musi myśleć, niczym się nie przejmuje, wszystko spada na męża.

Gość gość
no znamy takie zołzy, żadnej decyzji nie podejmie, ale potem , jak coś nie wyjdzie, to wymądrzać, że jakby ona podjęła to byłoby idealnie.... a tak poza tym, ta autorka to pewno muzułmanka , bo to typowa muzułmańska gadka

Ale przecież ot ,ze wszystko spadnie na męża też jest ich decyzją , więc co cie tak razi ? Oboje muszą tego chcieć -żona nie upierać sie przy swoim i pozwolić podjące decyzję mężowi , mąż mieć świadomość że podejmując decyzję konsekwencje poniesie nie tylko on ale cała rodzina . Dlatego napisałam że nie jest ot styl życia dla każdego .

z pewnością muzułmanka ..... powołująca sie na nauczanie ap . Pawła :D

Gość gość
a co podszywa się pod katoliczkę

Gość gość
no niesamowite to jest naprawdr tak ale ja juz zupelnie nie wiem z tym ale mysle ze tak 👄 www.youtube.com/watch?v=EqOI81uH7eQ

Gość gość
Wszystko na tym świecie ma prawo się zdarzyć - i mądry odpowiedzialny mężczyzna, który nie wykorzysta tego, że ma silniejszą osobowość od żony, i kobieta, która z racji swojego charakteru z lubością podporządkuje się lubemu. I sobie żyją długo i szczęśliwie. Ale po co robić z tego jakąś religię. A może ukaże się książka mężczyzny o odwrotnej tematyce. Czy reszta mężczyzn ma się podporządkować tej wizji? I znowu fanatyzm. A my podobno dążymy do równowagi.

Gość gość
Po sukcesie 50 twarzy Greya, już mnie żaden 'bestseller' nie zdziwi...

Gość gość
A teraz troche przynudze. Wlasnie przygotowuje program o kobietach- naukowcach w starozytnosci. Nie, nie jestem feministek. Ani nie naleze do zadnej grupy wojujacej. I wogole malo sie rozpisuje na ogol na tematy babskie. Taki mam temat i mam przygotowac program. Pisze to dlatego, zeby pewnie uzasadnic moje kolejne grzebanie po starozytnosci i Sredniowieczu. Robie to chetnie i na zamowienie. Bo ja jestem od pisania. Naturalnie, ze Internet okazal sie nie tak bardzo pomocny, jakby nalezalo sie spodziewac. Wiekszosc materialow bije w oczy … feministyczna propaganda o kobietach: sex, prostytucje, zniewolenie i choroby weneryczne afrykanskich kobiet. Cale szczescie mam swoja biblioteke. (Ja mam troche uczulenie na komputer; jestem troche jak kierowca, ktory prowadzi samochod, ale nie umie i nie cierpi w nim grzebac, tzn zmieniac programy, czcionki i robic rozne bajery. Nie umiem, nie potrafie i mam inne zainteresowania..) No wiec wracajac do Internetu, z ktorego korzystam od ponad 20 lat, owszem, mozna troche informacji znalezc, ale jest wiele error 404, albo nie ma wstepu bo serwer nie pozwala do najciekawszych artykulow. (klasyk: etiopski uniwersytet chrzescijanski w 7-ym wieku naszej ery w Addis Abebie – byl to pierwszy uniwersytet chrzescijanski i kobieta byla rektorem. Amerykanie rowniez ‘wycieli’ wszystkie kobiety -naukowcow – Amhara – tez chrzescijanie. Wiadomo, dlaczego, ale nie bede sie rozpisywac)

