Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ukryta prawda

Ja powinnam się rozwijać a nie siedzieć na kafe oto co powinnam zrobić

Polecane posty

Gość ukryta prawda

1. Trzy Języki Obce 2. Zdać maturę 3. Zdać egzamin zawodowy (z technikum) 4. Skończyć szkołę policealną z egzaminem zawodowym 5. Iść na studia zrobić licencjat i magistra lub studia jednostopniowe 6. Licencja ochroniarska 1 i 2 stopnia (nie wiem czy można oddzielnie) 7. Licencja detektywistyczna 8. Kurs Księgowości 9. Prawo jazdy I wiele innych rzeczy jakie powinnam zrobić.... by się rozwijać a nie stać w miejscu, ja czuje że się cofam, że się nie rozwijam, że przede mną nie ma żadnej przyszłości.

Gość komunista z powolania
i tak cie nie przyjma tam gdzie bys chciala bo albo nie bedzie pracy albo bedzie ale dla swojakow jedyne co mozesz zrobic to zalozyc swoja wlasna firme 🖐️

I zamierzam tak zrobić. Nie będę stała w miejscu. Postanowiłam działać. Muszę się uczyć teraz do matury, egzaminu zawodowego, być na bieżąco jeśli chodzi o szkołę policealna, nadrobić wszystko bym dostała to czego tak bardzo potrzebuję.

Gość gość
Studia i szkoła policealna to trochę sprzeczne. Ale popieram plan rozwoju. Zwłaszcza te języki.

Oby na tych obiecankach się nie skończyło ! Kafe służy rozrywce i sama tu wchodzę, ale nie dłużej jak na godzinę i to nie co dziennie. Potrafię miesiącami nie brać udziału w tym bazarze talentów i rozrywki 🖐️

Gość gość
dlaczego sprzeczne? To sięnie wyklucza, a wzajemnie uzupełnia.

Teraz uczę się w szkole policealnej ale w tym roku zdam maturę i egzamin zawodowy z technikum. W przyszłym roku gdy zdam te egzaminy to za rok będę zdawać egzamin ze szkoły policealnej i pójdę w tym samym czasie na studia.

Jak będę miała 2 tytuły technika Wyższe wykształcenie (być może z doktoratem) Znała trzy języki Miała zrobione różne kursy Prawo jazdy kategorii B To wszędzie znajdę prace bez względu na wszystko.

Gość gość
Bo chodzi o to, żeby się ukierunkowac. Szkoła policealna to kształcenie zawodowe. I co studia w tym samym kierunku? Jesli tak, to studia wystarczą. Jeśli nie, to zejście z obranej ścieżki. Ale nieważne, rozumiem ze masz plan na to jakiej pracy szukasz.