Gość gość
Jak ktos potrafi wyszukac na internecie o tym uniwersytecie i kobietach na tymze uniwersytecie – bede bardzo wdzieczny. Otoz pierwszymi zawodowymi lekarzami na swiecie byly kobiety.Pierwsza zanotowana kobieta – internistka to byla Aspazja. W Grecji , Metrodora byla autorka pierwszego podrecznika medycznego. W starozytnosci bylo wiecej pan lekarzy niz panow. W starozytnym Egipcie kobiety wykladaly medycyne. W Babilonii byly prawnikami i sedziami. Potrafily tez robic i zakladac protezy Kobiety w Egipcie pierwsze zaczely robic … piwo. W Atenach kobiety byly filozofami i braly udzial w olimpiadzie. W Egipcie kobiety mialy rowne prawa z mezczyznami. Kobiety nie tylko zarzadzaly panstwem, ale dowodzily armiami i braly udzial w kombacie – opracowywaly strategie. W 17-ym wieku przed nasza era niejaka Ahhotep zjednoczyla Egipt i zbudowala armie. To kobieta dowodzila armii w bitwie przeciwko Cyrusowi. (nasza Krolowa Jadwiga byla dowodca armii) Semiramida miala wlasna armie … damska. W calym Basenie Morza Srodziemnego a takze w Indiach i Chinach, ba nawet Kmerki w Kambodzy braly udzial w bataliach i prowadzily armie, oblezenia itp. I byly tez westalkami – opiekunkami ogniska domowego. Matka rodzicielka byla symbolem niemal wszystkich religii swiata antycznego. Niemal we wszystkich krajach kobiety w starozytnosci umialy czytac*****sac. Matka musiala umiec wychowywac dzieci i dac im podstawy edukacji. (Jednym z wyjatkow byla Sparta) Jak sie tak zastanowic, to w starozytnosci bylo duzo, duzo wiecej wladczyn i szefow panstw, monarchin niz naszych czasach – kiedykolwiek. O Sredniowieczu nie bede juz pisac, bo juz bylo na ten temat, ze kobiety byly architektami, inzynierami, inventorami (jak to bedzie po polsku? – no zajmowaly sie wynalazkami) i wykladaly np. chemie na uniwersytetach. To kobieta sredniowieczna wymyslila… pile obrotowa. W Przygodach Mistrza Patelaina sa przekupki miejskie i zony rzemieslnikow- bardzo szanowane matrony. W Anglii, w 7-ym wieku za zgwalcenie kobiety byla kara smierci. kara smierci byla tez za zmuszanie kobiety do malzenstwa. W Sredniowieczu, kod rycerski nie pozwalal skrzywdzic kobiety ani dziecka. Gdzie te czasy??

Gość gość
I teraz mysle sobie o tych wscieklych feministkach, ktore obrazaja kobiety i ich prawo wyboru kariery, rodziny, potomstwa. Nigdy w historii swiata kobiety nie byly tak dyskryminowane jak obecnie. W Australii kobieta na rownorzednym stanowisku z mezczyzna zarabia o 30% mniej. Kobiety sie poniewiera, jak nie przymierzajac dzikie zwierzeta z dzungli. Nie przesadzam. Pisalem juz kiedys raporty ze schronisk dla kobiet. Prerazajace widoki sponiewieranych kobiet i pobitych, zgwalconych dzieci.. W USA policjant ma prawo zastrzelic kobiete w widocznej ciazy, bo zle zaparkowala samochod. Niedawno policja zstrzelila kobiete wiozaca roczne dziecko w samochodzie. Dobrze wiedzieli, ze kobieta nie miala broni. Kobiety w wozkach inwalidzkich wyrzuca sie z lotnioska na zbity pysk. Niech sie martwia jak wrocic do domu. Z nienarodzonych dziec***odle wyskrobanych robi sie …. kosmetyki. Kanibalizm. Nikogo nie obchodzi zdrowie kobiety po skrobance. W amerykanskim wiezieniu policjant trzasnal w zeby kobiete, tak, ze upadla i uderzyla glowa o kamienna lawke i rozwalila sobie glowe. W USA umarla kobieta w wiezieniu bo odmowili jej insuliny. W Cape Coral wyrzucili kobiete z jej wlasnego domu, bo… nie korzystala z sieci elektrycznej. W Polsce wyrzuca sie kobiety z dziecmi z domow na ulice , bo zalegaja z platnosciami. Na Filipinach i w Afryce sterylizuje sie dziewcznyki w szkolach opowiadajac, ze to szczepionki przeciw chorobom. W Kaliforni wszystkie kobiety w wieziniu sa sterylizowane wbrew ich woli. Nie nalezy zapominac, ze USA ma najwiecej uwiezionych osob na swiecie, bo prywatne wiezienia ( i obozy uchodzcze) maja podpisane panstwowe kontrakty o PELNYCH wiezieniach, bo wtedy moga ‘maximise their profit’. Wiele ludzi wiec siedzi w pierdlu za zle parkowanie, albo za niezaplacenie kary za parkowanie, za zly kolor skory, a wogole kupe niewinnych, ktorzy nie chcieli byc aresztowani bo nie wiedzieli za co.

Gość gość
przeminely, gdy dalysmy sie na wlasne zyczenie zniewolic

Gość gość
Rzad, ktory handluje narkotykami wpedza kobiety i dzieci w nalog, a potem sciga i zamyka w dobrze platnych wiezieniach, ktore zarabiaja na ludzkim nieszczesciu. Policja ma prawo zamordowac, zg****ic, pobic bezbronna kobiete, nawet wtedy gdy jest niewinna. Na lotniskach w USA wciskaja kobietom palce do krocza i szukaja bomby i narkotykow. Takie ponizenie kobiet nie ma precedensu w historii swiata!!!. W Polsce, Wioletta Szwak zostala wysterylizowana bo … miala za duzo dzieci. Handel kobietami do burdeli jest jednym z najlepszych biznesow na swiecie.. Wlasnie Amerykanie wymyslil, zeby wszystkich bezdomnych wsadzic do obozu koncentracyjnego w ramach FEMA. Nawet w czasach stalinowskich nie przetrzymywano dzieci w lagrach. I teraz, jak czytam o tych wscieklych dzikich sukach (nie obrazajac mojej suni) ktore szalenie pomogly w propagandzie seksu, gdzie kobieta jest traktowana jak materac; te socjopatki splamione krwia milionow kobiet i dzieci – to wydaje mi sie, ze weszlismy w epoke totalnego zbydlecenia gatunku. Juz mi sie nawet nie chce pisac o atakach na Kosciol Katolicki, bo w tym kontekscie, to juz nawet w ramach sie nie miesci. Zrobilo mi sie niedobrze. Dzis jest piatek: wine and chese time. Ide sie napic.

Gość soul of soul
feminizm fajnie wygląda w teorii, ale w praktyce przez wiele takich kobiet przemawia czysty fanatyzm. Niby feministki głoszą, że kobieta ma wybór, ale w praktyce, to ma być wybór taki, jaki one narzucają. Jeśli żona prezydenta wystąpiła w spocie w którym podawała mężowi zupę, to zaraz był wrzask, że jak tak można, to symbol uległości wobec meżczyzny! A co komu do tego, jesli to jej wybór? Albo kobieta bierze udział w sesji, a następnie w miescie wiesza się dwuznaczne reklamowe billboardy, że to instrumentalne traktowanie kobiet! Ale jesli ona chciała i wiele innych by chciało to co komu do tego? W polityce na listach wyborczych mają byc parytety, bo się okazuje, że nie wazne są umiejętności, ale to czy ma sie między nogami siusiaka czy dziurkę.

Gość gość
feminizm został przyjety przez komunistów i wypaczone by zniszczyć rodzinę bo twórcy komunizmu marx i engels zakładali ze kobiety miał być wspólne

Gość gość
no wlasnie to jest wlasnie ta tolerancja tylko dla k....wa i ped...a, a nie dla normalnosci.